Michal Koštuřík
14. června 2022 • 12:25

Jihlava vyklízí halu, už ví, kde bude hrát! Ruská hvězda utekla do Vsetína

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ikonický Horácký stadion, na kterém se slavilo dvanáct mistrovských titulů tehdejšího Československa, se definitivně vyklízí a brzy půjde k zemi. Klub na to dostal dva měsíce. Kanceláře už jsou přestěhované a jihlavský hokej přišel na čas o domov. Příští sezonu v Chance lize odehraje Dukla v Pelhřimově. „Všechno k tomu směřuje,“ potvrdil pro iSport.cz jednatel Bedřich Ščerban.



Záložní variantou je Jindřichův Hradec, kontrakt se podepisuje tento týden. Dohodu s Pelhřimovem má za týden posvětit tamní městská rada. V srdci Vysočiny má vyrůst nová multifunkční aréna za zhruba 1,4 miliardy korun, ovšem její výstavbu provázejí v současné turbulentní době trable.

„Optimismus mě neopouští,“ ujistil Ščerban. „Překážky jsou od toho, aby se překonávaly. Věřím, že už se to dotáhne. Bylo tomu věnováno mnoho úsilí. V pracovní skupině, jejíž jsem součástí, se bavíme o tom, jak to celé dotáhnout a projekt realizovat. Jsme nejdále, jak jsme kdy byli. Nikdo neříká, že půjdeme jinou cestou,“ informoval jeden z kandidátů na funkci prezidenta českého hokejového svazu.

Vizualizace podoby nové jihlavské multifunkční arény, která bude stát miliardu korun
Vizualizace podoby nové jihlavské multifunkční arény, která bude stát miliardu korun

Jihlavu čekají minimálně dvě kompletní sezony v azylu. A každému hráči se nechce dojíždět i na domácí zápasy. Možná i proto podepsal brankář Maxim Žukov, klíčová postava týmu, konkurenčnímu Vsetínu.

„Jeho agent nás ve finále informoval, že obě nabídky byly shodné,“ uvedl Ščerban. Ruský gólman se rozhodl pro klub z Valašska, který hodlá znovu útočit na comeback do extraligy. Tyto ambice Jihlava v nejbližší době mít nemůže.

Kladno - Jihlava: Žukov si nešťastně srazil puk do vlastní branky, 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud