13. června 2014 • 19:58

Mexiko dalo tři góly, ale nad Kamerunem vyhrálo jen těsně 1:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mexika porazili na mistrovství světa Kamerun 1:0 díky brance Oribeho Peralty. Stejně jako úvodní utkání šampionátu v Brazílii se ani druhý zápas ve skupině A v Natalu neobešel bez vážných chyb rozhodčích, kteří v prvním poločase neuznali Mexiku dva regulérní góly.



MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 6. • 18:00
Mexiko
Mexiko
1:0
ONLINE
13. června
18:00
Kamerun
Kamerun
Góly

Domácí: 61. Peralta

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ochoa – Aguilar, Rodríguez, Márquez (C), H. Moreno, Layún – H Herrera (90+2. Salcido), Vázquez, Guardado (69. Fabián) – Peralta (73. Hernández), G. dos Santos.

Hosté: Itandje – Djeugoue (46. Nounkeu), N´Koulou, Chedjou, Assou-Ekotto – Mbia, Song (79. Webo), Eyong – Moukandjo, Eto´o (C), Choupo-Moting.

Náhradníci

Domácí: Corona, Talavera, Salcido, Reyes, Ponce, Fabián, Brizuela, Aquino, Peña, Jiménez, Pulido, Hernández

Hosté: Feudjou, N'Djock, Nounkeu, Bedimo, Nyom, N'Guémo, Makoun, Matip, Aboubakar, Webo, Olinga, Salli

Karty

Domácí: H. Moreno

Hosté: Nounkeu

Rozhodčí

Wilmar Roldan – Humberto Clavijo, Eduardo Diaz (vši COL) – Norbert Hautata (TAH)

Stadion

Estadio das Dunas, Natal (kapacita 42086 diváků)

Mexičané, kteří měli v hustém dešti od začátku jasně navrch, se poprvé mohli na sudího zlobit ve 12. minutě. Giovani dos Santos dostal od Aguilara míč za obranu, jeho branka ale po chybně odmávaném ofsajdu neplatila.

Podruhé se Dos Santos prosadil po půlhodině hry po tečovaném rohu, ale kolumbijský rozhodčí Wilmar Roldán opět pro neexistující ofsajd gól neuznal. Navázal tak na nepovedené vystoupení japonského kolegy Juičiho Nišimury, který ve čtvrtek přispěl spornou penaltou k výhře Brazílie nad Chorvatskem 3:1.

Do šance se dostal také Márquez, který jako první hráč nastoupil s kapitánskou páskou na čtyřech šampionátech. Mexický stoper však historický zápis gólem neoslavil, protože se při zakončení srazil se spoluhráčem.

Mexiko se dočkalo až po hodině hry, kdy Peralta dorazil do sítě Dos Santosovu střelu. Napravil tak zaváhání z úvodu druhého poločasu, kdy šel sám na brankáře Itandjeho, a v sedmém soutěžním utkání si připsal už devátý gól.

Oribe Peralta se raduje z jediného gólu zápasu Mexičanů v zápase proti Kamerunu
Oribe Peralta se raduje z jediného gólu zápasu Mexičanů v zápase proti Kamerunu

Kamerun zahrozil za celý zápas jen třikrát a ve dvou případech u toho byl kapitán Eto'o. V prvním poločase po průniku Assou-Ekotta střílel těsně vedle, v závěru zápasu se pak sám dostal do vápna, jeho zpětnou přihrávku ale na poslední chvíli odvrátila obrana.

Přesto mohl Kamerun bodovat, protože obrovskou možnost měl v nastaveném čase Moukandjo. Po centru Assou-Ekotta hlavičkoval zcela sám, jenže s jeho pokusem si skvěle poradil brankář Ochoa.

Mexiko se tak díky vítězství na čtvrtý pokus dočkalo na mistrovství světa prvního vítězství nad africkým soupeřem. Naopak černá série Kamerunu pokračuje, z posledních 14 zápasů na šampionátech dokázal vyhrát jediný.

Speciál iSport.cz k fotbalovému MS najdete ZDE

Mexiko - Kamerun 1:0 (0:0)
Branka: 61. Peralta. Rozhodčí: Roldán - Clavijo, Díaz (všichni Kol.). ŽK: Moreno - Nounkeu. Diváci: 39.216.
Mexiko: Ochoa - Rodrigo Pinedo, Márquez, Moreno - Aguilar, H. Herrera (90.+2 Salcido), Vázquez, Guardado (69. Fabián), Layún - Peralta (73. Hernández), G. Dos Santos. Trenér: M. Herrera.
Kamerun: Itandje - Djeugoué (46. Nounkeu), N'Koulou, Chedjou, Assou-Ekotto - Mbia, A. Song (79. Webó), Enoh - Moukandjo, Eto'o, Choupo-Moting. Trenér: Finke.

Z V R P Skóre B

ONLINE: Mexiko - Kamerun ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud