Pavel Novotný
21. dubna 2011 • 10:00

Real slavil... Slavnou trofej rozsekal na kousky

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Fotbalisté Bílého baletu se dočkali. Ve finále Španělského poháru porazili Barcelonu v prodloužení 1:0 a po osmnácti letech mohli fanouškům ukázat cennou trofej. Vlastně nemohli. Při cestě na madridské náměstí Cibeles ji totiž rozsekali na kousky.



Měla to být velká a slavnostní chvíle. Real Madrid porazil v nejslavnějším evropském klubovém zápase svého velkého rivala Barcelonu díky Ronaldově brance 1:0 a zvedl nad hlavu slavnou trofej. V historii již poosmnácté.

Po drtivé porážce v lize 5:0 a remíze 1:1 bylo vítězství o to cennější. Zvláště vezmeme-li v úvahu, že svěřenci kouče Mourinha svého velkého soka v El Clásiku nezdolali již v šesti utkáních za sebou. Fenomenální portugalský kouč tak oslavil devátý rok v řadě, při kterém se mohl kochat pohledem na nějakou z trofejí. I když, kochat...

Příjemný pohled na blyštivý pohár nevydržel hráčům Madridu ani jeho kouči příliš dlouho. A co hůř, většina fandů se ho nedočkala vůbec. Jejich miláčci totiž cestou na náměstí, kde měli společně s fandy oslavit velký úspěch, stříbrný pohár rozsekali na kousíčky.

VIDEO: Fotbalisté Realu si oslav s pohárem přiliš neužili


Fotbalisté Realu Madrid rozsekali slavnou trofej na kousky
Video se připravuje ...


Příznivce připravil svou zbrklostí o radost obránce Ramos, který sedíce na střeše klubového autobusu upustil vydřenou trofej na zem. Přes šedesát tisíc fandů si tak mohlo nechat o pohledu na pohár jen zdát.

Podle španělského tisku se od letošního ročníku předávala nová trofej, jejíž hodnota byla vyčíslena podle Marca.com na 10 tisíc eur, tedy přibližně na 240 000 korun.

Tolik smutnit však Mourinho nemusí. Španělský pohár totiž získal ve své veleúspěšné kariéře již potřetí, i když v letech 1997 a 1998 jen coby asistent v právě konkurenční Barceloně.

"Před několika dny mě označili za trenéra, který jen vyhrává trofeje, ale není fotbalovým trenérem. Díky, rád jsem koučem, co vyhrává trofeje," reagoval na předcházející kritiku ze strany médií ještě na stadionu ve Valencii.

"Ten pohár ale není jen můj, je celého týmu. Je to příjemné po takové době bez Královského poháru. Bylo to o změně práce a mentality lidí v klubu," dodal nezištně v době, kdy ještě netušil, co s ním jeho svěřenci následně udělají.

Oslavy skončily zničením slavné trofeje
Oslavy skončily zničením slavné trofeje

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud