29. října 2020 • 14:24

Reprezentaci čeká bublina jako v NHL: Sraz až na letišti a trojí testování

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi přísná opatření související s koronavirovou krizí budou provázet turnaj Karjala ve Finsku, jehož se zúčastní v příštím týdnu také čeští hokejisté. Účastníky úvodní akce Euro Hockey Tour v sezoně čeká vedle nuceného setrvání v "bublině" dokonce trojí testování na nemoc COVID-19.



Minulá reprezentační sezona zůstala nedokončená. "Poslední akci jsme měli ve Švédsku, byla zrušena všechna utkání Euro Hockey Challenge, zároveň se v té době odkládal náš turnaj v České republice. Nekonalo se ani mistrovství světa, nakonec pandemie neumožnila odehrát ani ten náš odložený domácí turnaj," připomněl během čtvrteční tiskové konference generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.

I proto je rád za první mezinárodní akci po velké odmlce na severu Evropy. "Velice si vážím finského hokejového svazu, který u tamní vlády vyjednal určité - ale velmi striktní - podmínky pro účast jednotlivých mužstev, ať se týká hráčů nebo členů realizačních týmů," ocenil Urban.

Režim trojího testování začne pro účastníky už před samotným srazem. "Museli jsme nominovat poměrně velké množství hráčů a mít ještě docela velký počet hráčů v záloze. I proto, že všichni hráči musí mít negativní test na COVID-19 už na srazu. Kdo takový test mít nebude, nemůže na sraz vůbec dorazit," uvedl Urban.

Sraz bude mít tým až přímo na letišti. "Společně nemůžeme v Česku trénovat a dělat vůbec nic, takže jedna část se sejde v pondělí u nás na letišti. Třetina týmu poletí z Ruska, kde se hráči dostanou individuálně do Moskvy, pak poletí rovněž v pondělí malým charterovým letadlem do Helsinek. A hráči ze Skandinávie dorazí do dějiště turnaje po své ose," přiblížil Urban.

Jeden hotel i stadion pro všechny mužstva

Všechna čtyři mužstva budou ubytována v jednom hotelu v režimu takzvané "bubliny" a čeká je následně život jen uvnitř ní, jak se osvědčilo například při dokončení sezony v NHL. "Na hotelu nebude vůbec nikdo jiný, jen hráči těchto čtyř mužstev včetně realizačních týmů. Hned po příjezdu hráčů na hotel ve Finsku je čeká další testování, jehož výsledky budou známé hned brzy v úterý ráno, abychom je znali ještě před tréninkem," řekl Urban.

Program reprezentace

Úterý 3. listopadu 2020
09:10 – 10:30, 17:10 – 18:30 trénink

Středa 4. listopadu 2020
09:10 – 10:30, 17:10 – 18:30 trénink

Čtvrtek 5. listopadu 2020
07:45 – 08:15 rozbruslení, 14:30 ČESKO – Švédsko

Pátek 6. listopadu 2020
11:10 – 12:30 trénink

Sobota 7. listopadu 2020
11:15 – 12:00 rozbruslení, 17:30 Finsko – ČESKO

Neděle 8. listopadu 2020
13:30 ČESKO – Rusko

Všem bude umožněn jen pohyb uvnitř "bubliny", pouze po ose hotel - aréna a zpět. "Jsou stanovena přísná hygienická opatření, ale tyto podmínky je zkrátka třeba respektovat, abychom mohli turnaj vůbec absolvovat a odehrát," podotkl Urban.

Jedním z opatření je také odehrání všech šesti zápasů turnaje na jednom místě v helsinské Hartwall Areně s kapacitou téměř 13 a půl tisíce diváků. "Čtvrteční utkání se Švédy jsme měli hrát doma, ale s ohledem na podmínky v Česku ho zde sehrát nelze, proto se uskuteční ve Finsku. Při zápasech domácích Finů bude omezený počet diváků na maximálně 4500, ostatní zápasy se odehrají před prázdným hledištěm," nastínil Urban.

Závěrečné třetí kolo testů absolvují hráči hned po skončení posledního zápasu národního týmu ve Finsku, pak se hráči dopraví zpět do svých klubů. "Dokud nedostanou negativní zprávu, nemohou se ke svým klubům připojit, což ale bude prakticky jen přes noc," řekl Urban.

Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán (uprostřed) představil nominaci na premiérovou akci na střídačce národního týmu
Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán (uprostřed) představil nominaci na premiérovou akci na střídačce národního týmu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud