12. prosince 2019 • 21:28

Rusko - Švédsko 3:4. Seveřané narušili sborné hned na úvod domácí turnaj

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédští hokejisté vstoupili do Channel One Cupu v Moskvě výhrou nad domácím Ruskem 4:3 a připsali si na úvod druhého turnaje Euro Hockey Tour první vítězství v sezoně. Dostali se tak v tabulce před Rusko, které má na kontě pouhé dva body.



Švédové se ujali vedení ve čtvrté minutě, kdy při vyloučení Mironova využil přesilovku Petersson. Po přihrávce Pääjärviho překonal z pravého kruhu Samonova střelou do bližšího horního rohu branky. V čase 11:43 zvýšil povedenou střelou Brodin.

Tříbrankový náskok získali Seveřané po 108 sekundách druhé části, kdy se trefil z levého kruhu Strömwall a Samonova vystřídal brance sborné Sorokin. Na konci druhého dějství překonal Johanssona jako první Šipačov a v 52. minutě snížil na rozdíl jedné branky Kaprizov.

Hned za 39 sekund vrátil Švédsku dvoubrankový náskok Zaar a v 54. minutě už jen zkorigoval výsledek v přesilové hře opět Kaprizov. Švédové oplatili Rusku listopadovou porážku z Helsinek 4:5 po samostatných nájezdech.

Góly

Domácí: 36:24. Šipačov, 51:40. Kaprizov, 53:57. Kaprizov

Hosté: 03:56. A. Petersson, 11:43. Brodin, 21:48. Strömwall, 52:19. Zaar

Sestavy

Domácí: Samonov (22. I. Sorokin) – Vojnov (A), Nestěrov, Ožiganov, Rafikov, Mironov, Marčenko, Dronov, Ljamkin – Kaprizov, Šipačov (A), Grigorenko – Burdasov, Tkačjov, Kuzmenko – Žafjarov, K. Semjonov, Barabanov – Ketov (C), P. Karnauchov, Slepyšev – Jakimov.

Hosté: L. Johansson (Reideborn) – Lööv, Wikstrand, Hansson, Dahlbeck, Tömmernes, E. Johansson – Strömwall, Ljungh, Pääjärvi – Bristed, Rydahl, Bromé – Zaar, Rasmussen (C), A. Petersson – Brodin, Händemark, Sylvegard.

Rozhodčí

Heikkinen, Vikmar (oba Finsko) – Bersenov, Judin (oba Rusko)

Stadion

VTB Arena (Moskva)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud