Jan Vacek
14. srpna 2020 • 04:40

Tetteh chce pryč. Hlavní zájemce mlčí, Sparta čeká na zajímavou nabídku

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Minulý ročník uzavřel s bilancí osmi branek a tří asistencí. To by samo o sobě nebyla žádná zoufalost, od Benjamina Tetteha se ale s ohledem na jeho předpoklady čekalo mnohem víc. Mladý Ghaňan proto v hierarchii letenských útočníků spadl až na čtvrté místo. Chtěl by jít ven, adekvátní nabídka ovšem neexistuje. Zkrátka bludný kruh.



Nastane někdy doba, kdy Benjamin Tetteh v rudém trikotu naplno rozbalí svůj potenciál? Podle všeho se zdá, že už tomu ani jedna strana příliš nevěří. Třiadvacetiletý útočník neprožil dobrou sezonu. Měl v ní sice záblesky geniality, ty ale přehlušily matné výkony a hodně prapodivné chování v koncovce.

Není tak úplně šokující, že se Tetteh v hierarchii letenských útočníků propadl až na úplně poslední štráf. Aktuálně jsou před ním Adam Hložek, Lukáš Juliš i Libor Kozák. A aby toho nebylo málo, utrpěl vytáhlý fotbalista v přípravném duelu s Goricou zranění.

„Má výron,“ potvrdil po generálce s Wolfsbergerem hlavní trenér Václav Kotal. I proto se Tetteh od mužstva předčasně odpojil a ze soustředění v Rakousku se vrátil do Prahy.

Co bude dál? Samotný hráč dává poměrně ostentativně najevo, že by chtěl změnit angažmá. Táhne ho to především do Francie. Ani Sparta už se případnému transferu nebrání. Dokonce by asi kývla i na roční hostování s následnou opcí, ani takových nabídek ale nemá Tomáš Rosický v kanceláři přehršel.

Benjamin Tetteh v přípravném duelu Sparty s Goricou
Benjamin Tetteh v přípravném duelu Sparty s Goricou

Dlouhodobý zájem avizuje dánský mistr FC Kodaň. Tenhle přesun ale téměř jistě neklapne. „Nabídka na roční hostování byla po finanční stránce tak nízká, že ji Sparta nemohla přijmout,“ prozradil zdroj blízký pražskému klubu.

Ve fotbalovém zákulisí se delší čas mluví o možném zájmu Remeše. Francouzský klub je ale v posledních týdnech spíš pasivní, žádnou aktivitu ve snaze Tetteha získat nyní nevyvíjí. To se s ohledem na posunutý kalendář kvůli pandemii COVID-19 ještě může změnit. Ale taky nemusí...

Rodák z Accry tak pro tuhle chvíli zůstává ve Spartě. Jakmile se dá zdravotně dohromady, může zabojovat o lepší pozici. Pokud bude mít adekvátní výkonnost, trenér Kotal ho určitě přehlížet nebude. Dveře na hřiště před Tettehem rozhodně neuzavřel.

Vyloučit ale nelze ani možnost, že se nějaký vážný zájemce, který navíc bude schopen reflektovat podmínky Sparty, nakonec objeví. Času je dost, z tuzemska do zahraničí se může přestupovat až do začátku října.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
23

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud