11. května 2010 • 02:00

S kým na Nory? Do branky se postaví Pavelec

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slaboučcí Francouzi dostali naloženo. A tím končí pohoda. Dnes od 16.15 se český tým na mistrovství světa pustí do partie s Nory. Zapomeňte na poklidnou partičku. Vikingská zarputilost v neděli dlouho trápila i silné Švédy. Čelit jí zřejmě bude poprvé na MS brankář Ondřej Pavelec.



Mělo by to být jasné. Do branky se dnes postaví Pavelec, jemuž skvělá forma vynesla ocenění nejlepšího brankáře Švédských her, posledního přípravného turnaje před MS. „Šanci dostane, ale teď ještě nebudeme prozrazovat, kdy,“ prohlásil sice Josef Jandač, asistent kouče.

Je ale nasnadě, že dvaadvacetiletého gólmana Atlanty je třeba udržet ve výborné formě. Tomáš Vokoun totiž stále neoplývá stoprocentní jistotou. „Máme velmi dobrou brankářskou dvojici, z toho vycházíme. Tomášovi tam sice s Francií spadnul hloupej gól, stejně jako proti Bělorusku. On to ale ví, dokáže se připravit,“ dodal Jandač.

Povinné vítězství, to pro Čechy platí i dnes. Ale snadnou práci už nečekejte. Vždyť Norové drželi se Švédskem krok dvě třetiny. Až potom je zkušený soupeř zlomil třemi góly a vyhrál 5:2. „Síla soupeřů bude postupně přibývat. A zvlášť Norové jsou opravdu hodně houževnatí,“ uznal Jandač.



„Pár hráčů tam znám, mají velmi dobrý tým. Už na olympiádě dala Thoresenova lajna dost gólů, hráli výborně,“ přidal Miroslav Blaťák, obránce české elitní formace a spoluhráč Patricka Thoresena, norské hvězdy, z Ufy.

Bývalý útočník Edmontonu a Philadelphie měl prsty v obou trefách svého mužstva proti Švédům. Čechy ale bude zlobit i jeho parťák Mats Zuccarello-Aasen. Na toho pozor! Maličký šikula s neobvyklým jménem vyhrál v uplynulé sezoně bodování švédské ligy. Ve dvaadvaceti letech nasbíral 64 bodů v 55 zápasech. Ne nadarmo s ním ještě před šampionátem podepsali smlouvu New York Rangers.

„Není to náhoda, je opravdu šikovný. Na to, jak je malý, je zároveň i hodně silný. Z osobních soubojů se dokáže šikovně vymotat,“ popisoval obránce Tomáš Mojžíš, Aasenův spoluhráč z Modo.

Česká soupiska se včera rozrostla o Martina Růžičku, čtyřiadvacetiletého útočníka Třince. „A je možnost, že hned s Nory budeme točit třináct útočníků,“ doplnil Jandač. Dalších pět náhradníků a třetí brankář Jakub Štěpánek zatím čekají.

Dva hráči do pole ještě budou moci být dopsaní po základní skupině. Trenéři zatím stále nechávají otevřenou možnost příjezdu Tomáše Plekance z Montrealu a Lukáše Krajíčka z Philadelphie...

PŘEDPOKLÁDANÉ SESTAVY
ČESKO: Pavelec - Rozsíval, Blaťák, Rachůnek, Čáslava, Novák, Barinka, Gřegořek - Jágr, Červenka, Rolinek - Voráček, Marek, Hubáček - Kašpar, Vampola, Novotný - Kvapil, Koukal, Klepiš - Růžička.

NORSKO: Grotnes - Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Jakobsen, Lökken Östli, Solberg - Thoresen, Zuccharello Aasen, Fredriksen - L. E. Spets, Bastiansen, M. Olimb - Holtet, Röymark, Laumann Ylven - Lorentzen, Forsberg, K. A. Olimb.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud