31. srpna 2020 • 15:53

Schick míří do Leverkusenu! Klub na něj vydělal prodejem supertalentu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle zpráv v Itálii už je hotovo, AS Řím prodává Patrika Schicka. Ten po úspěšné sezoně 2019/20 zůstane v Německu, ale ne v Lipsku. Jeho novým domovem má být Bayer Leverkusen, který za českého reprezentanta má zaplatit 27 milionů eur (707,7 milionů korun).



Leverkusen opouští dvě ofenzivní opory. Supertalent Kai Havertz se za 80 milionů eur (2 miliardy korun) bude stěhovat do Chelsea, zkušenější útočník Kevin Volland podle všeho posílí Monako. Náhrada za ně? Podle zpráv z Itálie Patrik Schick, který v Německu v uplynulé sezoně ožil. Na hostování v Lipsku nastřílel v 27 zápasech 10 branek.

O tom, že Schickův transfer má být hotová věc jako první informoval Gianluca di Marzio, jeho slova pak potvrdil tradičně dobře informovaný kolega Fabrizio Romano. Leverkusen má podle něj do Schicka „reinvestovat“ kus z částky za Havertze, konkrétně 27 milionů eur (707,7 milionů korun). To je pouze základní částka, na kterou se posléze mohou navázat další bonusy.

Bayer v uplynulé sezoně bundesligy skončil na pátém místě, dvě příčky za Lipskem. V novém ročníku si zahraje základní skupinu Evropské ligy.

Český útočník Patrik Schick v pozici náhradníka Lipska během finálového turnaje Ligy mistrů
Český útočník Patrik Schick v pozici náhradníka Lipska během finálového turnaje Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud