9. října 2023 • 05:00

Sparta: zraněná křídla i diskutabilní červená. Tragická přesilovka Hradce

Vstoupit do diskuse
17
  • Video se připravuje ...

    Sparta řešila po dvaceti minutách dvě komplikace – zranění Lukáše Haraslína a diskutabilní červenou kartu pro Victora Olatunjiho. V obou případech si poradila. Zápas s Hradcem Králové dovedla v oslabení k výhře 3:1. Adam Karabec, střelec dvou branek, se za pár dní proměnil ze smolaře v hrdinu. Jan Kuchta pak drzým lobem a oslavou naštval domácí fanoušky. Co všechno ukázal zápas Letenských na východě Čech?

  • Karabec: byl dole, zaválel

    Ve čtvrtek zazdil na Betisu jasnou šanci. Sparta mohla vyrvat silným Španělům vítězství, ale on hlavičkoval těsně před koncem nepřesně. Navíc má za sebou týdny bez fotbalu, byl v trestu po vyloučení proti Karviné.

    V Hradci však Adam Karabec zaválel. Dal dva góly, oba perfektní placírkou trefil přesně za tyč. „Jsem za něj šťastný,“ povídal trenér Brian Priske. „Byl dole, zklamaný, že proti Betisu nepomohl týmu. Známe jeho ofenzivní kvality, dal dva výtečné góly. Ale také byl disciplinovaný, vyplňoval prostory, šlapal do toho,“ doplnil.

    Hradec Králové - Sparta: Karabec krásnou trefou k tyči zvyšuje i v deseti, 0:2
    Video se připravuje ...

  • Zranění kosí křídla

    Veljko Birmančevič byl na tribuně, Lukáš Haraslín dohrál po čtrnácti minutách. Klíčová křídla Spartě v Hradci moc nepomohla. Podepsal se na nich ultranáročný program, možná i změna klimatu. Sparta hrála ve čtvrtek ve 30 stupních v Seville, cestovala v pátek do Česka, v sobotu hned z Prahy na východ. Při zápase měl potíže také brankář Peter Vindahl.

    „Chceme hrát zápasy v týdnu, to je fotbal. Víte, že v neděli přijde další zápas, od tří nebo od šesti odpoledne. Nehledíme na to, nechceme, aby to hrálo roli,“ odmítl stesky kouč Brian Priske. „Zranění jsou součástí fotbalu. Ukázalo se, že máme dobrou soupisku, dost hráčů na lavici,“ potěšilo ho.

    Lukáš Haraslín musel během prvního poločasu odstoupit vinou zraněníFoto Michal Beranek / Sport

  • Diskutabilní červená pro Olatunjiho

    První žlutou dostal za jasný faul na unikajícího Václav Pilaře, druhou za zákrok na Ondřeje Ševčíka. Victor Olatunji byl v hlavičkovém souboji první, ve výskoku odehrál míč a poté lehce zasáhl soupeře. Rozhodčí Petr Hocek byl nekompromisní, i když hosté protestovali. „O vyloučení ani nechci mluvit. Prostě to nebylo správné,“ odmítl na tiskovce Priske.

    Nešlo o přímou červenou, ale o druhou žlutou. Verdikt je to diskutabilní, což se projevilo i v debatách v médiích i na sociálních sítích. Co na něj řekne Komise rozhodčích?

    Hradec Králové - Sparta: Olatunji po přísné druhé žluté míří už v 19. minutě do sprch
    Video se připravuje ...

  • Kuchta: paráda před rodinou

    Diskuze s rozhodčím, bouřlivá oslava před hradeckými fanoušky. Jan Kuchta zápasem proti Hradci žil. Přitom do něj naskočil ve čtrnácté minutě za zraněného Haraslína. Sparťanský útočník měl na tribuně rodinu, známé i nejlepší kamarády. „Obrovská motivace se předvést,“ prozradil.

    A to bylo znát. Už po minutě na hřišti asistoval u branky Adama Karabce, ve druhé půli pak dal vzpomenout na rok starý lob v zápase proti Španělsku (2:2). „Nádherný gól,“ uznal Priske. Balon letěl přes Pavola Bajzu dost vysoko… „Vím, že takové řešení mám a vím, že ho mám dobré. Gólmany budu lobovat pokaždé, když takhle budou stát,“ vzkázal Kuchta.

    Hradec Králové - Sparta: Kuchta krásným lobem vrací hostům dvoubrankové vedení! 1:3
    Video se připravuje ...

  • Hradec v přesile: tragédie…

    Victor Olatunji viděl během osmi minut dvě žluté karty. „Dostali jsme dárek,“ prohodil hradecký záložník Václav Pilař. Ano, jenže domácí tým ho ani nerozbalil. Do poločasu obdržel druhý gól, pak realizační tým vymyslel strategii, jak oslabenému soupeři po pauze ublížit. Na hřiště vyběhl druhý útočník – urostlý Daniel Hais.

    „Měli jsme si vytvářet přečíslení, nejlíp v křídelních prostorech. Ale kolik přišlo centrů? To je tragédie. Jestli si to hráči neuvědomí, neumím si představit, co bude dál,“ byl kritický trenér Václav Kotal. Hradec pod jeho vedením odehrál tři zápasy, v nich získal čtyři body. „Hráči nejsou zvyklí, aby hráli fotbal. Máme na čem pracovat.“

    Václav Pilař v souboji s Ángelem PreciademFoto ČTK / Taneček David

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud