4. května 2011 • 18:54

Dánové poslali Lotyšsko do boje o udržení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dánska odsoudili Lotyše na mistrovství světa pouze k bojům ve skupině o udržení. V přímém souboji o postup do osmifinále skončil zápas v základní hrací době 2:2, v samostatných nájezdech pak ve čtvrté sérii rozhodl Mads Christensen, který dovršil první hattrick turnaje.



Dánové, kteří v předešlých dvou zápasech na turnaji dali jedinou branku, se už po 103 vteřinách dostali do vedení. Za levým kruhem vystřelil Christensen a trefil levý horní roh Masalskisovy branky. Vzápětí mohl odpovědět Cipulis, ale ztroskotal na Andersenovi. Další velké možnosti nevyužili v 15. minutě Meija a Jekabs Redlihs.

V úvodu druhé třetiny promarnil velkou příležitost Dánů Green, který měl odkrytou branku, ale trefil hokejku ležícího Masalskise. Lotyši se pak ubránili v oslabení a ve 24. minutě vyrovnali, když nahození Cibulskise tečoval úspěšně Cipulis. V oslabení pokazil přečíslení dvou na jednoho Niživijs, který šel vzápětí na trestnou lavici.

Masalskis dostává gól od dánských hokejistů
Masalskis dostává gól od dánských hokejistů

Dánové ještě nevyužili ani 16 vteřin trvající výhodu pěti proti třem, ale proti čtyřem už se vrátili do vedení. Po krásné individuální akci se prosadil ve 29. minutě mezi kruhy opět Christensen. Vzápětí trefil Bukarts tyč. Vyrovnání se Lotyši dočkali při Nielsenově vyloučení, když po Niživijsově zadovce pálil do poloodkryté branky Jekabs Redlihs.

V úvodu třetí třetiny nejdříve nebezpečně střílel Mikkel Boedker a vzápětí jeho bratr Mads trefil tyč. Po dalších šancích na obou stranách držel v závěru při vyloučení Hersbyho Dány Andersen, kterého dvakrát nepřekonal Cipulis a další možnosti nevyužili už po skončení přesilovky Ankipans a Mikelis Redlihs. Prodloužení nerozhodlo a také v nájezdech vyšlo prvních sedm střelců naprázdno. Prosadil se až útočník Eisbärenu Berlín Christensen.

Dánsko - Lotyšsko 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
2. Christensen (Jakobsen, Mads Boedker), 29. Christensen (D. Nielsen, Hardt), rozhodující sam. nájezd Christensen - 24. Cipulis (Cibulskis, Niživijs), 36. J. Redlihs (Niživijs, M. Redlihs). Rozhodčí: Odinš (Lot.), Piechaczek - Schrader (oba Něm.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 8870.
Dánsko: Andersen - D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, J. Jensen I, Hersby, Mads Boedker, Eskesen - Starkov, Green, Hardt - J. Jensen II, Dresler, Madsen - Jakobsen, Mikkel Boedker, Christensen - Degn, K. Staal, Poulsen - Storm. Trenér: Per Bäckman.
Lotyšsko: Masalskis - Rekis, Pujacs, K. Redlihs, Cibulskis, Sotnieks, J. Redlihs - Cipulis, Vasiljevs, Niživijs - M. Redlihs, Dzerinš, Darzinš - Saulietis, Keninš, Ankipans - Meija, Pečura, Berzinš - Bukarts. Trenér: Olegs Znaroks.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud