12. března 2018 • 16:45

Baník potvrdil příchod Páníka. Záchrana sezony je reálná, řekl kouč

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Baníku Ostrava se stal Bohumil Páník. Jednašedesátiletý kouč, který před dvěma týdny skončil ve Zlíně, podepsal s podledním týmem tabulky dlouhodobější smlouvu. Klub to potvrdil na svém webu. „I když dneska je sice áčko poslední, jsem přesvědčen o tom, že je pouze otázka času, kdy půjde nahoru. My teď musíme napnout všechny síly, aby to bylo co nejrychleji a zachránili jsme ještě tuto sezonu. Pořád to není nereálné,“ prohlásil Páník.



Páník už v Ostravě působil v říjnu 2010, kdy vedl tým dočasně spolu s Vernerem Ličkou a Pavlem Malurou. V lize koučoval také Olomouc a v posledních letech Zlín, s nímž postoupil do nejvyšší soutěže a loni dokonce vyhrál pohár, což vyneslo Zlín až do základní skupiny Evropské ligy.

„Já jsem v Baníku prožil více než osm roků a to v člověku zůstává. Baník se dnes díky majiteli, panu Brabcovi, který klub zvedá z popela, stává znovu velký klubem. I na dálku jsem vnímal výrazný vzestup celého Baníku a pro mě to je záruka dobré budoucnosti,“ řekl pro klubový web nový kouč.

Nyní má pozvednout Baník, který z posledních 18 ligových zápasů vyhrál jediný a na dně tabulky ztrácí sedm bodů na místa zaručující záchranu.

Na lavičku si s sebou přivádí asistenta Jana Somberga, před mužstvo poprvé předstoupí ještě v pondělí večer. V týmu se Páník sejde mimo jiné s Tomášem Poznarem, Damem Diopem a Lukášem Pazderou, které vedl ve Zlíně.

V této sezoně se však Zlínu příliš nedařilo a v úvodu jara byl Páník odvolán. Celkem má zatím v lize bilanci 97 zápasů, 29 výher, 30 remíz a 38 porážek. Zkušenosti má i z polského fotbalu, neboť vedl Poznaň, Legnici a Štětín.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Ostrava 2:0. Domácí se dotáhli bod za Spartu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud