Pavel Ryšavý
3. března 2019 • 20:58

Při hokeji to platí trochu jinak než v kleci. Lvi žerou poslední. Všechny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lvi žerou první? V zápasech MMA asi ano. Ale co se týká extraligy? Spíš tahle věta platí jinak. Lvi žerou poslední, zato všechny. Kometa si za dvě minulé sezony vybudovala pozici krále zvířat. Vládne. Naposledy slupla v neděli Tygry. Není náhoda, že třetí rok po sobě dost věcí vypadá podobně. Přetočíte kalendář na březen a parta z jižní Moravy zvládá vyhrávat i zápasy, kde úplně nedominuje.



Ano, záleží, jak se na její poslední výsledek díváte. Taky by šlo říct, že Liberec najednou zapadl do menších problémů, v Litvínově hrál profesorsky, doma s Kometou nedokázal prorazit defenzivní val. Já ale moravskou jízdu na severu Čech přičítám jednoznačně brněnské proměně. Už zase začíná připomínat mocného pána s vítěznou DNA. Dvakrát za sebou probíhala základní část stylem, ať si ostatní blbnou, jak chtějí, šlechta z Brna jede naplno až na konci. A ono je to tady možná potřetí.

Vidíte zase ten neprostupný les na modré, kterým se projíždí strašně špatně. Soupeř šance sice má, ale jistý gólman (tentokrát to byl Vejmelka) první střelu vždycky bere a dorážky hlídá tým. Kradou vám sebevědomí, zato stoupá nejistota. Kudy se k nim, u všech čertů, dostat?

Můžete si ukroutit hlavu nad tím, jak je to zase možné, ale Kometa přepnula bez velkých řečí znovu na jiný stupeň. Není to vždycky zrovna krásné, ale o to účelnější.

V play off jí pak pomůže ještě jedna věc. Strach. Už totiž víte, co umí. Samozřejmě, žádný její soupeř to neřekne naplno. Ale vzadu v hlavě bude mít, že co se týká vyřazovací fáze, je už dva roky po sobě parta Libora Zábranského neporazitelný tank. A až se nebudete moci dostat před brněnské brankoviště, tahle informace bude v hlavě zářit naplno.

Ano, Kometa stárne. Tým kolem Leoše Čermáka a spol. nebude vládnout věčně. V základní části jste měli několikrát pocit, že dost vazeb zrezlo a obrněnec se zasekl. Už nepůjde roztlačit. Teď je to ovšem úplně opačný dojem. Najednou se dá čekat, že Kometa bude v play off zase extrémně silná. V současném složení možná už naposledy, ale to bude téma až pro jaro. Teď je zde jiná výzva, útok na titul číslo tři.

SESTŘIH: Liberec - Kometa Brno 2:3pp. Přetahovanou rozsekl pro hosty Holík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud