18. prosince 2017 • 23:00

SESTŘIHY: Everton smetl Swansea 3:1! Favorité slaví, Čech má 199. nulu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City jasně přehráli v 18. kole anglické ligy Tottenham 4:1 a pokračují v rekordní vítězné sérii. V lize vyhráli už 16 zápasů za sebou. Manchesteru United porazil venku West Bromwich 2:1 a z druhého místa ztrácí na City znovu 11 bodů. Chelsea porazila Southampton 1:0. Vyhrál i Arsenal s Petrem Čechem, na domácím hřišti porazil trápící se Newcastle 1:0 a český brankář si připsal 199. čisté konto v Premier League. Dařilo se i Liverpoolu, který si poradil s Bournemouthem jasně 4:0 a posunul se na čtvrté místo o bod před Arsenal. Čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů slaví Everton, jenž udolal poslední Swansea 3:1.



Góly

Domácí: 45+2. Calvert-Lewin, 64. G. Sigurdsson, 74. Rooney

Hosté: 35. Fer

Sestavy

Domácí: Pickford – Kenny, Holgate, A. Williams, Cuco Martina – Gueye, Schneiderlin (61. Davies) – Lennon (79. Lookman), Rooney (C) (89. Sandro Ramírez), G. Sigurdsson – Calvert-Lewin.

Hosté: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Fer, Mesa, T. Carroll (81. Clucas) – Dyer (74. J. Ayew), Bony (5. T. Abraham), L. Narsingh.

Náhradníci

Domácí: Jagielka, Keane, Davies, Lookman, Ramírez, Robles, Vlašić

Hosté: Abraham, Ayew, Clucas, Nordfeldt, Rangel, Sanches, van der Hoorn

Karty

Domácí: Holgate, Kenny

Hosté: Dyer, F. Fernández, Fer

Rozhodčí

Moss – Smart, Haliday

Stadion

Goodison Park, Liverpool

Fotbalisté Evertonu potvrdili zlepšení po příchodu kouče Sama Allardyce výhrou nad Swansea 3:1 a v tabulce anglické ligy se posunuli na deváté místo. Bývalý reprezentační trenér převzal tým koncem listopadu na třinácté příčce. Od té doby s ním v Premier League třikrát vyhrál a jednou remizoval.

Dohrávku 18. kola začala lépe poslední Swansea, kterou poslal v 35. minutě do vedení nizozemský záložník Leroy Fer, jenž čekal na ligový gól přes rok. Domácí dostali příležitost vyrovnat v nastavení prvního poločasu po faulu na Aarona Lennona. Wayne Rooney penaltu neproměnil, když ji Lukasz Fabiaňski vytáhl na tyč, ale dorážející Dominic Calvert Lewin již uspěl. V 64. minutě otočil parádní střelou z dálky skóre Gylfi Sigurdsson a následně se přece jen zapsal mezi střelce Rooney.

Martin Olsson lehce zavadil o Jonjoea Kennyho, navíc podle všeho ještě před pokutovým územím, ale sudí odpískal další penaltu, kterou již Rooney nekompromisně proměnil. Nejlepší střelec v historii anglické reprezentace dal svůj desátý gól v tomto ročníku Premier League - stejně jako velšský klub.

Everton porazil v lize Swansea poprvé od března 2014.

SESTŘIH Premier League: Everton - Swansea 3:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 20. Coutinho, 26. Lovren, 44. M. Salah, 66. Firmino

Sestavy

Domácí: Begović – A. Smith, Francis (C), Aké, Daniels (56. S. Cook) – Ibe, L. Cook, Surman, Pugh (46. Fraser) – J. King (31. Stanislas) – Defoe.

Hosté: Mignolet – Joe. Gomez, Lovren, Klavan, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (71. Lallana), Firmino (76. Solanke), Coutinho (87. Ings).

Náhradníci

Domácí: Boruc, Cook, Arter, Fraser, Gosling, Stanislas, Afobe

Hosté: Karius, Alexander-Arnold, Milner, Mané, Lallana, Solanke, Ings

Karty

Domácí: Aké

Hosté: Lallana

Rozhodčí

Marriner – Beck, Ledger

Stadion

Vitality Stadium, Bournemouth

V duelu Bournemouth - Liverpool byl hodně vidět útočník hostů Coutinho. Už v 11. minutě mohl otevřít skóre, z přímého kopu ale trefil tyč. O chvíli později už se radoval z gólu, když úspěšně zakončil povedenou samostatnou akci.

V 26. minutě "Reds" zvýšili náskok. Firmino ještě udržel balon ve hřišti a z pravé strany nacentroval do vápna, kde hlavou pohotově skóroval Lovren. Na druhé straně mohl snížit Defoe, jeho pokus ale skončil na brankové konstrukci.

Do přestávky naopak Liverpool přidal další zásah. Salah si poradil s dvěma obránci a po střele k vzdálenější tyči zaznamenal dvacátý soutěžní gól v sezoně, což se v liverpoolském dresu naposledy povedlo Luisi Suárezovi a Danielu Sturridgeovi v ročníku 2013/14.

V 66. minutě přidal gól také Firmino po centru krajana Coutinha, který se v posledních deseti venkovních soutěžních zápasech podílel na 15 brankách: osm dal a u sedmi asistoval.

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Liverpool 0:4. Řádili Brazilci, hosté už jsou čtvrtí
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 77. Barry

Hosté: 28. R. Lukaku, 35. Lingard

Sestavy

Domácí: Foster – Nyom, Hegazy, J. Evans (C), Gibbs – Yacob (46. Barry) – Livermore, Krychowiak (71. Brunt), McClean, Burke (64. Jay Rodriguez) – Rondón.

Hosté: de Gea – A. Valencia (C) (66. Rojo), Smalling, P. Jones, Young – A. Herrera, N. Matić – Mata, Lingard (86. McTominay), Rashford (79. Martial) – R. Lukaku.

Náhradníci

Domácí: Barry, Brunt, Field, McAuley, Rodriguez, Robson-Kanu, Myhill

Hosté: Ibrahimović, Martial, Lindelöf, McTominay, Shaw, Rojo, Romero

Karty

Domácí: Rondón

Hosté: Rashford, N. Matić, Rojo

Rozhodčí

Taylor – Child, Lennard

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich

Manchester vedl na hřišti West Bromwiche po poločase o dvě branky. V 27. minutě nacentroval Rashford do vápna a Lukaku hlavou překonal gólmana Fostera. Belgický kanonýr se v osmi ligových duelech proti West Bromwichi podílel na stejném počtu branek: pět dal a na tři přihrál. O několik minut později zvýšil Lingard, když směr jeho střely ve vápně změnil obránce Hegazi.

V 77. minutě vykřesal domácím naději veterán Barry, který nastoupil už v 36. ligovém zápase proti "Rudým ďáblům". Po rohovém kopu a skrumáži ve vápně dopravil míč do De Geovy branky. Z následného tlaku už ale West Bromwich nic nevytěžil a zatím mu nepomohl ani příchod trenéra Alana Pardewa. Na vítězství čeká už 16 zápasů, z nichž vydoloval jen osm bodů za remízy.

"Myslím, že jsme si vyhrát zasloužili. Byli jsme lepším týmem. Dlouhou dobu jsme zápas kontrolovali. Měli jsme několik šancí definitivně rozhodnout, ale věděl jsem, že oni zareagují. V druhém poločase jsme nehráli s takovou intenzitou jako před přestávkou," uvedl trenér vítězů José Mourinho.

"Tým, který jsem vybral, nebyl ten správný. Měl jsem nasadit více čerstvých hráčů, ale oni se předvedli tak dobře v Liverpoolu. Jsem nový trenér, chtěl jsem těm hráčům ukázat důvěru, ale asi jsem měl udělat dvě nebo tři změny," přiznal Pardew, který v sestavě West Bromwiche vyměnil jen jednoho hráče oproti duelu v Liverpoolu (0:0). Místo Robsona-Kanua v útoku nastoupil Burke.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Manchester United 1:2. Na výhru favorita stačilo 8 minut
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14. Gündoğan, 70. De Bruyne, 80. Sterling, 90. Sterling

Hosté: 90+3. Eriksen

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Otamendi, Mangala, Delph – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan (83. Foden) – Sterling, Agüero (58. Jesus), Sané (85. B. Silva).

Hosté: Lloris (C) – Trippier, Dier, Vertonghen, Rose (89. Davies) – M. Dembélé, Winks – Eriksen, Alli (84. Moussa Sissoko), Heung-min (77. Lamela) – Kane.

Náhradníci

Domácí: Bravo, Danilo, Silva, Touré, Zinčenko, Foden, Jesus

Hosté: Vorm, Davies, Aurier, Foyth, Sissoko, Lamela, Llorente

Karty

Domácí: Otamendi, Delph

Hosté: Kane, M. Dembélé, Alli, Moussa Sissoko

Rozhodčí

Pawson – Betts, Nunn

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

54 214 diváků

"Citizens" nasměroval k výhře ve 14. minutě gólovou hlavičkou po rohovém kopu Gündogan. Stejný hráč přihrál v 70. minutě na druhou branku De Bruynemu.

Domácí ze své aktivity vytěžili ve druhém dějství řadu dalších šancí a utkání jasně dominovali. V 76. minutě mohl zvýšit na rozdíl tří branek Gabriel Jesus, mladý brazilský útočník ale trefil z pokutového kopu pouze tyč a následnou dorážku poslal Sterling nad břevno.

Anglický křídelník si ale vše vynahradil v 80. minutě, když uklidil do brány Saného přihrávku. O deset minut později navíc využil velké chyby stopera Diera a připsal si 15. branku v sezoně ve všech soutěžích. V nastavení za hosty zkorigoval na 4:1 Eriksen.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Tottenham 4:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 45+3. Alonso

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Christensen – Moses (82. Zappacosta), Kanté, Bakayoko, Alonso – Willian, E. Hazard (73. Morata), Pedro (68. Fàbregas).

Hosté: Forster – Hoedt, Stephens, Jošida (C) – Soares (17. Lemina), Romeu, Ward-Prowse, Bertrand – P.-E. Höjbjerg (72. Boufal), Redmond – Gabbiadini (61. Ch. Austin).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Rüdiger, Zappacosta, Drinkwater, Fàbregas, Batshuayi, Morata

Hosté: McCarthy, Davis, Lemina, van Dijk, Tadić, Boufal, Austin

Karty

Domácí: Alonso

Hosté: Jošida, Redmond, Stephens

Rozhodčí

Roger East – Ian Hussin, Sian Massey-Ellis

Stadion

Stamford Bridge, London

Návštěva

41 562 diváků

O vítězství Chelsea rozhodla třetí minuta nastavení prvního poločasu. Marcos Alonso se postavil k přímému kopu a obstřelem kolem zdi bránících hráčů trefil dolní růžek Forsterovy brány. "Blues" dali od začátku loňské sezony sedm gólů přímou střelou ze standardní situace, což je nejvíc v lize.

Svěřenci Antonia Conteho vyhráli páté ligové utkání na Stamford Bridge za sebou. Southampton už pětkrát v řadě nezvítězil.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Southampton 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24. Özil

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Bellerín, Koscielny (C), Monreal, Maitland-Niles – Xhaka, Wilshere – Iwobi (72. Welbeck), Özil, Alexis Sánchez (89. Coquelin) – A. Lacazette (73. Giroud).

Hosté: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Lejeune, Manquillo – Hayden, Merino (82. Diamé) – Atsu (54. Ritchie), Ayoze Pérez, Jacob Murphy (67. Gayle) – Joselu.

Náhradníci

Domácí: Coquelin, Elneny, Giroud, Chambers, Kolašinac, Ospina, Welbeck

Hosté: Aarons, Clark, Darlow, Diamé, Dummett, Gayle, Ritchie

Karty

Domácí: Monreal, Xhaka

Hosté: Hayden

Rozhodčí

Attwell – Long, Wilkes

Stadion

Emirates Stadium, London

Návštěva

59 379 diváků

Na stadionu Emirates viděli diváci také jedinou branku. Ve 23. minutě se po závaru před bránou odrazil míč k Özilovi, který ho parádně z voleje napálil pod břevno. Německý záložník zařídil v posledních pěti domácích zápasech šest gólů - dva sám dal a na čtyři přihrál.

Arsenal porazil Newcastle i podesáté v řadě. Navíc v lize po třech zápasech vyhrál a posunul se na čtvrtou příčku. "Straky" naopak klesly na sestupovou 18. pozici, z posledních devíti zápasů vybojovaly pouhý bod.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Newcastle 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 19. Ch. Benteke, 40. Zaha, 90+4. Sako

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez, Ndidi, Iborra (77. Okazaki), Albrighton (77. A. King) – Gray – Vardy (85. Ulloa).

Hosté: Speroni – Kelly, Tomkins, Dann, Schlupp – Townsend, Cabaye (85. Riedewald), McArthur, Loftus-Cheek – Zaha, Ch. Benteke (88. Sako).

Náhradníci

Domácí: Iheanacho, King, Hamer, Dragović, Okazaki, Ulloa, Fuchs

Hosté: van Aanholt, Hennessey, Čung-Jong, Souaré, Sako, Riedewald, Wan-Bissaka

Karty

Domácí: Ndidi, Maguire, Ndidi, Simpson

Hosté: Ch. Benteke, Schlupp

Rozhodčí

Atkinson – Kirkup, Holmes

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Crystal Palace se ujal vedení v 19. minutě zásluhou útočníka Bentekeho. Belgičan si naskočil na Townsendův centr a přesnou hlavičkou si připsal první branku v sezoně. Po 237 dnech tak přerušil čekání londýnského klubu na venkovní gól. Pojistku přidal ve 40. minutě Zaha, jenž přešel ve vápně přes obránce a křížnou střelou zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Po hodině hry se prosadil hlavou domácí Iborra, rozhodčí ale branku kvůli faulu neuznal. Vzápětí nasimuloval pád v pokutovém území Ndidi a po druhé žluté kartě byl v den svých narozenin vyloučen. Oslabený Leicester už se na zdramatizování zápasu nevzmohl, naopak v nastaveném čase upravil na 3:0 pro hosty Sako.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Crystal Palace 0:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 19. Noble, 75. Arnautović, 86. D. Sakho

Sestavy

Domácí: Butland – Cameron, Shawcross, Wimmer, Pieters (63. Tymon) – Shaqiri, D. Fletcher (62. Adam), Allen, Sobhi – Diouf (62. Berahino), Crouch.

Hosté: Adrián – Ogbonna, Collins, Cresswell – Zabaleta, Obiang, Noble (35. Rice), Masuaku – Antonio (68. D. Sakho), Lanzini, Arnautović (79. J. Hernández).

Náhradníci

Domácí: Ngoy, Berahino, Tymon, Adam, Choupo-Moting, Grant, Edwards

Hosté: Hernández, Ayew, Sakho, Hakšabanović, Hart, Rice, Makasi

Karty

Domácí: Wimmer, Shawcross

Hosté: Masuaku

Rozhodčí

Scott – West, Perry

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

SESTŘIH Premier League: Stoke - West Ham 0:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 68. Doucouré

Hosté: 6. Kachunga, 23. Mooy, 50. Depoitre, 89. Mooy

Sestavy

Domácí: Gomes – Janmaat, Mariappa (29. Pereyra), Prödl, Kabasele, Holebas (82. Okaka) – Carrillo, Doucouré, Capoue (64. Gray), Richarlison – Deeney (C).

Hosté: Lössl – Hadergjonaj, Jørgensen, Schindler, Löwe (45. Malone) – van La Parra (64. Williams), Hogg (C), Mooy, Kachunga (19. Ince), Quaner – Depoitre.

Náhradníci

Domácí: Karnezis, Wagué, Watson, Pereyra, Sinclair, Gray, Okaka

Hosté: Coleman, Cranie, Malone, Ince, Whitehead, Williams, Mounié

Karty

Domácí: Deeney (č), Doucouré, Janmaat

Hosté: Hogg, Hogg, Depoitre

Rozhodčí

Michael Oliver

Stadion

Vicarage Road, Watford

SESTŘIH Premier League: Watford - Huddersfield 1:4
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – D. Pröpper, Stephens – Knockaert (83. Izquierdo), Groß (75. Is. Brown), March – G. Murray (63. Hemed).

Hosté: Pope – Bardsley, Mee (C), Tarkowski, Taylor – Gudmundsson, Cork, Defour (68. Barnes), Arfield – Hendrick – Wood (81. Vokes).

Náhradníci

Domácí: Krul, Schelotto, Goldson, Kayal, Brown, Hemed, Izquierdo

Hosté: Lindegaard, Long, Lowton, Westwood, Wells, Barnes, Vokes

Karty

Domácí: March, Stephens, Dunk, Duffy

Hosté: Taylor, Barnes

Rozhodčí

Chris Kavanagh

Stadion

Amex Stadium, Falmer

Návštěva

29 921 diváků

SESTŘIH Premier League: Brighton - Burnley 0:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud