Jaroslav Kalina
24. února 2021 • 17:03

Lundqvist 47 dní po operaci srdce: první trénink. Stihne ohrozit Vaněčka?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve stále těžkých časech přichází ze zámoří opravdu radostná zpráva. Hokejový brankář Henrik Lundqvist, který v lednu podstoupil náročnou, ale úspěšnou operaci srdce, pokračuje v rekonvalescenci. A zdá se, že probíhá lépe, než by se čekalo! Legendární Švéd a dlouholetý strážce branky NY Rangers necelé dva měsíce po zákroku vyrazil na první trénink. S návratem na led se pochlubil na sociálních sítích, čímž potěšil zástupy fanoušků, spoluhráče i soupeře z NHL. 



47 dní. „Jen“ tolik času potřeboval Henrik Lundqvist na to, aby se po podstoupení obtížného lékařského zásahu (náhradě aortální chlopně, aortálního kořene i vzestupné aorty) začal znovu připravovat na návrat k milovanému hokeji. Velezkušený gólman na svém Twitteru a Instagramu zveřejnil video, jak sedí v autě, které řídil poprvé po devíti týdnech, a s naloženou brankářskou výstrojí se natěšeně řítí na trénink. 

„Den č. 47. Zpátky na led. Miluju to, tak jdeme na to,“ řekl někdejší král Manhattanu na úvod. V dalším sdíleném videu je již oblečen v dresu Washingtonu Capitals, za které by za normálních okolností chytal v nynějším ročníku NHL. A na soukromém hřišti v Alpine v New Jersey se opět činil mezi třemi tyčemi. „Nejlepší typ pracovního dne,“ tweetoval Lundqvist poté, co si poprvé od přerušení kariéry připomněl své umění, díky kterému se stal šestým nejlepším brankářem v historii NHL.

Osmatřicetiletý rodák z Åre po lékařském zákroku zveřejnil na sociálních sítích několik příspěvků, v nichž informoval fanoušky o zdravotním stavu a průběhu rekonvalescence. Například jen několik hodin po zdařilé operaci sdílel 8. ledna dojemný obrázek, který mu namalovala dcera Juli. Poměrně rychlý návrat „Krále Henrika“ na led byl však nejen potěšující zprávou, ale i velkým překvapením. 

Pocity štěstí vyjádřil i Chris Kreider, útočník Rangers a bývalý Lundqvistův parťák, když se ho novináři ptali na comeback brankářské ikony. „Díky bohu za dobré zprávy! Chci říct, že nic nemůže zahřát vaše srdce víc, než když tohle vidíte. Operace srdce, jak je to dlouho? A už se cítí lépe, už je aktivní“ radoval se americký křídelník.

Na druhou stranu, od Lundqvista prý nic jiného ani nečekal. „Není to typ člověka, který by seděl se založenýma rukama. Musí se aktivně zotavit. Je to chlap, který se vždycky potřebuje hýbat. Jo, to je jedna z nejlepších zpráv, co jsem za dlouhou dobu slyšel a jsme z něj nadšení. Doufejme, že má v sobě ještě hodně hokeje a snad bude pokračovat dál,“ přál si Kreider. 

Mohl by snad olympijský šampion z Turína 2006 stihnout návrat do NHL ještě v nynější sezoně? Nelze to vyloučit, ale zároveň se nesmí nic uspěchat. Vítěz Vezina Trophy je stále v počáteční fázi zotavování. Není tedy jisté, že by se Lundqvist ještě přidal ke Capitals, jejichž branku momentálně střeží hlavně český gólman Vítek Vaněček. Nicméně nejdůležitější krok pro svůj velký návrat už učinil.

47 dní. Tolik času stačilo Henriku Lundqvistovi od náročné operace srdce, aby se znovu postavil do brankoviště
47 dní. Tolik času stačilo Henriku Lundqvistovi od náročné operace srdce, aby se znovu postavil do brankoviště

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud