5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 21. 4. 2022
9:41
21. 4. 2022
Rusko

První tenista světového žebříčku Novak Djokovič nesouhlasí se zákazem startu ruských a běloruských tenistů ve Wimbledonu. Rozhodnutí pořadatelů londýnského grandslamu čtyřiatřicetiletý Srb označil za šílené. „Vždycky budu odsuzovat válku a nikdy ji nebudu podporovat, protože sám jsem dítě války,“ citovala agentura Reuters Djokoviče, který v dětství zažil konflikt v bývalé Jugoslávii. „Vím, jak vás válka poznamená. V Srbsku si všichni pamatujeme, co se stalo v roce 1999,“ přidal Djokovič. „Nicméně ani tak nemůžu podpořit rozhodnutí Wimbledonu, které je prostě šílené. Když se politika smíchá se sportem, je to špatně,“ dodal. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 20. 4. 2022
18:39
20. 4. 2022
Rusko

Proti rozhodnutí pořadatelů Wimbledonu vyloučit ruské a běloruské tenisty z letošního ročníku nejslavnějšího tenisové turnaje se ohradili představitelé ATP. „Je to nespravedlivé a může to být nebezpečný precedens do budoucna,“ uvedli v prohlášení na webu. „Diskriminace na základě národnosti je také v rozporu s dohodou uzavřenou s Wimbledonem, protože jediným kritériem pro účast je postavení v žebříčku. Dalšími kroky budeme řešit po poradě s vedením a dalšími členy,“ uvedla organizace.

Zprávy ze dne 20. 4. 2022
16:46
20. 4. 2022
Rusko

Potvrzeno! Ruští a běloruští tenisté byli kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeni z Wimbledonu. Dnes o tom informovali organizátoři londýnského grandslamu, který v All England Clubu začne 27. června. „Uvědomujeme si, že to je tvrdý trest, a mrzí nás, že hráči a hráčky budou trpět kvůli krokům lídrů ruského režimu,“ uvedl v prohlášení předseda All England Lawn Tennis Clubu Ian Hewitt, který krok projednával i s britskou vládou.

Zprávy ze dne 20. 4. 2022
11:20
20. 4. 2022
Rusko

Ruští tenisté budou kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeni z Wimbledonu, tvrdí zpravodajský web Sportico. Pořadatelé londýnského grandslamu tuto informaci zatím nepotvrdili. Dříve uvedli, že o účasti ruských a běloruských hráčů a hráček na wimbledonské trávě jednají s britskou vládou. Konečné stanovisko plánovali zveřejnit v polovině května. Pokud by se neúčast ruských tenistů potvrdila, nesměli by mužskou dvouhru hrát světová dvojka Daniil Medveděv ani osmička Andrej Rubljov, který přitom bezprostředně po zahájení invaze vystoupil proti válce na Ukrajině. Řada ruských hráček je i v ženské světové špičce. V žebříčku je nejvýše postavená Anastasija Pavljučenkovová, které patří patnáctá příčka. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 19. 4. 2022
10:40
19. 4. 2022
Rusko

Mezinárodní bruslařská unie (ISU) ještě neodebrala Rusku pořadatelství závodu v příštím ročníku krasobruslařské Grand Prix. Zatím je naplánovaný v kalendáři na 25. až 27. listopadu jako poslední zastávka před finále seriálu v Turíně. Nyní se ISU ptá svých členů na jejich názor, jak s touto akcí naložit. Dopis s touto žádostí získala ruská agentura TASS.

Zprávy ze dne 14. 4. 2022
12:54
14. 4. 2022
Rusko

Mistrovství volejbalistů letos uspořádají místo Ruska Polsko a Slovinsko. Oznámil to polský premiér Mateusz Morawiecki. Polsko podle něho bude hostit i vyvrcholení turnaje, tedy obě semifinále a zápasy o medaile. FIVB to zatím oficiálně nepotvrdila.

Zprávy ze dne 14. 4. 2022
12:10
14. 4. 2022
Rusko

Prezident Japonské judistické federace Jasuhiro Jamašita odsoudil Vladimira Putina kvůli invazi na Ukrajinu. Jeho jednání podle Jamašity odporuje judistické etice. Ruský prezident přitom judo od mládí provozuje a je držitelem černého pásku. Jamašita s ním před časem točil instruktážní video o tomto sportu. Ruská ofenziva na Ukrajině ale duchu juda odporuje. „Když poslouchám zprávy v médiích o nelidských činech páchaných na Ukrajině a ruské vojenské agresi, láme mi to srdce. Prezident Putin je judista a tyto činy jsou proti myšlenkám a smyslu juda. Nesmí se to tolerovat,“ uvedl Jamašita na serveru insidethegames.

Zprávy ze dne 12. 4. 2022
5:00
12. 4. 2022
Rusko

Domluvil si hvězdná jména a plánoval skvostnou show, namísto toho málem na ledě tančil sám! Záměr Jevgenije Pljuščenka (39) uspořádat sportovní podívanou ve chvíli, kdy má mnoho ruských sportovců zákaz startovat na mezinárodních soutěžích, se zvrhl v podporu Putinovy války na Ukrajině. Více čtěte ZDE>>>

Z Pljuščenkovy akce se stal paskvil
Zprávy ze dne 11. 4. 2022
13:10
11. 4. 2022
Rusko

Ukrajinská střelecká federace (USF) protestuje proti tomu, že ruský miliardář Vladimir Lisin stále zůstává v čele Mezinárodní federace sportovní střelby (ISSF). Pokud by finanční pomoc přislíbená mezinárodní federací pocházela přímo od něj, ukrajinská strana by ji odmítla.

Zprávy ze dne 9. 4. 2022
13:30
9. 4. 2022
Rusko

Rusko poprvé na soudním poli uspělo s odvoláním proti vyloučení svých sportovců z mezinárodních soutěží kvůli invazi na Ukrajinu. Arbitráž světové sáňkařské federace FIL vyhověla stížnosti ruského svazu (FSSR) a zrušila rozhodnutí o suspendaci jeho sportovců, trenérů a funkcionářů ze závodů. Informoval o tom web insidethegames.biz. FSSR si také udržel členství ve FIL poté, co návrh na jeho vyloučení neprošel hlasováním na mimořádném kongresu. Návrh na odvolání ruských funkcionářů z volených pozic byl ale přijat.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
14:01
7. 4. 2022
Rusko

Legendární trenérka Taťjana Tarasovová se obává velkého odlivu ruských krasobruslařů do zahraničí, aby alespoň v jiných národních barvách mohli závodit na mezinárodní úrovni. Aktuálně kvůli invazi na Ukrajinu na vrcholné akce nesmějí a není jasné, jak dlouho bude válka a s ní související sankce trvat. „Pokud se tato záležitost nevyřeší a nevrátí nás, pak možná naši krasobruslaři začnou odcházet masově. Sportovní život je velmi krátký, spousta z nich nebude mít možnost závodit znovu. Proto se musejí společně s trenéry rozhodnout, co bude lepší,“ uvedla trenérská legenda Tarasovová na sportovním webu sport24.ru.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
10:06
7. 4. 2022
Rusko

Běžci z Ruska a Běloruska nebudou smět startovat na letošním maratonu v Bostonu. Zástupci slavného závodu v reakci na pokračující invazi na Ukrajinu oznámili, že ruší jejich dřívější povolení k účasti. Rozhodnutí se ale nedotkne ruských a běloruských vytrvalců, kteří mají trvalý pobyt v zahraniční. Ti mohou i nadále nastoupit jako neutrální sportovci.

Zprávy ze dne 1. 4. 2022
11:54
1. 4. 2022
Rusko

Pro krasobruslaře Tomáše Vernera (35) býval Jevgenij Pljuščenko (39) modlou. Sportovním vzorem, k němuž vzhlížel. Co mistr Evropy z roku 2008 říká na Rusovu umanutou podporu prezidentovi a vrahovi Putinovi, který vyvolal krveprolití na nebohé Ukrajině? „Vláda tamní sport podporuje a Jevgenij Pljuščenko je v současnosti zastáncem režimu, aby si udržel svůj vlastní sportovní svět, který během kariéry vybudoval. Proto podporuje svého prezidenta. Jsem zklamán,“ sklopil oči písecký rodák. Více čtěte ZDE>>>

Jevgenij Pljuščenko a Tomáš Verner spolu zažili nejednu exhibici Jevgenij Pljuščenko a Tomáš Verner spolu zažili nejednu exhibici
Zprávy ze dne 31. 3. 2022
16:48
31. 3. 2022
Rusko

Pražský esportový tým Entropiq ve světle současných událostí, které se dějí na území Ukrajiny, řeší prekérní situaci – v organizaci působí tým složený z ruských hráčů – ti nemůžou do rodné země a jakákoliv zmínka o válce pro ně nebo jejich rodiny může mít nedozírné následky. Více čtěte ZDE>>>

Ruská CS:GO sestava v českém esportovém týmu Entropiq
Zprávy ze dne 31. 3. 2022
13:38
31. 3. 2022
Rusko

Švédsko vyřadilo z basketbalové reprezentace na neurčito bývalého hráče NBA Jonase Jerebka kvůli tomu, že v době invaze ruských vojsk na Ukrajinu podepsal smlouvu s týmem CSKA Moskva. Generální sekretář švédské federace SBBF oznámil Jerebkovu suspendaci z národního mužstva poté, co s ním ve středu o jeho angažmá hovořil. „Zdůraznil, že je to v přímém rozporu s hodnotami švédského basketbalu a naším jasným postojem k záležitosti Ruska. Bohužel po tomto rozhovoru jsme byli nuceni konstatovat, že není možné, aby Jonas Jerebko hrál za švédský národní basketbalový tým,“ uvedla SBBF v tiskovém prohlášení.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
13:37
31. 3. 2022
Rusko

Je to právě Rusko, které podle vicepremiéra Dmitrije Černyšenka hájí základní sportovní hodnoty včetně olympijské charty. Mezinárodní federace je vylučováním Rusů a Bělorusů ze soutěží pošlapávají, řekl přední ruský vládní představitel na konferenci v Moskvě věnované aktuální pozici ruského sportu. „Vidíme, jak se mezinárodní sport stal nejsilnějším prostředkem politického boje, jak jsou porušovány všechny principy a ideály, ve kterých jsme vyrostli, jak jsou porušována veškerá pravidla olympijské charty těmi, kteří ji nenapsali, vidíme, jak je humanitární mise sportu ničena přímo před našima očima. Tady je velmi důležité, že zůstáváme spolu,“ citovala agentura TASS z Černyšenkova projevu před delegáty, mezi nimiž byli vedle politiků i sportovní funkcionáři.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
12:50
31. 3. 2022
Rusko

Prezident běžecké série RunCzech Carlo Capalbo pro iSport Premium popsal, jak museli kvůli ruské invazi na Ukrajinu narychlo měnit marketingovou kampaň, jež byla věnována Emilu Zátopkovi. „Všechno bylo připraveno, batůžek, medaile, všechno… Ale pak jsme viděli ´Z´ na ruských tancích… Uf… Teď je to nová svastika. Museli jsme všechno změnit. Stálo nás to hodně peněz, protože jsme museli všechno předělat, všechno se zpozdilo,“ popisuje. Celý rozhovor čtěte zde >>>

Carlo Capalbo, zakladatel RunCzech a pražského mezinárodního maratonu povídal o zvedání Čechů z gauče i změně kampaně s Emilem Zátopkem...
Zprávy ze dne 30. 3. 2022
12:27
30. 3. 2022
Rusko

Rusko přizve sportovce ze „spřátelených zemí“ na své univerzitní hry, řekl ministr sportu Oleg Matycin. Národní univerziáda je naplánovaná na začátek července. Ruští sportovci jsou aktuálně vyloučeni z drtivé většiny mezinárodních soutěží kvůli invazi na Ukrajinu, kterou nařídila jejich vláda. „Na začátku července pořádáme celoruskou univerziádu, kam pozveme také univerzity ze zemí, které jsou nám přátelské,“ řekl ministr agentuře TASS. Nejmenoval, jakých zemí se to konkrétně týká, ale nabízí se například Bělorusko. To ruského agresora na Ukrajině podporuje, kvůli čemuž sankce dopadají i na jeho sportovce. Také Bělorusové nesmějí ve většině sportů soutěžit na mezinárodní úrovni.

Zprávy ze dne 29. 3. 2022
10:20
29. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní biatlonová unie (IBU) kvůli invazi na Ukrajinu vyloučila Rusko a Bělorusko. Informovala o tom na svém webu s tím, že o členství obou svazů bude znovu jednat nejpozději v září. Unie už začátkem března vyloučila ruské a běloruské reprezentanty ze závodů a nyní sáhla i k suspendaci národních svazů. „Obě federace porušily humanitární závazky vyplývající z členství v IBU a poškodily pověst biatlonu,“ uvedla.

Zprávy ze dne 25. 3. 2022
14:51
25. 3. 2022
Rusko

Úřadující mistr republiky Michael Kukrle a Mathias Vacek, jejichž ruská profesionální stáj Gazprom-RusVelo nesmí v současnosti kvůli sankcím závodit, se představí v neděli v úvodním závodě Českého poháru Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš. Oba pojedou v dresu národního týmu.

Zprávy ze dne 23. 3. 2022
15:53
23. 3. 2022
Rusko

Jsou okamžiky, kdy jdou peníze i kariéra stranou. Vnímá to tak i Michal Martínek, který donedávna nastupoval v ruské organizaci ACA. Po útoku na Ukrajinu už ale do velké východní stáje patřit nechce. „Pokud Rusko řeklo, že jsme na seznamu nepřátelských zemí, tak tam už z principu nemám co dělat,“ má jasno válečník těžké váhy, který byl prvním šampionem Oktagonu. Více čtěte ZDE>>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 23. 3. 2022
15:31
23. 3. 2022
Rusko

Dvojnásobný olympijský vítěz v plavání Jevgenij Rylov nebude startovat na mistrovství světa, které se v létě uskuteční v Budapešti. Odhlásil se na protest proti sankcím pro ruské sportovce kvůli invazi na Ukrajinu. „Rozhodl jsem se podpořit ruské paralympioniky a všechny další ruské sportovce, kteří byli vyřazeni z mezinárodních soutěží a odmítám jet na mistrovství světa,“ napsal na instagramu Rylov, který na hrách v Tokiu ovládl znakařskou stovku a dvoustovku a přidal stříbro ve štafetě.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud