Romana Barboříková
30. července 2018 • 11:54

Kreuziger hodnotí Tour: Stresující, ale ne extrémní, Giro bylo náročnější

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po letech to pro něj byla nezvyklá role. Letošní Tour de France sledoval Roman Kreuziger ze stáje Mitchelton Scott jen jako divák. Tým ho nominoval už v květnu na Giro d´Italia. Na nejsledovanějším cyklistickém závodu, na kterém dosáhl v roce 2013 na celkové páté místo, si užil to, že se pořád něco dělo. Prozradil také, jak je spokojený s výkony svých týmových parťáků a jaké má další závodní plány.



Jak se vám líbila letošní Tour de France? Napínavá byla až do cíle sobotní časovky. Komu z těch, kteří se prali o celkové vítězství, jste nejvíc fandil?
„Tím, jak byla Tour rozvržená, že prvních deset etap bylo hodně po rovině a následně se přesunuli do Alp a Pyrenejí s tím, že byla velmi těžká i časovka v Baskicku, byla opravdu napínavá až do poslední chvíle. S tím, že Sky zase potvrdili, že Tour de France je pro ně jeden z největších závodů a jsou téměř vždy připraveni s perfektním týmem. Což bylo vidět, když za Chrise Frooma zaskočil Geraint Thomas. Ten byl v posledních dnech tím, komu jsem fandil nejvíc. Za ty roky práce, které odvedl pro tým, si to zasloužil.“

Jak dobře se znáte se závodníky na prvních třech místech celkového pořadí?
„Řekl bych, že jak Froome, tak G jsou známi hodně dlouho. Dumoulin poslední dva roky hodně roste a zvedl se, což dokázal tím, že byl za skvělým Froomem na Giru druhý a nyní opět za Thomasem. A potvrdil to vítězstvím v časovce. Takže určitě klobouk dolů před ním. Ty kluky znám z pelotonu, protože už jsem tam dlouhou dobu, ale nezávodil jsem s nimi nikdy v týmu, takže osobně je víc neznám.“

Dal byste teď v rychlosti dohromady tři nejvýraznější momenty letošní Tour z vašeho pohledu?
„Určitě kostková etapa, etapa v Alpách, kde se hodně útočilo. A pyrenejská. Pyrenejské vlastně dvě, ta krátká, kdy to bylo hodně specifické a bylo to i hodně složité pro takzvané grupeto, které mělo trošku boj s časovým limitem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud