27. dubna 2024 • 12:45

Přestupy v extralize ONLINE: Vary vítají odchovance. Medailista v Hradci

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 5. 2021
19:25
20. 5. 2021
HC Sparta Praha

Hokejový útočník David Tomášek opouští Spartu a bude nově působit v KHL. Pětadvacetiletý reprezentant se domluvil na spolupráci s Chabarovskem. „S Davidem se rozcházíme v dobrém, ve smlouvě měl výstupní klauzuli, kterou využil. Jeho odchod nás mrzí, ale přejeme mu hodně štěstí v jeho další štaci a doufáme, že se ve Spartě znovu potkáme,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka na webu Pražanů.

Zprávy ze dne 11. 5. 2021
15:38
11. 5. 2021
HC Sparta Praha

Do Sparty se vrací útočník Filip Chlapík! Mladý útočník, který v pražském celku načal uplynulou sezonu, podepsal dvouletý kontrakt. „Od začátku našeho působení ve Spartě říkáme, že chceme dávat příležitost našim odchovancům. Filip Chlapík je další z nich. Stále je to velice mladý hráč, který má za sebou zkušenosti ze zámoří i evropských lig," říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Chlapík v minulém ročníku za Spartu naskočil třikrát, pak se přesunul do zámoří, ale po dalších třech startech (1 v NHL, 2 v AHL) putoval do Finska. Po obránci Ondřeji Miklišovi a útočníkovi Zdeňku Doležalovi jde o třetí posilu vítěze základní části.

Zprávy ze dne 7. 5. 2021
13:19
7. 5. 2021
HC Sparta Praha

Jak už se avizovalo, tak se i stalo. Vladimír Sobotka se dohodl na nové tříleté smlouvě se Spartou. „Jeho udržení pro nás bylo jednou z posezonních priorit. Jeho všestrannost a zkušenost byla na výkonech týmu citelně znát. Jsme moc rádi, že se rozhodl pokračovat v našem klubu,“ uvedl sportovní ředitel Petr Ton pro klubový web. Do Sparty přišel Sobotka v polovině listopadu, včetně play off zasáhl do 47 zápasů a zapsal 37 bodů (9+28). „Jsem rád, že mohu být součástí takového týmu. I v příští sezoně budeme silní,“ dodal sám 33letý útočník, který má za sebou více než 500 startů v NHL.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:01
1. 5. 2021
HC Sparta Praha

Jak už vedení Sparty avizovalo, v první den přestupového období představilo fanouškům dvě nové posily s výraznou vazbou na pražský klub. Po osobně velice povedené sezoně přichází z Českých Budějovic útočník Zdeněk Doležal. Nejproduktivnější hráč Motoru minulého ročníku (18+17) podepsal s mateřským klubem dvouletý kontrakt. Na minimálně stejně dlouhou dobu se již napevno vrací do Sparty také obránce Ondřej Mikliš. Čtyřiadvacetiletý bek ještě před pár dny pomohl Kladnu vybojovat postup do Tipsport extraligy.

 

 

Zprávy ze dne 30. 4. 2021
21:43
30. 4. 2021
HC Sparta Praha

Řadu sparťanských odchodů a jedno klíčové prodloužení smlouvy ohlásil v rozhovoru pro klubový web sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Podle něj je Sparta blízko uzavření nového kontraktu s Vladimírem Sobotkou, který by měl v klubu působit další tři sezony. Hlinka zároveň řekl, že se po odchodu trenéra Miloslava Hořavy bude po boku Josefa Jandače více věnovat trénování. Rovněž prozradil, kterých deset hráčů kádr opouští. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 30. 4. 2021
13:54
30. 4. 2021
HC Sparta Praha

Zkušený útočník Lukáš Pech oficiálně končí v dresu Sparty. S pražským klubem a fanoušky, se kterými zažil osm úspěšných sezon, se rozloučil na sociálních sítích. "Jediné co mě mrzí je to, že jsme nezískali titul. I nadále Spartě přeju, ať se jí daří. Vždy zůstane v mém srdci,“ vzkázal dlouholetý pilíř týmu a pokladník sparťanské kabiny. Novou adresou sedmatřicetiletého veterána se mají podle všeho stát České Budějovice. Více čtěte ZDE<<< 

Zprávy ze dne 22. 4. 2021
14:46
22. 4. 2021
HC Sparta Praha

Brankář Matěj Machovský končí ve Spartě a odchází do KHL. Podle webu Pražanů si vyráží zahraničním angažmá splnit sen, působit by měl v Dinamu Riga. „Na tři sezony ve Spartě budu vzpomínat v dobrém. Jen mě mrzí, že se nám to v poslední sezoně nepodařilo dotáhnout tam, kam jsme si všichni přáli. Děkuju všem fanouškům i kritikům za to, že mě tlačili neustále dopředu. Byla to pro mě skvělá zkušenost. Moc si vážím podpory sparťanských příznivců a klubu přeju hodně štěstí do dalších let,“ řekl pro klubový web Machovský.

Zprávy ze dne 21. 4. 2021
16:06
21. 4. 2021
HC Sparta Praha

Brankář Alexander Salák bude pokračovat v pražské Spartě. S klubem prodloužil smlouvu do konce sezony 2022/23. Jaroslav Hlinka pro klubový web přiznal, že nový kontrakt pro Saláka byl jednou z priorit: „Saša ke konci základní části a v play off prokázal nejen své hokejové, ale také charakterové kvality. Je to vítězný typ, svým entuziasmem dokáže strhnout další hráče a vybičovat je k maximálním výkonům. Dohodli jsme se velice rychle a jsme moc šťastní, že se rozhodl spojit své jméno právě se Spartou.“
Salák přiznal, že se mu s rodinou líbí v Praze a spokojený je i se spoluhráči v kabině. „Už když jsem do Sparty přicházel, říkal jsem si, že by bylo skvělé v tomto klubu zakotvit na delší dobu. Vím, že se tu buduje opět vynikající tým, se kterým budeme pomýšlet na nejvyšší příčky,“ dodal odhodlaně na závěr pro klubový web.

Zprávy ze dne 19. 4. 2021
05:00
19. 4. 2021
HC Sparta Praha

O konci hlavního trenéra Miloslava Hořavy ve Spartě už je jasno. Jak se ale změní hráčský kádr šampiona základní části a poraženého semifinalisty play off? Zatím jsou známé převážně odchody. A bude jich hodně. Rýsují se však také první jména nových posil. Podle informací deníku Sport by zatím tou nejzvučnější mohl být útočník, který se snaží prosadit v NHL. Více čtěte ZDE>>>

Hokejovou Spartu čeká třesk. Kdo přijde a kdo patří do vlny odchodů?
Zprávy ze dne 30. 3. 2021
14:27
30. 3. 2021
HC Sparta Praha

Zkušený obránce Adam Polášek zůstane nadále ve Spartě, kde podepsal smlouvu do konce sezony 2022/2023. „Adam je jedním z našich klíčových beků, který se pod vedením trenéra Miloslava Hořavy i v devětadvaceti letech stále zlepšuje. Jsme rádi, že jsme se dohodli na delším kontraktu. Poly je dobrý kluk do kabiny, který na sebe bere stále větší zodpovědnost,“ pochvaluje si sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 3. 3. 2021
19:31
3. 3. 2021
HC Sparta Praha

PODPISY S hokejovou Spartou prodloužili smlouvy obránci Martin Jandus, David Němeček, Milan Jurčina a útočník David Dvořáček. Klub o tom informoval na svém webu. Jurčina podepsal roční kontrakt, Němeček dvouletý, délku smluv Janduse a Dvořáčka Sparta neuvedla.

Zprávy ze dne 28. 1. 2021
14:00
28. 1. 2021
HC Sparta Praha

PŘESTUP - Zkušený obránce Ondřej Němec nakonec zakotví ve Spartě. Po konci v Kometě se s týmem z hlavního města domluvil na smlouvě do konce sezony. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 17. 1. 2021
16:45
17. 1. 2021
HC Sparta Praha

SPEKULACE - V Tipsport extralize vybouchne přestupová bomba. Zkušený obránce Ondřej Němec po náhlém konci v Kometě podle informací iSport.cz posílí do konce sezony Spartu (VÍCE čtěte ZDE<<<). Dohodě o přestupu mistra světa z roku 2010 a trojnásobného extraligového šampiona k velkému brněnskému rivalovi by již nemělo nic bránit. Podle důvěryhodného zdroje mají trenéři Pražanů o někdejšího reprezentanta obrovský zájem.

Zprávy ze dne 29. 12. 2020
12:15
29. 12. 2020
HC Sparta Praha

PŘÍCHOD - Sparta hlásí zvučnou posilu do brankoviště! Machovského doplní Alexander Salák. V zahraničí si prošel NHL, AHL, KHL, finskou i švédskou ligou, ale ve 33 letech bude mít možnost vůbec poprvé nastoupit v extralize. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 10. 12. 2020
10:35
10. 12. 2020
HC Sparta Praha

PRODLOUŽENÍ KONTRAKTU - Skvělá zpráva  pro fanoušky Sparty. Minimálně do konce ledna bude rudý dres oblékat hvězdný útočník Vladimír Sobotka, který se s vedením klubu dohodl na prodloužení spolupráce. Třiatřicetiletý rodák z Třebíče s bohatými zkušenosti z NHL se v pražském týmu rozjel. V osmi odehraných zápasech Tipsport extraligy si připsal sedm kanadských bodů za dva góly a pět asistencí. Náramně si sedl v elitní lajně s kapitánem Michalem Řepíkem a Romanem Horákem. 

 

Zprávy ze dne 6. 12. 2020
11:20
6. 12. 2020
HC Sparta Praha

PODPIS - Potvrzení spekulace. Obránce Adam Polášek se po ukončení smlouvy ve Vítkovicích do konce sezony upsal Spartě. V klubu bude působit již potřetí a první zápas by měl odehrát hned dnes proti Kometě. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 5. 12. 2020
15:18
5. 12. 2020
HC Sparta Praha

SPEKULACE - Devětadvacetiletý obránce Adam Polášek nebude pokračovat ve Vítkovicích. Po vypršení kontraktu se rozhodl s klubem neprodloužit smlouvu. Podle informací deníku Sport by mohl i nadále pokračovat v extralize, a to v dresu Sparty. V pražském klubu v minulosti působil hned dvakrát. Poprvé se v rudém dresu představil po návratu ze zámoří v sezoně 2013/14. Podruhé pak po návratu z KHL v sezoně 2019/20. Mimo Vítkovice a Spartu si zahrál také v Novosibirsku, Nižněkamsku, Soči a ve finské Tappaře.

Zprávy ze dne 1. 12. 2020
06:47
1. 12. 2020
HC Sparta Praha

SPEKULACE – Stále se neví, kdy a jak začne NHL. A tak třeba obránce Radko Gudas stále myslí na rozehrání se v Tipsport extralize. Pro iSport Premium potvrdil, že je nadále v kontaktu se Spartou. „Je to moje srdeční záležitost, nejlepší možnost,“ uvedl. O možném angažmá se už bavil se sportovním manažerem Jaroslavem Hlinkou, vše ale záleží na okolnostech ohledně startu nové sezony NHL. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 14. 11. 2020
19:33
14. 11. 2020
HC Sparta Praha

PŘÍCHOD - Zkušený útočník Vladimír Sobotka je novou posilou hokejové Sparty. Třiatřicetiletý forvard jednal i s Pardubicemi, nakonec se ale dohodl s pražským celkem. Bývalý útočník St. Louis, Omsku či Buffala podepsal smlouvu na měsíc s tím, že spolupráci je možné prodloužit. Hrát by mohl už v úterý proti Mladé Boleslavi. Více čtete ZDE>>>

Zprávy ze dne 29. 9. 2020
14:05
29. 9. 2020
HC Sparta Praha

VÝPOMOC - V nynější sezoně hokejové Tipsport extraligy se představí další hráč z NHL! Minimálně na měsíc přichází Spartě vypomoct útočník Filip Chlapík. Třiadvacetiletý rodák z Prahy, který poslední tři sezony oblékal dres Ottawy, přichází pomoct mužstvu nastartovat ročník a to bez nároku na finanční odměnu. "Jeho hlavní charakteristika mluví za sebe - je to sparťan hrající v NHL. Navíc stále mladý kluk. Po odchodu Marka Kvapila se nám v útoku uvolnilo místo, Filip může zvýšit konkurenci v elitních formacích. Hraje zadarmo, chce se ukázat našim fanouškům. Je moc rád za šanci a za to, že se může připravovat se Spartou a pomoci týmu," řekl Petr Ton, sportovní ředitel Sparty pro klubový web. Chlapík nastoupí již v úterý do duelu s Libercem. 

 

Zprávy ze dne 18. 9. 2020
16:53
18. 9. 2020
HC Sparta Praha

HOSTOVÁNÍ - Vedení Sparty poslalo městskému rivalovi ze Slavie další posilu. Po útočníkovi Tomáši Šmerhovi má vyřízené hostování se střídavými starty také vytáhlý obránce Radek Jeřábek. Mužstvo z Edenu tak reaguje na absenci několika beků, které na určitou dobu vyřadilo zranění. „Radek byl v našem hledáčku už po konci loňské sezony. Jsem rád, že se nám teď podařilo se Spartou domluvit a věříme, že bude pro náš tým přínosem. Reagujeme i na situaci, kdy nám chybí několik beků,“ řekl Jiří Veber, sportovní manažer Slavie pro klubový web. Dvaadvacetiletý pražský rodák již v červenobílém dresu působil, udělal v něm první hokejové krůčky. Rozhodně tak nepřichází do neznámého prostředí.

Zprávy ze dne 17. 9. 2020
16:05
17. 9. 2020
HC Sparta Praha

KONEC - S nečekanou zprávou přišla den před startem nové extraligové sezony Sparta. V pražském týmu nadále nebude pokračovat zkušený útočník Marek Kvapil. Vedení klubu se odmítlo k odchodu pětatřicetiletého mistra světa z roku 2010 více vyjadřovat, podle informací iSport.cz se ale s Pražany loučí kvůli tomu, že hráč nepřistoupil na snížení platu o 20 % (VÍCE čtěte ZDE<<<), se kterým jinak souhlasilo celé mužstvo. Mistr extraligy a dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru odehrál ve Spartě i kvůli vleklému zranění z minulé sezony pouhé čtyři zápasy, ve kterých si připsal tři asistence. 

 

Zprávy ze dne 1. 9. 2020
16:30
1. 9. 2020
HC Sparta Praha

STŘÍDAVÉ STARTY - Vedení hokejistů Sparty udělalo radost svému rivalovi. V rámci střídavých startů si za prvoligovou Slavii opět zahraje útočník Tomáš Šmerha. Dvaadvacetiletý střelec zažil parádní sezonu právě v dresu sešívaných, kdy se s 28 góly a 30 asistencemi stal nejproduktivnějším hráčem. Po předčasně ukončeném ročníku zamířil ke sparťanům, v rudých barvách ale nenastoupil ani do jednoho utkání před startem extraligy, nyní se tak bude moct rozehrát o soutěž níž. „Se Spartou jsme se dohodli na podmínkách a Tomáš se u nás zapojil minulý týden do přípravy. Nyní by měl být nějakou dobu u nás,” řekl Jiří Veber, sportovní manažer Slavie pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 25. 8. 2020
16:17
25. 8. 2020
HC Sparta Praha

PODPIS - Hokejisty Sparty posílí obránce David Němeček, který naposledy působil ve finském týmu Lukko Rauma. Pětadvacetiletý bek s reprezentačními zkušenostmi podepsal s pražským klubem roční smlouvu. Sparta o tom informovala na svém webu.

"Získáváme velice kvalitního defenzivního obránce, jehož hlavní devízou je nejen tvrdost a důraz, ale také dobré bruslení. Na jeho příchodu měl velký podíl trenér Miloslav Hořava, který jej dobře poznal v Mladé Boleslavi. Je to zároveň i charakterově skvělý kluk, který dobře zapadne do naší kabiny," uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud