18. července 2020 • 09:30

Pastrňák je v karanténě. Přišel do styku s nakaženým, musel na testy

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Boston trénuje na restart NHL bez jedné ze svých  největších hvězd. David Pastrňák v posledních dnech na ledě chybí a trenér Bruce Cassidy odrážel otázky formulkou „zdravotně nezpůsobilý k účasti.“ Konkrétní důvod teď prozradil jeho agent.



David Pastrňák místo tréninků s Bruins musel do karantény, protože byl v blízkém kontaktu s osobou, která byla pozitivně testovaná na Covid 19, tak vysvětlil neúčast bostonského kanonýra jeho agent J. P. Barry pro server The Athletic.

Sám útočník byl také na testech a jeho výsledek byl negativní, proto se podle Barryho mohl zúčastnit středečního tréninku. Další dva ve čtvrtek a v pátek ale z preventivních důvodů vynechal. Jak dlouho musí Pastrňák v karanténě zůstat, agent neupřesnil.

Na ledě chybí i další Čech Ondřej Kaše a Joakim Nordström, u těch ale konkrétní důvody známé nejsou. Přitom se má tým už na konci příštího týdne přesunout do Toronta, kde bude NHL dohrávat.

Boston coby nejlepší tým základní části čeká turnaj o nasazení v 1. kole play off. V Torontu, jež bude základnou pro mužstva Východní konference, se od 2. srpna Bruins utkají s Washingtonem, Tampou Bay a Philadelphií.

Čtyřiadvacetiletý Pastrňák před březnovým přerušením a následným ukončením základní části NHL nastřílel v 70 zápasech 48 branek a společně s ruským kanonýrem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem se podělil o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy. Stejně starý Kaše přišel do Bostonu v únoru z Anaheimu.

David Pastrňák nesmí trénovat se spoluhráči z Bostonu
David Pastrňák nesmí trénovat se spoluhráči z Bostonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud