5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 5. 2022
19:10
2. 5. 2022
Fotbal

Ruské fotbalové týmy nesmí kvůli invazi své země na Ukrajinu startovat v příštím ročníku soutěží UEFA. Na červencovém mistrovství Evropy žen v Anglii se místo ruských reprezentantek představí Portugalky, které s nimi prohrály v play off. Rozhodl o tom dnes výkonný výbor Evropské fotbalové unie. Znamená to, že v další sezoně evropských pohárů budou chybět ruské kluby. Mužská reprezentace přijde o účast v Lize národů, kde měla hrát ve skupině B2 s Islandem, Izraelem a Albánií. Ruské fotbalistky nebudou moct usilovat o postup na světový šampionát v příštím roce.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
15:15
2. 5. 2022
Hokej

Finští a švédští hokejisté, kteří budou v nadcházející sezoně působit v KHL a dalších ruských soutěžích, nebudou nominováni do reprezentačních týmů. Dnes o tom informovali zástupci národních svazů obou zemí. „Postoj finského svazu je jasný. Hráči působící v Rusku nebudou v příští sezoně hrát za národní tým,“ citovala prohlášení agentura Reuters. Ke stejnému postoji se kloní i švédský svaz, oficiální oznámení chce ale zveřejnit až po skončení sezony. „Zatím můžeme říct jen to, že žádný z hráčů, který se zapojil do play off KHL, nebude nominován na mistrovství světa ve Finsku,“ citoval Reuters z prohlášení týkající se nadcházejícího šampionátu, který začne 13. května.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
10:25
2. 5. 2022
Rusko

Se zákazem startu ruských a běloruských tenistů ve Wimbledonu nesouhlasí ani Španěl Rafael Nadal. Vítěz rekordních 21 grandslamů rozhodnutí organizátorů slavného turnaje označil za nespravedlivé. „Myslím, že vůči mým kolegům jde o nespravedlivé rozhodnutí. Oni za válku nemůžou,“ citovala pětatřicetiletého Nadala agentura Reuters. „Uvidíme, jak se to bude v nejbližších týdnech vyvíjet,“ přidal Nadal a připomněl, že pořadatelé Wimbledonu rozhodli na základě opatření britské vlády. „Obávám se, že neexistuje správné řešení. Mluvil jsme s ruskými i ukrajinskými tenisty a je mi líto všech, co nemůžou hrát. A chápu, že to může vůči nim vypadat nespravedlivě, ale také vím, že lidé z Wimbledonu nejsou v lehké pozici,“ dodal.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud