3. března 2020 • 13:00

Nominace na MS v hokeji. Jak by mohl vypadat český tým? Posily z NHL i KHL

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v hokeji 2020 ve Švýcarsku začne 8. května. Zbývá ještě dost času. Realizační tým české reprezentace v čele s Milošem Říhou už ale musí řešit nominaci na světový šampionát. Generální manažer Petr Nedvěd už v průběhu sezony domlouval hvězdy z NHL včetně Davida Pastrňáka. Řada možných adeptů pro národní dres z KHL už skončila sezonu na konci února. Jak by mohla vypadat nominace?



První reprezentační kemp startuje oficiálně 23. března. Jenže co s hráči z KHL, kterým skončila sezona už na konci února? „Musíme se s hráči domluvit, jestli budou trénovat individuálně, nebo pro ně uspořádáme ještě nějaký předkemp,“ uvedl asistent trenéra Miloš Říha mladší.

O koho se jedná? Hráčů není málo. Do play off KHL se nedostali brankář Šimon Hrubec a obránce Andrej Šustr s Kunlunem, útočníci Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák s Čeljabinskem i početná česká enkláva v Chabarovsku – gólman Marek Langhamer, obránci Michal Jordán a Ondřej Vitásek a bratři Hynek a Tomáš Zohornové.

Fanoušci nicméně budou netrpělivě čekat na importy z NHL. Základní část končí v zámoří až na začátku dubna, několik týmů už jsou však nyní mimo hru nebo jejich účast v play off je málo pravděpodobná.

Ještě na přípravné období tak můžou dorazit Filip Hronek a Filip Zadina z Detroitu, Dominik Kubalík a David Kämpf z Chicaga, Martin Frk z Los Angeles či Pavel Zacha z New Jersey.

Pojede Pastrňák na MS 2020?

Jelikož první kolo Stanley Cupu skončí ještě před startem šampionátu, ve hře budou i další jména. Včetně kapitána z posledního MS Jakuba Voráčka či kanonýra Davida Pastrňáka , který už v předstihu přislíbil případnou účast. Národní tým navíc bude chtít vyzkoušet i hráče z farem, které by kluby byly ochotné pro reprezentaci pustit.

Kdo by mohl na MS dorazit?

První posily z NHL (nejspíš se nedostanou do play off): Filip Hronek, Filip Zadina (oba Detroit), Dominik Kubalík, David Kämpf (oba Chicago), Radim Šimek, Lukáš Radil (oba San Jose), Martin Frk (Los Angeles), Filip Chlapík (Ottawa), Pavel Zacha (New Jersey).
První posily z KHL (už jim skončila sezona): Šimon Hrubec, Andrej Šustr (oba Kunlun), Marek Langhamer, Michal Jordán, Ondřej Vitásek, Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (všichni Chabarovsk), Tomáš Hyka, Lukáš Sedlák (oba Čeljabinsk).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud