22. ledna 2015 • 00:20

Messi proměnil penaltu až z dorážky! Atlético padlo s Barcou

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTVRTFINÁLE ŠPANĚLSKÉHO POHÁRU | Fotbalisté Barcelony zvítězili v prvním utkání čtvrtfinále španělského poháru nad Atlétikem Madrid 1:0. O vítězství domácích rozhodl v 85. minutě Lionel Messi, když nadvakrát proměnil pokutový kop. Odveta se hraje za týden na hřišti Atlétika.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 1. • 22:00
FC Barcelona
FC Barcelona
1:0
ONLINE
21. ledna
22:00
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 85. Messi

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ter Stegen – Alves, Mascherano, Piqué, Alba – Rakitič (77. Xavi), Sergio, Iniesta (C) (88. Bartra) – Messi, L. Suárez, Neymar.

Hosté: Oblak – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – M. Suárez, Gabi (C) (88. Raúl Jiménez) – Arda Turan, Griezmann (66. Raúl García), Koke – Torres (46. Mandžukič).

Karty

Domácí: Suárez, Mascherano

Hosté: Juanfran, Mandžukič, Gabi, Godín

Rozhodčí

José González González – José Sánchez Santos, Jon Núñez Fernández.

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Návštěva

62 225 diváků

Domácí se prezentovali svoji tradiční hrou. Kombinačními akcemi, kterými se snažili pronikat do obrany Atlétika. To naopak spoléhalo na rychlé protiútoky s Fernandem Torresem na hrotu.

V největší příležitosti se v prvním poločase ocitl útočník Luis Suárez . Ivan Rakitič ho přesným pasem uvolnil v pokutovém území hostů a letní posila Barcelony se rázem ocitla před brankářem Oblakem. Suárez ale míč rozhodně netrefil, tak jak by si představoval a přestřelil branku.

VIDEO: Neproměněná penalta   Lionela Messiho a následná branka

 

Ve druhém poločase přišel do hry chorvatský útočník Mario Mandžukič , který vystřídal Fernanda Torrese, ale ochablý útok hostů neoživil. Barcelona stupňovala svůj tlak na soupeře, který odolával až do 84. minuty.

Kdy byl ve vápně faulován domácí Sergio Busquets madridským Godínem. Sudí neváhal a odpískal pokutový kop. Postavil se k němu tradiční exekutor Lionel Messi, ale brankář Oblak jeho první pokus vystihl. Následné Messiho dorážce už zabránit nemohl. Atlético tak po cenném skalpu Realu Madrid, bude muset ve středeční odvetě dohánět jednobrankový náskok Barcelony.

Španělský fotbalový pohár - čtvrtfinále, 1. zápasy:

Villarreal - Getafe 1:0
Branka: 85. Bruno

Málaga - Bilbao 0:0

Barcelona – Atlético Madrid 1:0
Branka: 85. Messi z pen. 

Barcelona: Ter Stegen -  Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitič (77. Xavi), Busquets, Iniesta (88. Bartra) – Messi, Suárez, Neymar

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Suarez, Gabi (88. Jimenez) – Koke, Griezmann (66. García), Turan – Torres (46. Mandžukič)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud