13. června 2013 • 17:29

Zidane by v Realu Madrid mohl být asistentem nového trenéra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý francouzský fotbalista Zinedine Zidane by v Realu Madrid mohl být od nové sezony asistentem trenéra. Podle španělských médií už přesvědčil prezidenta "Bílého baletu" Florentina Péreze, který s trojnásobným nejlepším hráčem světa počítal na pozici sportovního ředitele.



Čtyřicetiletý někdejší záložník měl mít původně na starosti přestupovou politiku Realu, podle španělských listů Marca nebo AS ale projevil přání být blíže hráčům. Ve středu prý Zidane svou roli v klubu s Pérezem řešil na dvouhodinovém schůzce.

Po odchodu trenéra Josého Mourinha do Chelsea by se mistr světa a Evropy mohl stát asistentem Carla Ancelottiho, jenž je největším favoritem na uvolněnou pozici kouče Realu, přestože ho Paris St. Germain odmítá pustit. Zidane se s Ancelottim potkal během společného angažmá v Juventusu Turín.

Madridskému celku se v nedávno skončené sezoně nepodařilo obhájit mistrovský titul a kromě španělského Superpoháru nic nevyhrál. Zidane v klubu hrál v letech 2001-2006 a pomohl mu k šesti trofejím.

Od roku 2009 do loňského léta byl Pérezovým poradcem a sportovním ředitelem, pak dal přednost trenérskému kurzu. Zatím nemá potřebnou kvalifikaci na funkci hlavního trenéra.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud