14. listopadu 2012 • 10:37

Chelsea nebo City? Falcao určitě přestoupí. Sním o nové výzvě, přiznal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Atlétiku Madrid si jej brousí jako nejzářivější diamant, v silách klubu ale není střeleckého zabijáka udržet. Kolumbijský útočník Radamel Falcao si vybírá z nabídek nejlepších klubů, zejména z Anglie. Nejblíž k dohodě má údajně Chelsea, pořádný balík je připravený vysázet i Manchester City.



"Blues" už zahájili neformální jednání, Atlétiku předložili nabídku na 48,1 milionu liber (více jak 1,5 miliardy korun). Roman Abramovič hledá alternativu k Fernandu Torresovi, kolumbijský snajpr by byl ideální variantou.

S částkou 45 milionu liber přispěchal také Manchester City, dokonce už proběhla schůzka manažera Roberta Manciniho s Falcaovým agentem Jorgem Mendesem.

"Přišel čas, abych odešel hrát jinou soutěž. V Atlétiku mi zbývají ještě tři roky smlouvy. Ale šance přestoupit do jiného klubu přijde, já o tom nepřestávám snít," přiznal kolumbijskému rádiu Caracol 26 letý hráč.

Falcao v minulé sezoně nastřílel ve 49 zápasech 36 gólů, ve španělské lize skončil třetí za nadpozemskou dvojicí Messi, Ronaldo. Letos má na svém kontě už deset ligových gólů, k tomu famózní hattrick v Superpoháru proti Chelsea.

Kolumbijský útočník Radamel Falcao patří k nejlepším střelcům na světěFoto Reuters

V Atlétiku už téměř jistě počítají s jeho odchodem. Dokonce ho uvolnili ze zápasů Evropské ligy, aby za případný nový klub mohl nastupovat v pohárech na jaře.

"Důvod, proč nehraju Evropskou ligu, je čistě z technických důvodů, o kterých rozhodl trenér Simeone. Nejde o to, že v lednu odcházím. Je to čistě preventivní opatření," snažil se zmírnit jistotu odchodu Falcao.

Jisté je, že madridský klub spadl do finanční tísně a více jak miliardovou sumu za Falcaa si nemůže dovolit odmítnout. Klub by mohl spasit pouze příchod mocného magnáta z Mexika.

Carlos Slim Helú, považovaný za nejbohatšího člověka světa, prý uvažuje o vstupu do španělského fotbalu. Atlétiko Madrid je jedním z klubů, kam by mohl nasměrovat svou investici. A svými financemi poté udržet největší hvězdu týmu.

Kanonýr Atlétika Madrid Falcao slaví branku do sítě San Sebastianu
Kanonýr Atlétika Madrid Falcao slaví branku do sítě San Sebastianu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud