Jakub Konečný
12. prosince 2015 • 04:59

Ščasný: Čtyři hráči by měli ze Sparty odejít, se čtyřmi jednáme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navzdory suverénnímu postupu do vyřazovací části Evropské ligy čekají soupisku Sparty významné změny. Čtyři fotbalisté by během zimní přestávky Letnou opustit, stejný počet posil naopak druhý tým Synot ligy láká. „Musejí přijít agresivní a góloví hráči,“ řekl pro iSport.cz kouč Zdeněk Ščasný.



Zatímco s působením v Evropské lize, v níž si Sparta s předstihem a suverénně zajistila jako jediný český klub postup do vyřazovací části, panuje na Letné spokojenost, k druhému místu v domácí soutěži (s tříbodovou ztrátou na vedoucí Plzeň) má vedení nejbohatšího českého klubu výhrady.

„S účinkováním v lize zatím úplně spokojeni být nemůžeme, a to jak s postavením v tabulce, tak s výkony především v některých utkáních venku,“ uvedl v rozhovoru pro ČTK generální ředitel Adam Kotalík. „Zejména výkony na Slavii, v Plzni a v Ostravě nejsou něčím, čím by se Sparta měla prezentovat,“ přidal.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Sparta 0:1. Hostům pomohl Pavlenkův kiks
Video se připravuje ...

Zisk titulu je pro Spartu prioritou, a tak ve složení jejího mužstva dojde během zimní přestávky ke změnám.

„Uvažuju o tom, že by klub měli opustit tři až čtyři hráči. Ale třeba neodejdou, protože nic neseženou a mají u nás pořád smlouvu. Asi chápete, že je nyní nechci jmenovat. A stejný počet by měl přijít, v tuto chvíli jednáme se čtyřmi hráči,“ řekl v rozhovoru pro iSport.cz trenér Zdeněk Ščasný.

„Jsou tady hráči, kteří by měli v zimě kádr opustit. Ti, kteří nenaplnili naše očekávání, musejí odejít, respektive s nimi nemůžeme počítat. A musejí přijít hráči, kteří přinesou agresivitu a ti, kteří jsou góloví,“ upřesnil osmapadesátiletý kouč.

Jako první zimní posilu představila Sparta obránce Ondřeje Mazucha, s nímž v týdnu uzavřela smlouvu do léta 2020. Dále intenzivně jedná s Mladou Boleslaví o příchodu Ondřeje Zahustela a má dlouhodobý zájem i o libereckého Josefa Šurala.

Naopak odejít by mohl například Josef Hušbauer, o kterého usiluje Slavia – a dále pak trio cizinců Markus Steinhöfer, Franci Litsingi a Marco Paixao, kteří se během podzimu (i kvůli zranění v případě posledně jmenovaného) vůbec neprosadili.

Generální ředitel klubu Kotalík pak připustil, že na hostování by mohl být uvolněn i Tiémoko Konaté.

První posila Sparty! Byl ideální čas se vrátit, řekl Mazuch
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud