14. srpna 2014 • 14:54

Zbořil září mezi českými mladíky. Může do desítky draftu, hlásí agent

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud to takhle půjde dál, vyroste z něj hvězda. Sedmnáctiletý hokejový obránce Jakub Zbořil skvěle odstartoval v reprezentačních barvách novou sezonu a táhne mužstvo na Memoriálu Ivana Hlinky. "Mohl by se klidně umístit mezi nejlepší desítkou na příštím draftu NHL," napsal na svůj Twitter uznávaný hokejový agent Allan Walsh.



V loňské sezoně válčil Zbořil v modrobílých barvách juniorského týmu Komety Brno a vedl si nadprůměrně. Jedenadvacet bodů znamenalo na konci ročníku osmé místo mezi všemi obránci a ve statistice +/- skončil v lize na pátém místě (+ 18).

Další ročník už načne v zámoří, bude totiž nastupovat v dresu Saint John Sea Dogs v juniorské QMJHL a kanadští fanoušci už se ho nemohou dočkat. Zvláště díky výkonům z poslední doby.

Na Memoriálu Ivana Hlinky vládne bek nejen české defenzivě, ale také ofenzivě. S šesti body (4+2) ve třech utkáních se dělí o druhé místo v kanadském bodování turnaje a chvála na něj přichází snad ze všech stran. V Kanadě navíc zaujal už před turnajem, během přípravného utkání proti týmu s javorovým listem na dresu totiž při prohře 5:7 zaznamenal 4 body (2+2) a pořádně na sebe upozornil.

Na své nové adrese se kromě hokejových schopností chystá zapracovat především na morálce. "Na ledě se rychle naštvu, potřebuju se tedy hlavně naučit pořádně pracovat s hlavou. A to tam prý umí dobře," řekl bek pro slovakprospects.com.

VIDEO: Takhle skóroval Zbořil proti USA

Pozice už pro Zbořila v Saint Johns poctivě připravují. "Umí hrát do těla, navíc si skvěle kontroluje puk. Počítáme s ním do prvních dvou obranných dvojic," těší se na novou akvizici generální manažer klubu Darrell Young.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud