Pavel Bárta
6. února 2011 • 04:00

Duda pomohl Chomutovu a poprvé promluvil

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cestou z ledu opět nasadil nepřítomný výraz. Ale musel počítat s tím, že bude polapen. Z kabiny hostů vede v Berouně je jen jeden východ… Radek Duda pak svolil ke krátkému rozhovoru. S tím, že bude o hokeji. Hrál poprvé za Chomutov po návratu z Plzně a také od chvíle, co se provalil jeho incident s karlovarským chodcem. Vůbec poprvé od té doby veřejně promluvil.



Pořádně se rozhlédnout na přechodu při cestě na zimní stadion, radil fanouškům na svých stránkách hokejový klub z Berouna. Přijede Radek Duda. Ale žádné další vzrůšo se nekonalo. V hledišti hokejového výtečníka nečekaly žádné posměšné nápisy, nikdo se nedobýval na střídačku ani ho neurážel. Jen hrstka berounských příznivců si občas od plic zakřičela sborově „Duda ven!“

„Já od nikoho nic nečekám. Ani mě to nezajímá,“ odvětil chomutovský útočník na dotaz, zda čekal horší odezvu.

Ale zatímco jindy z jeho projevu na ledě přímo tryskají emoce, tentokrát bylo znát, že se krotil. I když se to zdráhal přiznat.

„Hraju pořád stejně. Když se podíváte, kolik mám trestných minut, myslím, že už to má hlavu a patu. Jak je člověk starší, různých excesů se vyvaruje. Dost lidí samozřejmě podlehne různým vyjádřením, co třeba řekne (bývalý trenér) Holík do novin, kterej vás ani nikdy neviděl hrát. Ale vyjde to v bulváru, ten je všemocný a dokáže dostat lidi na svou stranu. Já věřím, že jednou, někdy, si soudní lidé udělají obrázek sami,“ rozpovídal se Duda.

Případ z 25. ledna, kdy na přechodu v Karlových Varech napadnoul důchodce, však jeho image nenapravitelného potížisty ještě umocnil. Je vyšetřován policíí, i proto odmítá k incidentu cokoli vypovídat.

Na webu chomutovského klubu se však objevilo tvrzení předsedy představenstva Jaroslava Veverky, že Dudova verze je podstatně odlišná od té, která vychází z výpovědi postiženého muže, a že klub je připraven podat bližší vysvětlení.

Sám Duda to však včera znovu odmítl. „O hokeji,“ pravil jednoznačně a vrátil debatu zpátky k utkání s Berounem. Tedy ano:zahrál dobře. Dal vyrovnávací branku.

A jdeme na to. Radek Duda (vpravo) nastupuje s chomutovskými spoluhráči k zápasu v Berouně
A jdeme na to. Radek Duda (vpravo) nastupuje s chomutovskými spoluhráči k zápasu v Berouně

Měl pár dalších slibných příležitostí, dirigoval přesilovky, přihrál na gól Hruškovi. Hned při prvním střídání se na něm vyfauloval Jan Látal. Ale k mašině na góly, jakou představovala jeho spolupráce se Strakou a Vlasákem v Plzni, to mělo ještě daleko.

„Martin (Straka) udělal v Plzni určitou hierarchii, Marian (Jelínek) tomu dal myšlenku, vizi, bylo to nádherné. Tak bych si představoval, aby to jednou fungovalo v Chomutově. Věřím, že do play off se ještě dáme dohromady a půjdeme si za svým cílem,“ líčil Duda svoji představu o týmu, který se chce ucházet o postup do extraligy.

A dokonce nabádal k větší kázni. „Pětkrát jsme byli venku za hákování. Tak to nejde, to nás může stát v play off sérii. Zápas určitě,“ varoval. Třeba se vážně změnil…

Vstoupit do diskuse
14
Aktuální zápasy
Články odjinud