22. listopadu 2019 • 06:30

Pastrňák prvním hráčem NHL s dvaceti góly, zaválel Kaše, pálil Faksa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Bostonu bodovali pošesté v řadě, tentokrát vyhráli 3:2 nad Buffalem a gólem a nahrávkou k tomu pomohl také David Pastrňák, který se stal prvním hráčem sezony, jenž překročil hranici dvaceti branek. Gól a nahrávku si připsal také Ondřej Kaše z Anaheimu, který prohrál 4:5 v prodloužení s Floridu. Radek Faksa přispěl gólem k vítězství Dallasu 5:3 nad Winnipegem a bodoval poosmé v řadě (4+5).



Boston proti Buffalu otočil dvěma góly Brada Marchanda skóre na 2:1. U vyrovnávací branky asistoval Pastrňák, který přihrál na modrou čáru Zdenovi Chárovi, jehož střelu Marchand tečoval. Český útočník zvýšil v úvodu třetího dějství na 3:1 z dorážky.

Pastrňák i Marchand jsou v NHL prvními spoluhráči od roku 2009, kteří dali alespoň 15 branek v úvodních 22 zápasech. Havířovský rodák proto čelil dotazu, zda jsou nejlepším útočným tandemem v lize. „Určitě ne. Nepřemýšlím nad tím. Hrajeme spolu už nějaký čas a je mezi námi skvělá chemie,“ odvětil Pastrňák. Oba střelce už nedoplňoval v elitním útoku David Krejčí, protože se uzdravil Patrice Bergeron.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Buffalo

Tuukka Rask oživil za stavu 3:1 vzpomínky na Dominika Haška. Domácí gólman se bez hokejky vrhl po střele Evana Rodriguese do odkryté branky a chytil puk vyrážečkou. „Byl to instinkt, nemůžu to jinak vysvětlit. Snažíte se něco udělat a trefí vás to,“ uvedl Rask. „Vůbec nechápu, jak to mohl chytit. To byl zákrok ve stylu Dominika Haška. Pro vás mladší: to byl starší gólman v lize, velmi akrobatický,“ doplnil trenér Bostonu Bruce Cassidy.

Všichni se po zápase shodovali, že Raskova reakce bude kandidovat na zákrok roku. „Neuvěřitelné,“ žasl Pastrňák. „Zvedlo mě to na střídačce z lavičky, bylo to úžasné,“ dodal. Finský gólman tým výrazně podržel i v úvodní třetině, ve které Buffalo přestřílelo Boston 17:4. Rask celkově kryl 36 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Kaše konečně zase skóroval

Kaše zvýšil ve 39. minutě už na 4:0, poté co zachytil v útočném pásmu vyhození Keitha Yandlea a prosadil se z dorážky vlastní střely. Český útočník připravil i druhý gól, po jeho přihrávce skóroval z mezikruží Nick Ritchie. Florida ale zabrala a je druhým týmem v historii NHL, který v jedné sezoně dvakrát vyhrál zápas, ve kterém prohrával o čtyři góly. Před ní to dokázal jen Edmonton s Waynem Gretzkým v sestavě v ročníku 1983/84.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Anaheim

„Každý hráč v sestavě umí dát gól a dokazujeme to celý rok. I proto patříme k týmům, které v lize střílí nejvíce branek. To není náš problém. Musíme ale hrát lépe v obraně. Jakmile ji zlepšíme, bude nás těžké porazit,“ řekl Brett Connolly, který dvěma góly snížil ještě ve druhé třetině na 2:4. Na obratu se podílel dvěma trefami i Aaron Ekblad, který rozhodl v čase 60:22.

Faksa pomohl k dalšímu vítězství

Zahrával si i Dallas, který po Faksově trefě vedl ve 34. minutě už 3:0. Winnipeg manko smazal, ale jen 25 sekund po vyrovnání strhl v 56. minutě opět vedení na stranu Stars kapitán Jamie Benn.

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - Winnipeg

Faksa si užívá svoji nejdelší bodovou sérii v NHL. Prodloužil ji poté, co vyjel zpoza branky do pravého kruhu a vystřelil. Gólman Connor Hellebuyck vyrazil puk nad sebe a poté si ho přikopl betonem do vlastní sítě. „Radek skvěle využívá své přednosti,“ pochválil českého hráče trenér Dallasu Jim Montgomerry. „Je výborný při hře s pukem v útočném pásmu, dohrává souboje a vládne v prostoru před brankou. To jsou jeho silné stránky,“ dodal.

Gól Hronka nestačil, Sharks hráli bez Hertla

Trefa Filipa Hronka nestačila Detroitu, který prohrál v Columbusu 4:5. Český obránce vyrovnal na 2:2 se štěstím, protože jeho přihrávku si srazil do vlastní sítě Seth Jones. Red Wings za 44 sekund dokonce vedli, ale domácí otočili třemi góly od 48. do 54. minuty. Hronek byl opět nejvytíženějším hráčem Detroitu - na ledě strávil 27 minut a 18 sekund a připsal si dva kladné body ve statistice +/-.

San Jose zvítězilo i bez Tomáše Hertla ve Vegas 2:1 v prodloužení. Trenér Peter DeBoer neupřesnil zdravotní stav českého hráče, ale řekl, že zranění není vážné. Odchovanec pražské Slavie nedohrál před týdnem zápas s Anaheimem, pravděpodobně kvůli potížím s kolenem, ale poté ve dvou duelech nastoupil. Hertlův spoluhráč Radim Šimek odstoupil z utkání ve třetí třetině kvůli zranění v dolní části těla.

Obránce Radim Šimek odehrál proti Vegas necelých 13 minut a do statistik se nezapsalFoto Reuters / Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

To Dominik Kubalík se podruhé v sezoně nevešel do sestavy Chicaga, které podlehlo doma Tampě Bay 2:4. Rozdílový gól připravil Ondřej Palát, po jehož přihrávce střílel do prázdné branky Brayden Point. „Sehrál to skvěle,“ pochválil Point českého útočníka. V dresu vítězů nedohrál zápas Steven Stamkos.

Petr Mrázek kryl 18 z 22 střel a s Carolinou prohrál doma s Philadelphií 3:5. Útočník Claude Giroux byl se čtyřmi body (2+2) hlavním strůjcem úspěchu Flyers, kteří přitom už v šesté minutě prohrávali 0:2.

Obhájci Stanleyova poháru ze St. Louis překonali pětkrát Davida Ritticha a vyhráli nad Calgary 5:0. Český brankář se pod čtvrtý gól podepsal špatnou rozehrávkou za brankou a připsal si čtvrtou prohru za sebou. Zach Sanford režíroval triumf Blues čtyřmi body (1+3) a Jordan Binnington kryl čtyřicet střel. Calgary poprvé v klubové historii nedalo venku tři zápasy ani gól a celkově prohrálo pošesté za sebou. Flames se po utkání na deset minut zavřeli v kabině, aby si situaci vyříkali.

Toronto uspělo na ledě Arizony 3:1 a zastavilo sérii šesti proher. Vítězný debut si odbyl v NHL trenér Sheldon Keefe, který nahradil odvolaného Mikea Babcocka. New York Islanders zdolali Pittsburgh 4:3 v prodloužení a vytvořili nový klubový rekord, když bodovali pošestnácté v řadě. Během série prohráli jen jednou v prodloužení. Vancouver díky pěti gólům v přesilových hrách zvítězil v Nashvillu 6:3.

Kanadské bodování:

1. Draisaitl (Edmonton) 24 44 (16+28)
  McDavid (Edmonton) 24 44 (16+28)
3. Marchand (Boston) 22 37 (15+22)
4. Pastrňák (Boston) 22 36 (20+16)
5. Carlson (Washington) 24 36 (8+28)
6. MacKinnon (Colorado) 22 32 (13+19)
7. Huberdeau (Florida) 22 30 (10+20)
8. Kane (Chicago) 22 29 (11+18)
9. Barkov (Florida) 22 29 (7+22)
10. Matthews (Toronto) 24 28 (15+13)

Góly

Domácí: 13:52. Marchand, 34:45. Marchand, 41:56. Pastrňák

Hosté: 05:25. Ristolainen, 52:58. Montour

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – Chára (C), McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Vaakanainen, Clifton – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), Coyle – Bjork, P. Lindholm, Heinen – Nordström, Kuraly, Wagner. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

Hosté: Ullmark (C. Hutton) – Dahlin, Montour, McCabe (A), Ristolainen, Scandella, Jokiharju – Vesey, Eichel (C), S. Reinhart (A) – Girgensons, Jo. Larsson, Lazar – Mittelstadt, Asplund, Olofsson – Skinner, Rodrigues, Sheary. Hlavní trenér: Ralph Krueger.

Rozhodčí

Dan O'Rourke, Kevin Pollock. Čároví: Kory Nagy, Devin Berg

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17850 diváků

Góly

Domácí: 03:23. Aho, 04:43. T. Teräväinen, 43:24. Wallmark

Hosté: 06:31. Giroux, 13:14. Provorov, 22:51. Frost, 51:16. Giroux, 59:54. K. Hayes

Sestavy

Domácí: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Edmundson, T. van Riemsdyk, Gardiner – Foegele, J. Staal (C), Dzingel – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Wallmark, Niederreiter – Martinook (A), Luostarinen, B. McGinn.

Hosté: Elliott (Hart) – Niskanen, Provorov, Braun, Gostisbehere, P. Myers, Sanheim, Hägg – Konecny, Frost, Giroux (C) – Voráček, K. Hayes (A), J. van Riemsdyk – Farabee, Couturier (A), Lindblom – Pitlick, M. Raffl.

Rozhodčí

Kozari, Lee – Alphonso, Sericolo

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

14 734 diváků

Góly

Domácí: 38:53. Connolly, 39:20. Connolly, 51:55. Ekblad, 55:37. Toninato, 60:22. Ekblad

Hosté: 17:15. Jones, 27:17. N. Ritchie, 35:50. Rakell, 38:39. O. Kaše

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Montembeault) – Yandle, Ekblad (A), Pysyk, Strålman, Matheson, Brown – Huberdeau, Barkov (C), Dadonov – B. Boyle, Trocheck (A), Connolly – Vatrano, Malgin, Hoffman – Toninato, Acciari, Sceviour.

Hosté: Gibson (R. Miller) – Del Zotto, Fowler (A), Ja. Larsson, Gudbranson, Guhle, Mahura – Rakell, Getzlaf (C), Terry – N. Ritchie, Henrique, Silfverberg (A) – Jones, Steel, O. Kaše – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

Rozhodčí

Lambert, Sutherland – Gibbs, Nansen

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

11.316 diváků

Góly

Domácí: 15:12. Mayfield, 31:38. Beauvillier, 55:08. B. Nelson, 64:16. B. Nelson

Hosté: 01:04. Malkin, 21:09. Rust, 59:30. Hörnqvist

Sestavy

Domácí: Greiss (Varlamov) – Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Brassard – Jo. Bailey (A), Koivula, Dal Colle – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Hosté: M. Murray (Jarry) – Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, J. Johnson, Trotman – Guentzel, Malkin (A), Rust – Kahun, McCann, B. Tanev – Galchenyuk, Hörnqvist, Simon (A) – Lafferty, Blueger, Aston-Reese.

Rozhodčí

Hebert, Luxmore – Driscoll, Barton

Stadion

Barclays Center, New York

Góly

Domácí: 08:07. Johansen, 24:56. Järnkrok, 48:31. Duchene

Hosté: 16:34. E. Pettersson, 18:34. Graovac, 27:07. J. T. Miller, 38:05. Boeser, 38:35. Horvat, 57:58. Pearson

Sestavy

Domácí: Rinne (41. Saros) – Ellis, Josi, Fabbro, Ekholm, Santini, Hamhuis – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – Mikael Granlund, Duchene, Järnkrok – C. Smith, Bonino, Grimaldi – Olivier, Sissons, Watson.

Hosté: Markström (Demko) – Stecher, Edler, Ch. Tanev, Q. Hughes, T. Myers, Jo. Benn – Boeser, E. Pettersson, Pearson – Horvat, J. T. Miller, Virtanen – Gaudette, Leivo, Graovac – Beagle, Schaller, Macewen.

Rozhodčí

MacDougall, McCauley – Marguis, Murray

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 168 diváků

Góly

Domácí: 5:37. Texier, 24:30. Atkinson, 47:40. Bjorkstrand, 48:43. Jenner, 53:49. Robinson

Hosté: 12:06. Bertuzzi, 36:03. Hronek, 36:47. Glendening, 56:46. Bertuzzi

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, R. Murray, Kukan, Gavrikov – Bemström, Dubois, Milano – Bjorkstrand (A), Jenner, Nyquist (C) – N. Foligno (A), Atkinson, Texier – Wennberg, Robinson, J. Anderson.

Hosté: J. Bernier (Howard) – Hronek, Bowey, Cholowski, Biega, McIlrath, Ericsson – Bertuzzi (A), D. Larkin, Mantha – Athanasiou, Filppula, Fabbri – Nielsen, Hirose, Perlini – Helm (A), Ehn, Erne – Glendening.

Rozhodčí

Meier B. a St. Pierre J

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Góly

Domácí: 12:07. Sanford, 26:23. Sundqvist, 29:42. Perron, 42:31. Sundqvist, 49:18. Dunn

Hosté:

Sestavy

Domácí: Binnington (Allen) – Parayko, Pietrangelo, Bouwmeester, Faulk, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Bozak – Barbašev, R. O'Reilly, Perron – Sanford, Thomas, Sundqvist – MacEachern, J. de La Rose, K. Kostin.

Hosté: Rittich (Talbot) – Giordano, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Kylington, Davidson – J. Gaudreau, Backlund, E. Lindholm – Tkachuk, Monahan, Mangiapane – Lucic, D. Ryan, Dubé – Rinaldo, Jankowski, Frolík.

Rozhodčí

McIsaac, Rooney – Gawryletz, Mach

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Góly

Domácí: 48:27. Seabrook, 57:17. D. Strome

Hosté: 16:10. Sergačjov, 49:54. Cirelli, 52:23. B. Point, 59:00. Paquette

Sestavy

Domácí: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), de Haan, C. Murphy, Määttä, Koekkoek (C) – A. Nylander, J. Toews, Saad – P. Kane, D. Strome, DeBrincat – Kämpf, A. Shaw, Z. Smith – Dach, Carpenter.

Hosté: McElhinney (Vasilevskij) – Shattenkirk (A), Hedman, Černák, McDonagh, Rutta, Sergačjov, Coburn (C) – Stamkos, B. Point, Palát – Conacher, T. Johnson, Joseph – Cirelli, Killorn, Gourde (A) – Paquette, Maroon.

Rozhodčí

Joannette, Markovic – Cherrey, Gibbons

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

21 336 diváků

Góly

Domácí: 27:37. Janmark, 29:43. Dickinson, 33:19. Faksa, 55:39. Ja. Benn, 59:25. Seguin

Hosté: 33:58. Connor, 48:35. Laine, 55:14. Sbisa

Sestavy

Domácí: Bishop (Chudobin) – Fedun, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, R. Polák, Sekera – Seguin (A), Dowling, Ja. Benn (C) – Radulov, Pavelski, Gurjanov – Comeau, Faksa, Cogliano – Perry, Dickinson, Janmark.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Sbisa, Beaulieu – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, Gustafsson, Luoto.

Rozhodčí

Dwyer, Rehman – Daisy, Murphy

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 133 diváků

Góly

Domácí: 59:43. Hinostroza

Hosté: 19:14. Barrie, 36:49. Engvall, 40:48. Matthews

Sestavy

Domácí: Kuemper (Raanta) – Demers, Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Oesterle, Ness – Garland, Schmaltz, Dvorak – Hinostroza, Stepan (A), Keller – Kessel (A), Söderberg, Crouse – Fischer, Richardson, Hayton.

Hosté: Andersen (Kaskisuo) – Ceci, Rielly (A), Holl, Muzzin, Barrie, Dermott – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Hyman, Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Spezza, Marner – Petan, F. Gauthier, Engvall.

Rozhodčí

StLaurent, L´Ecuyer – Pancich, Racicot

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Návštěva

12 495 diváků

Góly

Domácí: 49:42. McNabb

Hosté: 21:26. Meier, 63:18. Couture

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Hague, Theodore, Merrill, Engelland (A) – Pacioretty, W. Karlsson, R. Smith (A) – Marchessault, Eakin, Mark Stone (A) – Tuch, Stastny, Glass – Carrier, Nosek, Reaves. Gerard Gallant.

Hosté: Dell (M. Jones) – R. Šimek, Burns, Vlasic, E. Karlsson (A), Dillon, Ferraro – E. Kane, Couture (C), Labanc – Meier, Goodrow, Marleau – Sörensen, J. Thornton (A), M. Karlsson – Heed, Suomela, Gambrell. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Rozhodčí

Kendrick Nicholson, Dan O'Halloran. Čároví: Derek Amell, Julien Fournier

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18275 diváků

Góly

Domácí: 01:32. Toffoli, 14:21. Kopitar, 19:57. J. Carter, 31:16. Amadio, 57:01. Toffoli

Hosté: 20:38. McDavid

Sestavy

Domácí: Quick (J. Campbell) – Walker, Doughty (A), B. Hutton, Martinez, J. Ryan, Roy – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – Grundström, J. Carter (A), Toffoli – A. Kempe, Lizotte, Wagner – Clifford, Amadio, Prochorkin.

Hosté: M. Smith (21. Koskinen) – Nurse (A), Bear, Klefbom, Jones, K. Russell, A. Larsson – Draisaitl (A), McDavid (C), Kassian – Khaira, Nugent-Hopkins, Neal – Nygård, Sheahan, J. Archibald – M. Granlund, Haas, Chiasson.

Rozhodčí

Anderson, Hanson – Murchison, Tobias

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

15 539 diváků

Góly

Domácí: 21:48. Zuccarello, 22:41. Greenway, 49:58. Zucker

Hosté: 34:19. Makar, 38:49. Makar

Sestavy

Domácí: Stalock (Kähkönen) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Hunt, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask, Donato.

Hosté: Grubauer (Francouz) – E. Johnson (A), Girard, Makar, Graves, Cole, Zadorov – Donskoi, MacKinnon (A), Burakovsky – Compher, Kadri, Ničuškin – Jayson Megna, Bellemare (A), Nieto – O'Connor, Kameněv, Tynan.

Rozhodčí

Pochmara, Charron – Kovachik, Shewchyk

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

17 574 diváků

Proti Buffalu vystřelil David Pastrňák na branku celkem sedmkrát
Proti Buffalu vystřelil David Pastrňák na branku celkem sedmkrát

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud