Radek Špryňar
23. dubna 2023 • 04:40

Co ukázala Slavia: dominantní střed, kouzelné rány. Veselý nebyl prorokem

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    V sobotním večeru splnila Slavia dva stěžejní úkoly. Lehce přejela Bohemians 3:0 a odměnou byl výskok na první místo tabulky FORTUNA:LIGY. Branky? Luxusní! Zejména trefy Olayinky a Douděry vykazovaly známky dokonalosti. Spousta hráčů předvedlo nadstandardní individuální výkony. Sešívaní se před blížící se nadstavbou dostávají do ráže! Web iSport.cz popisuje pět nejzásadnějších momentů vršovického derby.

  • Skok na první místo

    Sešívaní dokonale využili zaváhání Sparty, která na Slovácku jen remizovala 1:1. Neškodné Bohemians zničili třígólovou fujavicí v prvním poločase a dva zápasy před koncem základní části se vecpali o skóre před Letenské na první místo tabulky. Slavia má nejen lepší rozdíl vstřelených a inkasovaných branek (54:38), ale s největším rivalem v boji o titul také kvalitnější bodový součet ve vzájemných utkáních (4:1). Pro blížící se nadstavbu jde o nesmírně důležitou okolnost, jelikož za stávající situace by Slavia přivítala Spartu v Edenu. A to už ve druhém kole nadstavbové části.

  • Gólový návrat Olayinky

    Nigerijský záložník dostal v utkání s Libercem (18. března) červenou kartu za úder hlavou do obránce Ndefeho a od disciplinární komise obdržel nekompromisní čtyřzápasovou stopku. Do akce se po více než měsíci vrátil excelentně. Za stavu 1:0 si naběhl na milimetrově přesný pas Zafeirise. Na hraně vápna míč zasekl, pohrál si s dvěma stopery Bohemians a pravou nohou báječně zakroutil balon k tyči.

    Slavia - Bohemians: Na Olayinkův nádherný obstřel neměl Jedlička šanci, 2:0
    Video se připravuje ...

  • Kouzelná střela DD

    Wow, to byl moment! Slavia si v prvním poločase užívala pohodlný náskok 2:0, když rozehrála skvostnou akci. Masopustův oblouček do přední linie sklepl hrudí do středu hřiště Van Buren. Udělal do šikovně, přímo do kroku sprintujícího Davida Douděry. Ten si míč lehounce polaskal a vzápětí vyslal na hostující branku doslova dokonalou ránu. Zhruba z osmnácti metrů se točila od letícího gólmana Jedličky. Zapadla nádherně k tyči. Bez šance. 3:0! A slávistická „jednadvacítka“ se koupala ve vlnách euforie.

    Slavia - Bohemians: Vesmírný raketomet Davida Douděry! Životní gól, 3:0
    Video se připravuje ...

  • Dominance ve středu pole

    V nedávném pohárovém utkání měla Slavia problém s důrazem a intenzitou středopolařů Bohemians. O tři neděle později bylo všechno zcela opačně. V srdci zálohy zcela dominovali dva vzrůstem menší borci – Oscar a Zafeiris. Prvně jmenovaný za celý zápas snad nezkazil jediný míč. Všechno se snažil řešit kombinačně, inteligentně, ale zároveň s přiměřenou mírou rizika. Norský supertalent už poněkolikáté ukázal záblesky geniality. Driblérskými kousky přiváděl Eden do extáze.

    Slavia si proti Bohemians vypracovala už v prvním poločase třígólový náskok Slavia si proti Bohemians vypracovala už v prvním poločase třígólový náskokFoto Pavel Mazáč/Sport

  • Veselý nebyl prorokem

    Po nešťastné porážce v semifinále MOL Cupu trenér Bohemians Jaroslav Veselý prohlásil na pozápasové tiskové konferenci následující větu. „Třeba do Edenu přijedeme za tři neděle a Slavii připravíme o titul.“ „Klokani“ byli od splnění smělého cíle na míle daleko. Absolutně nezvládli první poločas, po šestatřiceti minutách prohrávali 0:3 a mohli v klidu přemýšlet o dalším zápase ve Zlíně.

    Jaroslav Veselý v Edenu Jaroslav Veselý v EdenuFoto Pavel Mazáč/Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud