1. listopadu 2014 • 22:11

CELÝ SESTŘIH: Sparta dostala lekci. Plzeň jí v čele ligy utíká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně ovládli nejočekávanější zápas ligového podzimu. Doma porazili mistrovskou Spartu 2:0. Góly Viktorie vstřelili Hejda a Hořava už v prvním poločase, tým z Letné ani jednou za zápas nevystřelil na branku a dohrávali bez vyloučeného Marka Matějovského. Lídr nejvyšší soutěže tak zvýšil náskok na svého soupeře už na čtyři body.



Zatímco Sparta nastoupila v očekávané sestavě z posledních zápasů, plzeňský trenér Miroslav Koubek se rozhodl pro dvě změny. Místo Koláře na podhrotu nastoupil Hořava a v útoku vůbec poprvé od začátku dostal šanci Holenda.

Důležitost utkání oběma týmům v úvodu jakoby svazovala nohy. Sparta se dostala ke dvěma nepřesným střelám z dálky, Plzeň zahrozila Vaňkem, který však střílel hodně vedle.

KOMLETNÍ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:0
Video se připravuje ...

Domácím výrazně pomohla 12. minuta a využitá standardní situace. Hrošovský z rohu poslal míč na zadní tyč, kam si dobře naběhl Hejda a hlavou poslal Viktorii do vedení. Následně se v kotli domácích objevily dýmovnice a utkání muselo být kvůli kouři ve sparťanském vápně na chvíli přerušeno.

Plzeň gól hodně povzbudil a bylo jí plné hřiště. Naopak zaskočená Sparta prohrávala souboje, byla všude o krok pozdě a nefungovala jí záloha. Viktoria si tak vytvořila tlak, který přinesl druhý gól. Pilař si všimnul nabíhajícího Hořavy a hezky mu přihrál za obranu, plzeňský záložník se ocitl sám před brankářem Bičíkem, kterého překonal lehkým dloubáčkem a zvýšil na 2:0.

Plzeň - Sparta: Gól Tomáše Hořavy na 2:0
Video se připravuje ...

Sparta se začala do útoku dostávat až s blížícím se poločasem, ale k výraznějšímu ohrožení Kozáčikovy branky se nedostala. Plzeň se ve druhé půli více soustředila na defenzivu a hrozila z protiútoků. Po jednom z nich mohl přidat třetí gól Petržela, který ve vápně udělal kličku, ale na poslední chvíli mu střelu zablokoval Brabec. Při dalším brejku Petrželu vychytal Bičík.

Plzni situaci komplikovali fanoušci, kteří si znovu neodpustili pyrotechniku a zápas musel být už potřetí přerušen. Fanoušky musel uklidňovat i kapitán Limberský.

Sparta se pokusila probudit spící ofenzivu nasazením útočníka Bednáře místo stopera Brabce. Zahrozila však opět Plzeň, když Hořava trefil z přímého kopu břevno. To Sparta se za celý zápas nedostala k přímé střele na branku, v nastavení navíc přišla o vyloučeného Matějovského, který fauloval unikajícího Tecla.

FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha: David Limberský
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha: Lukáš Vácha
Video se připravuje ...

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:0 (2:0)

Branky: 12. Hejda, 23. Hořava. Rozhodčí: Jílek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Pilař, Kozáčik, Hořava - L. Krejčí, Dočkal, Costa, Kadeřábek, Bednář. ČK: 90.+3 Matějovský (Sparta). Diváci: 11.354 (vyprodáno).

Plzeň: Kozáčik - Řezník (68. R. Hubník), Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (90. Kovařík), Hořava, Pilař - Holenda (64. Tecl). Trenér: Koubek.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec (74. Bednář), Holek, Costa - Vácha - Konaté (67. Přikryl), Dočkal, Matějovský, L. Krejčí - Lafata. Trenér: Lavička.

FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha: Miroslav Koubek
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha: Ladislav Krejčí
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Tutovka Ondřeje Vaňka
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Břevno Tomáše Hořavy
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Gól Lukáše Hejdy na 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Kvůli dýmu z kotle domácích sudí přerušil zápas
Video se připravuje ...

Diváci před stadionem tipovali: Vyhraje Plzeň. A dá gól z penalty
Video se připravuje ...

Plzeň v euforii po výhře nad Spartou 2:0 ve šlágru ligy. Západočeši vedou ligu o čtyři body.
Plzeň v euforii po výhře nad Spartou 2:0 ve šlágru ligy. Západočeši vedou ligu o čtyři body.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud