20. května 2016 • 09:57

Postup přes Čechy? Americe je to fuk, Matthewse si všiml jen jeden velký deník

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojené státy a hokejové mistrovství světa? Vládne velký nezájem. Potvrdilo se to znovu po postupu USA přes Českou republiku po čtvrtfinálovém vítězství 2:1 po nájezdech. Tento úspěch zaznamenal z velkých médií pouze deník USA Today. Podle něj autor vyrovnávacího gólu a rozhodujícího nájezdu Auston Matthews opět dokázal, proč by se měl stát jedničkou červnového draftu NHL.



"Nejlepší hráči se předvedou v nejdůležitějších zápasech a Auston byl ve čtvrtfinále rozdílový hráč," uvedl trenér John Hynes v telefonickém rozhovoru pro USA Today. "Předvedl, co umí v momentě, kdy jsme to potřebovali," podotkl Hynes.

USA Today připomínají, že Američané v letech 1963 až 2013 získali na MS jen dvě medaile, ale teď budou usilovat o třetí cenný kov za poslední čtyři roky. Loni na světovém šampionátu v Praze a Ostravě skončili třetí, když v boji o bronz porazili stejně jako ve čtvrtek český tým.

New York Times informují o americkém úspěchu jen zpravodajsky prostřednictvím agentury AP a upozorňují na fakt, že v semifinále na sebe narazí USA a Kanada.

Mnohem více prostoru věnuje zprávě o jednání o případném startu hráčů z NHL na olympijských hrách v Pchjongčchangu za dva roky.

Podobně k hokejovému MS, které tradičně není v zámoří příliš sledované, přistoupil i Washington Post a další americké internetové servery. Američané budou muset bojovat dál, aby si jich v jejich vlasti všímali víc.

Vše o světovém šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud