31. května 2019 • 09:48

Hotovo! Náhradou za Jílka je Látal, v Olomouci podepsal dvouletou smlouvu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Olomouce se stal Radoslav Látal. Devětačtyřicetiletý kouč se Sigmou podepsal dvouletou smlouvu. Na lavičce nahradil Václava Jílka, který ve čtvrtek převzal pražskou Spartu.



Bývalý olomoucký hráč Látal byl bez angažmá od konce loňského roku, kdy skončil v Trnavě. Vicemistr Evropy z roku 1996 v české nejvyšší soutěži dosud vedl jen v roce 2012 Ostravu ve 20 zápasech, trénoval také Košice nebo polské Gliwice.

"Měl jsem nějaké nabídky, ale rozhodně jsem neváhal. Táhlo mě to domů a chtěl jsem si znovu vyzkoušet českou ligu. Nějaký vztah k Olomouci mám, výrazné váhání tam nebylo," řekl Látal na tiskové konferenci. "Mužstvo v prvé řadě potřebuji poznat, hráče znám ze svého pozorování. Chci do nich dostat týmovost, ta je zásadní," prohlásil kouč.

Olomouc v minulé sezoně skončila na osmém místě ligové tabulky a postoupila do nadstavbové skupiny o Evropu, ale hned v úvodním semifinále nečekaně vypadla se Zlínem. Jílek trénoval Hanáky od roku 2015.

"Každý trenér je jiný, Radoslav určitě přinese do klubu něco nového. Je to i motivace pro hráče, někteří z nich mohou dostat víc prostoru," uvedl sportovní ředitel olomouckého klubu Ladislav Minář.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud