20. prosince 2018 • 17:03

Trest za řádění fanoušků Sparty: vysoká pokuta a zavřený sektor

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta pyká za chování svých fanoušků při utkání posledního podzimního kola FORTUNA:LIGY v Příbrami (1:1). Za masivní použití pyrotechniky a její vhazování na hřiště musí zaplatit pokutu 200 tisíc korun. V prvním jarním utkání na hřišti soupeře pak zůstane zavřený sektor pro hostující příznivce. Jde o nejvyšší pokutu, kterou disciplinární komise LFA udělila od loňského června. 



"Disciplinární komise bude pokračovat v nulové toleranci k používání pyrotechniky a zejména potom k vhazování pyrotechniky na hrací plochu a jiných prostor stadionu," uvedl v tiskové zprávě po posledním letošním zasedání disciplinárky její předseda Richard Baček.

Sparťanští fanoušci při utkání v Příbrami způsobili hned třikrát přerušení hry. Na trávník opakovaně vhazovali světlice a v průběhu první půle také po domácím brankáři Ondřeji Kočím sněhové koule. Letenští u Litavky podtrhli nevydařený podzim a jen remizovali 1:1.

Pokuta 200 tisíc korun je nejvyšší od loňského června. Tehdy po posledním kole předminulé sezony musela Slavia zaplatit stejnou částku za výtržnosti v utkání s Brnem, po němž získala titul. Dosavadním maximem tohoto ročníku bylo 130 tisíc korun rovněž pro Spartu po domácím derby se Slavií.

Pokutu 90 tisíc korun si vysloužilo Slovácko za porušení povinností pořádajícího klubu v utkání s Duklou. Jeho fanoušci způsobili použitím pyrotechniky delší přerušení hry a opakovaně vhazovali pyrotechniku na trávník. Klub z Uherského Hradiště má navíc na jedno soutěžní utkání podmínečně uzavřený sektor vlajkonošů s odkladem výkonu trestu na dva zápasy.

Baník Ostrava zaplatí za pyrotechniku od fanoušků v zápase s Bohemians 1905 osmdesát tisíc korun, Slavia pak za souboj s Mladou Boleslaví o 30 tisíc méně. Za stejný prohřešek dostala pokutu rovněž 50 tisíc i Příbram po utkání se Spartou. Plzeň, Bohemians 1905 a Jablonec musejí zaplatit 20 tisíc korun.

Příbram - Sparta: Diváci naházeli na trávník světlice, zápas musel být přerušen
Video se připravuje ...

Příbram - Sparta: Kočí reklamuje, že ho fanoušci Sparty trefili sněhovou koulí do zad
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Příbram - Sparta 1:1. Mizérie nekončí, Letenští se třásli o bod
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud