9. května 2011 • 00:27

Ha Ha! Handzuš či Halák. Kdo za to může?

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Ha Ha v tomto případě platí jako výraz hodně krutého žertu, který rozhodl o tom, že Slovensko přišlo nejprve o vedení s Finskem, nakonec pak i o poslední zbytky naděje. Vyrovnávací trefa Ruutua přišla v momentě, kdy Slováci totálně zpackali buly ve vlastním obranném pásmu. Pokud se po celý turnaj odvolávali na nedostatek štěstí, tak tuhle chybu mohou vyčítat jen sami sobě.



Bylo to téměř neuvěřitelné, jakým způsobem se Slovensko připravilo ve třetí třetině o vedení nad Finskem 1:0. Na první pohled to vypadalo jako běžná trefa, při opakovaných záběrech ovšem vyšlo najevo, že gólman Halák přijel ke své brance až na poslední chvíli a na finskou střelu nestihl zareagovat.

Halák se totiž v přerušené hře pustil do debaty s hlavním rozhodčím. A nevšiml si, že už se chystá vhazování. To domácí centr Handzuš s finským kapitánem Koivem prohrál a bylo zle. Ruutu se hbitě přesunul před branku a stihl tečovat střelu spoluhráče. Vše se seběhlo tak rychle, že Halák sotva stihl přijet do brankoviště. Na případnou reakci neměl čas.

Zjevná chyba Haláka? Podle expertů je to jinak. "Byla to chyba Handzuše," shodovali se komentátoři ve studiu České televize. "Jako centr se musí před každým buly v obranném pásmu podívat na spoluhráče a brankáře, jestli je všechno v pořádku," vyčítal Handzušovi hokejový expert a bývalý centr Martin Hosták.

Bylo však jasné, že tento gól si vyčítá hlavně slovenský brankář. Když o chvíli později pálil z relativně velké vzdálenosti i úhlu znovu Ruutu, propadla i tato střela za záda rozhozeného Haláka. Slováci už na zvrat neměli. Na prvním domácím šampionátu v historii si nezahrají ani čtvrtfinále. A to je obrovský neúspěch.

"Je to obrovské zklamání. Nikdy jsem si nepředstavoval, že přijedu domů na šampionát a nepostoupíme ani do čtvrtfinále," litoval Marián Hossa, jedna z největších slovenských hvězd. Loni zažil triumf ve Stanley Cupu, letos zakončí sezonu nevydařeným domácím mistrovstvím světa. "Lidé nám hrozně moc fandili a my jsme je zklamali," smutnil.

Finští hráči se radují
Finští hráči se radují

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud