11. července 2022 • 18:27

Další změna ve Zlíně: město prodá svůj podíl v klubu. 16 milionů mu pošle

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Město Zlín nabídne k odkupu svůj podíl v hokejovém klubu Berani Zlín, který letos po 42 letech sestoupil z nejvyšší soutěže. Na svém dnešním zasedání o tom rozhodli zlínští radní. Město má v klubu podíl 49 procent. Nyní čeká na ocenění jeho hodnoty, známa má být na konci července. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.



Podle primátora Jiřího Korce (ANO) by podíl mohlo odkoupit například konsorcium silných firem z regionu, které podle informací od spolumajitelů klub finančně zajistí.

„Žádná konkrétní nabídka však aktuálně na stole není. Z pozice města nám jde o hokej, chceme být klubu partnerem. Nechceme zasahovat do jeho provozu, ten má dle námi prosazené nové organizační struktury vést se vší odpovědností výkonný ředitel a generální manažer v jedné osobě. V této souvislosti odvoláme Jana Štětkáře z pozice jednatele klubu, který v této funkci působil za město Zlín,“ uvedl Korec.

Obchodní podíl 41 procent drží v klubu sdružení Berani Zlín. Zbývající desetiprocentní podíl vlastní společnost PSG.

Zlínští radní dále rozhodli, že zachovají finanční podporu ve stejné výši, jako v případě účasti klubu v extralize. Za kalendářní rok podle Melzera činí 16 milionů korun. „Rada města po dlouhé debatě schválila finanční příspěvek ve formě sponzoringu A týmu Beranů, který pro letošní rok zůstává ve stejné výši jako v případě účasti v extralize, přestože klub bude nyní působit v první lize,“ uvedl Korec.

Magistrát však podle něj přistoupil k úpravě k reklamního plnění tak, aby město za vynaložené peníze dostalo adekvátní protiplnění. „Tím rada splnila příslib a nesnížila finanční podporu. Je to signál pro klub, jeho partnery i fanoušky, že chceme brzký návrat do extraligy,“ uvedl primátor. Podporu na příští kalendářní rok podle něj bude klub projednávat již s novým vedením města, které vzejde z podzimních komunálních voleb.

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Zlínští fanoušci a hokejisté se v Mladé Boleslavi loučí s extraligou, ze které padají po 42 letech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud