1. srpna 2013 • 12:20

Bale za 100 milionů eur? Jako náhrada za nespokojeného Ronalda

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tottenham přednesl Realu Madrid podmínky, za jakých je ochotný prodat Garetha Balea. Jestliže „bílý balet“ přibalí k částce 100 milionů eur (asi 2,5 miliardy korun) útočníka Álvara Moratu, superhvězda z Walesu bude jejich. Do toho vstupuje bývalý šéf Realu s tím, že Bale bude mít za úkol nahradit Cristiana Ronalda…



Cristiano RonaldoFoto Profimedia.cz

Ramón Calderón, někdejší prezident Realu Madrid tvrdí, že španělský gigant koupí Garetha Balea jako náhradu za Cristiana Ronalda. Jinak si prý neumí vysvětlit, proč by za velšského univerzála byl ochotný zaplatit 100 milionů eur. Tedy vyšší sumu než za portugalskou hvězdu před čtyřmi lety.

„Vím, že Ronaldo není vůbec spokojený s postojem a chováním současného prezidenta (Florentina Péreze). Od klubu chce, aby mu platil 20 milionů eur za každou sezonu. Ale na to Real nepřistoupí,“ nabízí svůj názor Calderón.

Baleův příchod má jen údajně uklidnit fanoušky a zalepit díru, kdyby se Ronaldo rozhodl klub opustit a vrátit se do Manchesteru United.

Gareth BaleFoto Profimedia.cz

„Pérez si už připravuje půdu, kdyby Ronaldo neprodloužil smlouvu. Bojí se totiž okamžiku, až Cristiano řekne: Odcházím! To bude pro Real špatná zpráva. Rád bych, aby v klubu ukončil kariéru. Ale za této situace to není lehké,“ dodal Calderón.

Jak moc se jeho slova blíží realitě, o tom lze polemizovat. Samotný Ronaldo se už několikrát vyjádřil, že chce v Realu pokračovat. A není tajemstvím, že mezi Calderónem a Pérezem, současným prezidentem Realu, zuří válka. Tohle může být pouze jedna z bitev.

V jednom se každopádně bývalý šéf „bílého baletu“ neplete: Real po Baleovi prahne a je připravený za něj dát cokoliv. Jen je otázkou, zda přistoupí na podmínky Tottenhamu. Podle Guardianu znějí takto: 100 milionů eur + útočník Álvaro Morata.

S nadějným útočníkem počítal kouč Carlo Ancelotti do prvního týmu, měl se porvat s Karimem Benzemou o místo v základní sestavě. V Realu navíc předpovídají Moratovi velkou budoucnost.

Jiné hráče jako součást kompenzace ale Tottenham odmítá. Zavrhl už Fabia Coentraa či Ángela Di Maríu. Motivace získat Balea by tak mohla Real přimět Moratu „obětovat“.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud