26. ledna 2021 • 22:49

O osudu MS stále není jasno. Fasel je pro pořádání turnaje v jedné zemi

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní mistrovství světa by se podle předsedy Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Reného Fasela mělo uskutečnit v jedné zemi. Šampionát měly původně hostit Lotyšsko s Běloruskem, kterému však federace turnaj kvůli špatné bezpečnostní situaci v zemi odebrala.



IIHF měla o osudu turnaje rozhodnout už tento týden, podle Faselova prohlášení pro agentur TASS však verdikt odložila. „Potřebujeme víc času, abychom vyhodnotili všechny detaily a technické problémy. Ale s ohledem na situaci s koronavirem je pro nás lepší mistrovství v jedné zemi a ne ve dvou,“ uvedl.

Kromě Lotyšska mají o pořadatelství zájem i Slovensko a Dánsko. „Jsme v kontaktu s Bratislavou a Herningem, jestli jsou schopné uspořádat mistrovství se všemi 16 týmy. V Lotyšsku by to bylo složitější, protože by museli vyřešit problém s halou. Bylo by nutné postavit novou dočasnou,“ řekl Fasel.

Rozhodnutí o hostiteli by mělo padnout příští týden v úterý, nebo ve středu. „Jednáme se všemi stranami a nevylučuji ani to, že šampionát bude ve dvou zemích. Kvůli koronaviru by ale přesun mezi státy nebyl snadný, to je důležitá otázka, kterou musíme vyřešit. Všechno vyhodnotíme a uděláme nejlepší rozhodnutí pro hokej,“ prohlásil Fasel.

Šéf IIHF René Fasel
Šéf IIHF René Fasel

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud