13. května 2011 • 20:40

Pokaždé je to smutná písnička, hlesl Eliáš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Patrik Eliáš se po vyřazení národního týmu v semifinále mistrovství světa smiřuje s faktem, že v reprezentačním dresu zřejmě zlatou medaili na vrcholné akci nezíská. Pětatřicetiletý hráč se představil na třech olympiádách a v Bratislavě hraje na svém čtvrtém mistrovství světa, doma má ale zatím jen dvě bronzové medaile.



Současný šampionát je možná jeho poslední velkou akcí."Pokaždé, když jsem na mistrovství, tak je to stejná písnička. Bohužel," řekl smutně Eliáš po porážce se Švédskem 2:5.

"Asi to tak nemá být. Já už asi čekat moc nebudu. Bral jsem to jako poslední šanci, i z toho hlediska, že jsme tady měli opravdu výborný tým. Věřili jsme si a myslel jsem, že letos to bude ono. A opět to nevyšlo a zase proti Švédům. Je to zklamání," uvedl.



Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru nechtěl krátce po prohraném semifinále říci, že v národním týmu po turnaji skončí, ale je to pravděpodobné.

"Nevím, jestli to v neděli bude poslední zápase. Ale v pětatřiceti letech už tělo potřebuje odpočívat. Rodina má přednost a ten život už je taky o něčem jiným," přiznal Eliáš. I díky tomu, že v národním týmu hraje devětatřicetiletý Jaromír Jágr, ale definitivní rozhodnutí nevyslovil.

Takhle Patrik Eliáš poslal Česko do vedení...Foto Pavel Mazáč SPORT

Semifinálová bitva se podle Eliáše zlomila v třetí třetině. "Přestali jsme se zajišťovat a propadali jsme. Oni měli asi pětkrát přečíslení a z toho se dávají góly. My jsme měli šance ve druhé třetině," řekl Eliáš.

Švédové sice po druhé části vedli 2:1, to ale podle rodáka z Třebíče nebyl problém.

"Bylo to pořád v pohodě, to se stane. Oni mají mladý tým. Pak jsme ale nelogicky propadali. Nevím proč. Útočníci se všichni hnali dopředu, nezajišťovali jsme se a takhle to dopadlo," kroutil hlavou.

Hráči prý přitom dobře věděli, že mají zůstat u své trpělivé hry, která je předtím dovedla k sedmi výhrám na MS. Stejné instrukce dostali i od trenérů.

"Švédi jsou mladí a šikovní. Když jim dáte sedm osm šancí, kdy jednou dva na jednoho, tři na jednoho, čtyři na dva, tak za to budete platit. Prostě jsme dělali chyby až moc," podotkl Eliáš.

Reprezentaci nyní čeká v neděli odpoledne zápas o třetí místo a Eliáš věří, že s motivací nebudou mít čeští hokejisté problém. "Je to poslední zápas sezony a jde o medaili. Ta pýcha tady musí být a já věřím, že to odehrajeme kvalitně," dodal Eliáš.

Zklamaně ležící Pavelec na ledě, v pozadí slavící střelec Jimmie Ericsson.
Zklamaně ležící Pavelec na ledě, v pozadí slavící střelec Jimmie Ericsson.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud