16. února 2021 • 14:20

Davidová si zlato nasadila sama. Slzy na stupních: Měla jsem sakra štěstí!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepovedená sezona je zapomenuta, všechno přebil jeden fantastický výkon v Pokljuce. Už v průběhu závodu čeští trenéři i servismani křičeli na závodnice „Makule je na bedně!“ A rovnou na tom nejvyšším stupínku. „Myslela jsem, že ani nedojedu,“ prohlásila po těžkém posledním kole. Na netradičním ceremoniálu se pak mistryní světa dekorovala sama.



Markéta Davidová – mistryně světa. „Zní to dobře. Ale furt tomu moc nevěřím. Myslím, že se mi to povedlo, ale měla jsem sakra štěstí. Padaly mi dobré kalibry, štěstí se obrátilo na moji stranu,“ tak zněla první reakce české šampionky pro Českou televizi přímo v Pokljuce.

Ale věřit mohla, v tu chvíli už ji o titul nemohlo nic a nikdo připravit. „Makula“ vrchovatě napravila nepovedený sprint i stíhačku. Na 15ti kilometrové trati na ni nikdo neměl.

„Ještě po stíhačce jsme to řešili s Egilem (koučem ženské reprezentace Gjellandem). Nic speciálního, ale Egil se mi snažil poradit a já jsem si to snažila v hlavě trošku srovnat. Doufám, je to jeden závod, teď to nechci vychvalovat, abych o víkendu zase nebrečela,“ přemýšlela nad dalšími závody.

Emotivní medailový ceremoniál pro Markétu Davidovou
Emotivní medailový ceremoniál pro Markétu Davidovou

Na několik hodin ale biatlon vypustila z hlavy. Musela se učit a možná právě to pomohlo. „Potřebovala jsem hlavu zaměstnat jinak, škola přišla vhod. Nevím, jak se pozná top forma, ale měla jsem skvělé lyže a až na poslední kolo se mi běželo dobře. To jsem myslela, že to ani nedojedu, poslední kolo bylo těžké,“ vyprávěla.

Při netradičním medailovém ceremoniálu si světové zlato nasadila sama a během české hymny neskrývala dojetí. K nejvyššímu stupínku se jí přišli poklonit funkcionáři světového biatlonu. Mezi nimi i Čech Jiří Hamza, který už roky říkal, že Davidová potřebuje čas. A až jednou zastřílí, velkého úspěchu se dočká...

„Nevnímala jsem to. Tohle si říkají tři čtvrtiny startovního pole, že až se trefí, tak to bude dobrý výsledek. Na to bych se neměla upínat. Jsem za to hrozně ráda. Ještě s holkama ukážeme ve štafetě, že střílet umíme, že jsme se opravdu neflákaly,“ plánovala.

Vstoupit do diskuse
8
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud