25. dubna 2019 • 11:45

PĚT neúspěchů Sparty pod Ščasným: blamáž na Slovácku i čtyři dny hrůzy

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Zdeněk Ščasný po dvou porážkách za sebou skončil v roli trenéra SpartyZdeněk Ščasný po dvou porážkách za sebou skončil v roli trenéra SpartyFOTO: Martin Sekanina (Blesk)

    Další působení Zdeňka Ščasného ve Spartě je u konce. Zkušený kouč neustál čtyři dny hrůzy, když Letenští po nedělní ligové porážce s Karvinou (1:3) vůbec nezvládli ani semifinále MOL Cupu na hřišti Slavie (0:3). Do funkce nastoupil vloni v červenci, kdy po dvou zápasech nové sezony nahradil Pavla Hapala, předtím od prosince 2017 pracoval jako sportovní ředitel. Které zápasy byly pro neúspěch Ščasného angažmá na lavičce Sparty zásadní?

  • Sparta – Subotica 2:1

    Právě totální výbuch v prvním zápase předkola Evropské ligy v Srbsku (0:2) byl hlavním impulsem, proč klubové vedení odvolalo trenéra Hapala. Do domácí odvety Pražané šli s jasným cílem – stáhnout manko a postoupit. Všechno vypadalo dobře, Sparta po gólech Šurala a Plavšiče vedla, měla tlak a chyběl jen potřebný třetí gól. Jenže… Stoper Uroš Radakovič zničehonic vyrobil zbytečnou penaltu, kterou outsider proměnil a šokoval Letnou. „Kluci podali jeden z nejlepších výkonů za poslední rok,“ tvrdil Ščasný po vyřazení. Málo platné. Jen pro ilustraci... Subotica v srbské lize aktuálně vede skupinu o udržení.

    Ščasný: Převažují pozitiva, hráči podali nejlepší výkon za dlouhé období
    Video se připravuje ...

  • Plzeň – Sparta 1:0

    Z rychlého konce v pohárové Evropě se Sparta oklepala, v české lize pak uhrála sedmnáct bodů z jednadvaceti možných. Na konci září ovšem přišel očekávaný duel v Plzni, který opět nezvládla. O porážce 0:1 rozhodl vlastní gól Radakoviče, červenou kartu dostal frustrovaný Nicolae Stanciu. „Sehráli jsme vyrovnaný zápas, nemáme se za co stydět,“ hodnotil Ščasný. Letenští pak prohráli i v Olomouci a ve Zlíně, na hřištích soupeřů se jim úplně přestalo dařit.

    Ščasný po prohře Sparty: Můžeme být naštvaní jen sami na sebe
    Video se připravuje ...

  • Slovácko – Sparta 2:1

    Podzimní zmar Sparty vyvrcholil bláznivým zápasem v Uherském Hradišti. Hosté vedli díky trefě Pulkraba, dobře rozehraný souboj však skončil blamáží. Guélor Kanga dostal za faul loktem červenou kartu, předtím ještě stihl zahodit penaltu. Domácí srovnali a po zbytečném vyloučení Čiviče v závěru z pokutového kopu rozhodli. Střídající Mihailo Ristič ještě mohl zařídit aspoň remízu, další penaltu ze sedmé minuty nastavení však kopl na tribunu. „Zkušení hráči se otočí od balonu a jdou pryč,“ nechápal tehdy Ščasný.

    SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:1. Bláznivý duel! Hosté nedali dvě penalty, dostali dvě ČK
    Video se připravuje ...

  • Mladá Boleslav – Sparta 2:1

    Zimní příprava Pražanům vyšla a dobrou pohodu si přenesli i do jarní části sezony. Šest zápasů, šest vítězství! První neúspěch nového kalendářního roku přišel v Mladé Boleslavi, kde o vítězství domácích rozhodl Marek Matějovský, bývalý kapitán Sparty. „S porážkou se mi špatně vyrovnává, ale je jasné, že jednou to přijít muselo,“ řekl Ščasný. Na vítěznou vlnu se už s mužstvem ovšem vrátit nedokázal.

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 2:1. První jarní porážka hostů, rozhodl Matějovský
    Video se připravuje ...

  • Sparta – Karviná 1:3 a Slavia – Sparta 3:0

    Vaz kouči Sparty srazily dva nevydařené zápasy během čtyř dnů. Nejdřív ligový kolaps se zachraňující se Karvinou (1:3), pak jednoznačná porážka v pohárovém semifinále na Slavii (0:3). Letenští v Edenu ani jednou nevystřelili na bránu! „Proč jsme v téhle situaci? Faktorů je víc. Věříme, že důvody známe, analyzujeme to. Teď se musíme oklepat, posbírat psychické síly a jít dál,“ podotkl Ščasný. On už u toho ovšem nebude…

    Ščasný: Na Součka jsme nasadili už čtyři různé hráče a zase to nestačilo
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud