apr
7. září 2020 • 16:00

Paska strašil Baroše Spartou. Ve hře bylo angažmá v Řebíčkově Slavii

Autor: apr, Štěpán Filípek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekne-li se Milan Baroš, většině okamžitě naskočí jeho propojení s Baníkem Ostrava. Během jeho bohaté kariéry kolem rodáka z Vigantic kroužila ale i pražská Sparta. Angažmá v ní si vítěz Ligy mistrů z roku 2005 ale nedokázal představit. Agent Pavel Paska v rozhovoru pro iSport Premium prozradil, že když ho Baroš zlobil, strašil ho slovy: „Zítra jsi na Letné.“ Jednou se dokonce uvažovalo i o jeho přestupu do Slavie.  



V Ostravě patří k největším modlám. Milan Baroš se v dobrém smyslu slova navždy vryl pod kůži fanouškům Baníku. Ti na něj nedají dopustit. Svým střeleckým umem, rychlostí a hbitostí udivoval i v nejrůznějších koutech Evropy – od Liverpoolu, s nímž vyhrál Ligu mistrů, po Galatasaray.

V tuzemsku si v pozdější fázi kariery kromě Baníku vyzkoušel také angažmá v Liberci a Mladé Boleslavi.

Ještě než v roce 2002 putoval do Liverpoolu, skloňoval se s jeho jménem přestup do Sparty, která dle slov tehdejšího majitele Baníku Alois Hadamczika měla nabízet 50 milionů korun.

„To byla Lojzova (Hadamczikova) hra. Pro mě a pro Milana, i když jsem v té době se Spartou silně spolupracoval, to nebyla varianta. Když už byl Milan někam směrovaný, tak ven. Jinam v Česku jít nechtěl. Na své roky to měl v hlavě srovnané, věděl, co chce,“ zavzpomínal Barošův agent Pavel Paska. A také to tak dopadlo – boj o Baroše vyhráli Reds.

Před sedmi lety, když se nejlepší střelec EURO 2004 vracel po zahraničních štacích do tuzemska, začala kolem něj Sparta větřit znovu.

Přišlo ale odmítnutí. „To byl jednoduché. Milan mi řekl: ‚To mi nemůžete udělat, já jdu do Ostravy.‘ Když mě zlobil, říkal jsem mu: ‚Zítra jsi na Letné!‘ Takhle jsem ho strašil. Dvakrát, mám dojem. A fungovalo to,“ smál se Paska, ale následně překlenul řeč do vážnější roviny: „Milan v Praze nemá žádný problém. Famózně se tam stará o rodinu, vozí kluka na Slavii.“

Jak hráčský agent prozradil, právě o červenobílých barvách s Barošem při jeho návratu uvažovali. „Je to pravda. Mluvil jsem s bývalým majitelem Alešem Řebíčkem. Milan chtěl kvůli rodině a dětem zůstat v Praze, nechtěl dojíždět,“ objasnil Paska, podle nějž by jeho spojení se Slavií veřejnost a fanoušci akceptovali. „Myslel si to i Milan. Lewandowski taky odešel z Dortmundu do Bayernu a život šel dál. A takových hráčů a přestupů bylo víc, to se srovná. Když fotbalista bude hrát famózně, všechno umlkne. To je nejdůležitější. Ale kdyby šel do Sparty a nevyšlo to, to by byl mazec,“ uvědomuje si.

Nakonec Baroš dres ani jednoho z pražských „S“ neoblékl. Po ukončení profesionální kariéry, poslední duel odehrál za Baník proti Plzni (0:0) 5. července 2020, pomáhá v I. A třídě rodným Viganticím.

Sport Speciál o Milanu Barošovi objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Baroš v Liverpoolu? Měl to těžké, nebyl hlavní postavou, soudí britský novinář
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Speciál ke konci kariéry Milana Baroše Speciál ke konci kariéry Milana BarošeFoto sport magazín

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud