30. dubna 2024 • 12:35

Přestupy v extralize ONLINE: Konečný do Brna. Vítkovice berou Kanaďana

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 4. 4. 2022
11:37
4. 4. 2022
Rytíři Kladno

Hokejistům Kladna se v průběhu jejich 40 dnů dlouhého volna pomalu blíží závěr sezony v podobě baráže o Tipsport extraligu. Ještě předtím ale vyrazili v neděli na soustředění do Liptovského Mikuláše. Při této příležitosti se Rytíři pochlubili se dvěma zajímavými návraty do sestavy. Po dlouhodobém pobytu na marodce se vrací útočník Ondřej Machala. Nejzajímavější je ale případný návrat do akce Jiřího Burgera! Jak Středočeši ujistili, nejde o dojezdový aprílový žert. Současný asistent trenéra a někdejší výborný centr, který naposledy hrál v sezoně 2016/17, se už měsíce připravuje s týmem, aby byl v případě potřeby k dispozici. „Jirka trénuje už od Vánoc a je pro nás zálohou pro případ, že by nám někdo ze sestavy na baráž vypadl. Chceme mít co nejširší kádr, i proto, že nemůžeme využít hráče na střídavé starty,“ vysvětlil kouč David Čermák pro klubový web.

Zprávy ze dne 29. 1. 2022
13:49
29. 1. 2022
Rytíři Kladno

Americký hokejový útočník Danny Kristo odchází z Kladna do švédské druhé ligy do klubu Västervik IK. Jednatřicetiletý hráč přišel do týmu Rytířů loni v létě po působení v německém Augsburgu jako jedna ze šesti zámořských posil. O jeho odchodu informoval klub na svém webu.

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
12:43
24. 1. 2022
Rytíři Kladno

Dřívější spekulace potvrzeny! Do Kladna přichází zkušený ruský obránce Zachar Arzamascev, na jehož příchodu měl velký podíl Jaromír Jágr. Někdejší reprezentant sborné, který nynější sezonu začal v Jekatěrinburgu, se dostal do hledáčku Rytířů i díky tomu, že se u Středočechů uvolnilo místo pro cizince po odchodu Kanaďana Daniela Ciampiniho. Dlouhodobě zraněný je navíc bek Cody Donaghey. V devětadvacetiletém rodákovi z Novokuzněcku našli Kladenští posilu s celkem 642 starty v KHL. „Teď, v tom našlapaném závěru sezony, pro nás bude dobré mít široký kádr. Máme na Zachara velice dobré reference, což potvrzuje i to, že hrál tolik let stabilně KHL. Je mu teprve devětadvacet let, takže by měl být kvalitní posilou,“ řekl trenér David Čermák pro klubový web. 

Zprávy ze dne 21. 1. 2022
15:51
21. 1. 2022
Rytíři Kladno

Příchodem brankáře Jaroslava Januse do Kladna posilování Rytířů údajně nekončí. Spekuluje se, že ke Středočechům má namířeno ruský obránce Zachar Arzamacev. Devětadvacetiletý bek, který momentálně působí v Jekatěrinburgu, má na kontě celkem 642 startů v KHL, zahráli si i v barvách ruské sborné. U transferu rodáka z Novokuzněcku do extraligy měl sehrát velkou roli Jaromír Jágr.

Zprávy ze dne 21. 1. 2022
15:30
21. 1. 2022
Rytíři Kladno

Před blížícím se koncem přestupového období se Kladnu povedlo získat posilu do branky. Kanadské jedničce Landonu Bowovi, který doposud odchytal všechny odehrané zápasy Rytířů, bude ve zbytku sezony krýt záda slovenský gólman Jaroslav Janus. Někdejší brankář Sparty, Liberce či Litvínova se do extraligy vrací po dvou letech. „Zápasy teď jdou hodně rychle za sebou, tak je dobré mít ještě někoho zkušeného pro všechny případy. Dalšího brankáře jsme navíc sháněli už od začátku sezony a teď se naskytla tato možnost, vzít Jaroslava Januse, který chytal dříve i v extralize. Díky tomu už nebude braný jako cizinec,“ řekl kladenský kouč David Čermák pro klubový web. Janus v průběhu nynějšího ročníku odchytal 6 zápasů v dresu finského týmu SaiPa, kde byl ale pouze dočasnou náhradu za zraněného gólmana Niclase Westerholma. Připravený do akce za Kladno by měl být již během pátečního utkání s Motorem.

Zprávy ze dne 13. 1. 2022
18:14
13. 1. 2022
Rytíři Kladno

Řada změn v kádru v uplynulých dnes Kladnu nestačí a rozhodlo se přivést dalšího hráče z první ligy. Řady Rytířů rozšiřuje útočník Filip Kuťák. Pětadvacetiletý odchovanec Pardubic, který doposud působil v Sokolově, již absolvoval se Středočechy trénink a měl by být připraven naskočit do nejbližších utkání. Rodák z Hradce Králové si v nynější sezoně připsal 10 startů za Plzeň. „Jsem strašně rád, že se opět podívám do extraligy, což je velká šance a snad to chytnu za správný konec,“ říká člen reprezentační osmnáctky z roku 2014, která na mistrovství světa vybojovala stříbrné medaile.

Zprávy ze dne 9. 1. 2022
15:32
9. 1. 2022
Rytíři Kladno

Vedení Kladna se povedlo získat náhradu za odcházejícího Marka Račuka. V rámci výměny s Prostějovem k Rytířům přichází univerzál Jakub Babka. Devětadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic, který je schopný hrát v útoku i obraně, nastoupí v dresu Středočechů již v neděli proti Olomouci.

 

Zprávy ze dne 8. 1. 2022
15:56
8. 1. 2022
Rytíři Kladno

Změny u Rytířů. Formou střídavých startů přicházejí z Litoměřic útočníci Martin a Ondřej Procházkovy. Kladno naopak opouští Marek Račuk, jenž míří do Prostějova. Devětadvacetiletý forvard měl být podle informací iSport.cz součástí konfliktu při tréninku.

Zprávy ze dne 14. 12. 2021
10:13
14. 12. 2021
Rytíři Kladno

Kanadský brankář Landon Bow si během reprezentační přestávky zřejmě moc neodpočine. Jednička kladenských Rytířů byla pozvána do výběru Kanady pro Channel One Cup, kteří v případě neúčasti hvězd z NHL na olympiádě zřejmě i odcestuje do Pekingu. Šestadvacetiletý gólman si ale pravděpodobně v dresu s javorovým listem nezachytá. Na akci v Moskvě sice dostal pozvánku, ale podobně jako obránce Jokeritu Alex Grant nebude podle kanadského hokejového svazu (Hockey Canada) hrát.

Zprávy ze dne 5. 12. 2021
15:07
5. 12. 2021
Rytíři Kladno

Dřívější informace se potvrdily. Novou posilou Kladna se stává mladý útočník Jaromír Pytlík! Dvacetiletý juniorský reprezentant do týmu Jaromíra Jágra zamířil po předčasném konci ve Finsku. Dres Rytířů by měl rodák z Dačic obléknout již v nedělním utkání proti Spartě.

Zprávy ze dne 4. 12. 2021
14:11
4. 12. 2021
Rytíři Kladno

Útočné řady Kladna dost možná rozšíří zajímavé jméno. Dres Rytířů by měl zřejmě oblékat nadaný český útočník Jaromír Pytlík. Juniorský reprezentant, jehož si před rokem vybrali v draftu NHL New Jersey Devils, nedávno předčasně skončil ve finském Kuopiu, za které v tamní elitní soutěži odehrál jen pět utkání (0+0). Pro klub hrajícího bosse Jaromíra Jágra, v němž v týdnu skončil kanadský útočník Daniel Ciampini, by dvacetiletý rodák z Dačic byl bezpochyby vítanou posilou.

Zprávy ze dne 1. 12. 2021
16:25
1. 12. 2021
Rytíři Kladno

Z početné zámořské legie v Kladně odchází jeden z jejích členů. V dresu Rytířů a celkově v Tipsport extralize končí Kanaďan Daniel Ciampini. Zkušený kanadský útočník odehrál za Středočechy pouhých osm zápasů (1+0), a nutno dodat hodně za očekáváním. Z Česka se rodák z Concordu stěhuje do italského Bolzana, za které bude nastupovat v ICE Hockey League. V klubu Jaromíra Jágra nedávno skončil i norsko-americký obránce Hakon Nielsen.  

Zprávy ze dne 19. 11. 2021
20:56
19. 11. 2021
Rytíři Kladno

Kádr hokejistů Kladna předčasně opouští jeden z členů cizinecké legie. U Rytířů končí norsko-americký obránce Hakon Nilsen, který se po jedenácti odehraných utkáních v extralize (0+1) a třech startech v první lize (za Slavii 0+0) vrací do Norska. V tamní nejvyšší soutěži se dohodl na zkušebním kontraktu se Stjernen Hockey. Smlouva pro třiadvacetiletého zadáka platí do konce kalendářního roku, klub z Fredrikstadu však na hráče může uplatnit opci do příští sezony.

Zprávy ze dne 18. 11. 2021
16:05
18. 11. 2021
Rytíři Kladno

Zajímavý pohyb v kádru hokejistů Kladna. Po příchodu Ladislava Zikmunda ze Sparty přivádí vedení Rytířů další posilu do útoku. Ze Vsetína se ke Středočechům stěhuje zkušený forvard Miroslav Indrák. Šestadvacetiletý hráč s bohatými zkušenostmi z extraligy přichází v rámci výměny. „Přesun na Kladno je pro mě posun v kariéře zase směrem dopředu, protože se opět vrátím do extraligy. Ne každému se navíc poštěstí si zahrát s Jágrem a Plekancem, takže mě moc zajímá, jak oba pracují a bude to velká zkušenost s nimi hrát. Už abych byl na Kladně,“ uvedl bývalý útočník Plzně či Vítkovic pro kladenský web. Do prvoligového mužstva naopak míří Tomáš Pitule.

    

Zprávy ze dne 28. 10. 2021
15:11
28. 10. 2021
Rytíři Kladno

Obránce Jan Pohl z prvoligového Sokolova vypomůže na střídavý start hokejistům extraligového Kladna. Třicetiletý odchovanec Kolína dosud v nejvyšší soutěži sehrál dva zápasy, shodně jednou nastoupil za Spartu v minulých dvou sezonách.

Zprávy ze dne 16. 9. 2021
14:07
16. 9. 2021
Rytíři Kladno

Vedení Kladna reaguje na bídný start do nové extraligové sezony a posiluje mužstvo o dvě staronové posily do útoku. Po roce stráveném v Mladé Boleslavi se k Rytířům vrací někdejší kapitán Jakub Strnad. Devětadvacetiletý kladenský rodák se před ročníkem pokoušel o angažmá v Plzni, jenže neuspěl, teď se vrací pomoct mateřskému klubu. Středočeši také získali zatím na měsíční hostování Davida Dvořáčka ze Sparty, jenž přichází vzhledem k nízkému vytížení u Pražanů. V týmu Jaromíra Jágra už rovněž působil v sezoně 2015-16.

Zprávy ze dne 7. 9. 2021
14:55
7. 9. 2021
Rytíři Kladno

Norský obránce Hakon Nilsen uspěl na zkoušce v týmu extraligového nováčka Kladna. Třiadvacetiletý rodák z Cape Coral, který má i americké občanství, se stal po podpisu smlouvy sedmou zahraniční posilou Rytířů. Do extraligových zápasů jich může zasáhnout jen šest. „Rozhodli jsme se Hakona podepsat, i když už v týmu máme šest dalších cizinců. Aktuálně se potýkáme s marodkou a on i díky tomu svou šanci určitě dostane. Je to pravoruký obránce, který se nám bude hodit,“ řekl klubovému webu sportovní manažer a trenér David Čermák.

Norský obránce Hakon Nilsen se stal další posilou Kladna
Zprávy ze dne 25. 8. 2021
22:07
25. 8. 2021
Rytíři Kladno

Údajné střídavé starty ruského brankáře Maxima Žukova v Kladně pro nadcházející ročník jsou alespoň podle Jihlavy vyloučené. Vedení Dukly na svém webu odmítlo všechny spekulace i možnost, že by vůbec došlo k jednáním s Rytíři. „Dementuji, že bychom byli blízko dohodě s Kladnem. K žádné dohodě nedošlo a ani jsem o žádné dohodě s Kladnem nejednal. Maxim Žukov bude v nadcházející sezoně působit v klubu HC Dukla Jihlava,“ uvedl Bedřich Ščerban, jednatel Jihlavy v klubovém prohlášení. 

Zprávy ze dne 25. 8. 2021
19:18
25. 8. 2021
Rytíři Kladno

V Kladně se pravděpodobně chystá zajímavá pikantnost. Na sociálních sítích a mezi fanoušky se spekuluje o tom, že byl na tréninku Rytířů spatřen ruský brankář Maxim Žukov. Podle informací iSport.cz vše nasvědčuje tomu, že vytáhlý gólman Jihlavy, jenž v dresu Dukly zatápěl týmu Jaromíra Jágra v boji o postup do extraligy, bude mít u Středočechů vyřízené střídavé starty. Jednička velkého kladenského rivala z první ligy, která patří Torontu, tak zřejmě bude během sezony krýt záda Kanaďanovi Landonu Bowovi, podobně jako Tomáš Král z Litoměřic. 

Ruský brankář Maxim Žukov ve službách Jihlavy trápí Kladno ve finále play off
Zprávy ze dne 18. 8. 2021
17:00
18. 8. 2021
Rytíři Kladno

Hokejisté Kladna budou mít v blížící se sezoně v Tipsport extralize partnerský klub. Na úzké spolupráci se vedení Rytířů dohodlo s prvoligovými Litoměřicemi, odkud mohou v rámci střídavých startů přicházet hráči Stadionu. Jedním z nich je i brankář Tomáš Král. Osmadvacetiletý gólman, který má na kontě starty v dresu Sparty či Plzně, by měl v kladenské bráně nastoupit už během přípravy. Není vyloučené, že během sezony bude krýt záda nové jedničce Landonu Bowovi z Kanady.

   

Zprávy ze dne 4. 8. 2021
19:17
4. 8. 2021
Rytíři Kladno

Na zkoušce u nováčka z Kladna se o smlouvu bude ucházet norský obránce Hakon Nilsen. Třiadvacetiletý bek, který má i americké občanství, se v dresu Rytířů představí už ve čtvrtek v úvodním přípravném utkání proti Jihlavě. Nilsen poslední dva roky strávil Manglerudu v norské lize, v Kladně byl na zkoušce už před sezonou 2017/18. Rytíři přivedli už šest zahraničních hráčů. Všechny posily budou brány jako cizinci, protože nehrály minimálně ve třech po sobě jdoucích sezonách v soutěžích Českého svazu ledního hokeje. Nastoupit do extraligového utkání jich může jen šest.

Norský obránce Hakon Nilsen zabojuje o smlouvě v Kladně
Zprávy ze dne 15. 7. 2021
10:36
15. 7. 2021
Rytíři Kladno

Rytíři mají šest zámorských posil. Kladno na čtvrteční tiskové konferenci odkrylo jména nových hráčů: přichází brankář Landon Bow (Texas/AHL), obránci Jake Dotchin (bez angažmá), Kyle Wood (Frankfurt/DEL2), Cody Donaghey (Aalborg/Dánsko) a útočníci Daniel Ciampini (Innsbruck/ICEHL) a Danny Kristo (Augsburg/DEL) jako jediný hráč z USA. Trenérský štáb Rytířů v čele s Davidem Čermákem navíc doplní kanadský asistent Jeff Paul. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 13. 7. 2021
10:03
13. 7. 2021
Rytíři Kladno

Netrpělivost si našla cestu. Vedení kladenských hokejistů se ve čtvrtek chystá na tiskové konferenci představit šest posil před nadcházející extraligovou sezonou. Na odhalení nových Rytířů chtěl klub své příznivce trochu nalákat a tak na sociálních sítích zveřejnil obrázek, na němž jsou siluety šesti pro veřejnost zatím neznámých hokejistů. Fanoušci Středočechů si však dali tu práci a budoucí spoluhráče bosse Jaromíra Jágra pravděpodobně identifikovali. Všichni borci pochází ze zámoří! Více čtěte ZDE>>>

Boss kladenských Rytířů Jaromír Jágr se chystá představit šest nových posil. Fanoušci však díky siluetám hráče pravděpodobně vypátrali
Zprávy ze dne 1. 7. 2021
7:18
1. 7. 2021
Rytíři Kladno

Po návratu do Tipsport extraligy je Kladno s představováním posil na novou sezonu zatím hodně skromné. Klub doposud oficiálně potvrdil jen dvě posily - útočníka Matěje Berana (Litoměřice) a obránce Marka Baránka (Košice). Na soupisce navíc stále nefiguruje jediný brankář! Fanoušci už začínají být netrpěliví, pro jejich klid už by se ale brzy všechno mělo změnit. V polovině července se tým Jaromíra Jágra chystá představit nové Rytíře. Podle informací iSport.cz by se mělo jednat hned o šest hráčů, z nichž většina pochází ze zámoří. Kdo by měl mít k přestupu nejblíž? (VÍCE čtěte ZDE<<<) 

Zprávy ze dne 30. 6. 2021
9:48
30. 6. 2021
Rytíři Kladno

Ruští obránci Stěpan Zacharčuk a Vševolod Sorokin poté, co pomohli Kladnu postoupit zpět do Tipsport extraligy, už další rok v Česku nepřidají. Oba zadáci odchází do druhé nejvyšší ruské soutěže (VHL). Obrovitý Zacharčuk, který u Rytířů hostoval z Pardubic, se upsal klubu z Almeťjevsku, města v Tatarstánu. O sedm let mladší Sorokin bude působit v Chanty-Mansijsku, někdejším klubu KHL.

Zprávy ze dne 22. 5. 2021
15:20
22. 5. 2021
Rytíři Kladno

Vedení hokejistů Kladna by mohlo brzy představit novou posilu do obrany. A jak má boss Jaromír Jágr v oblibě, do defenzivy by mohl přijít bek ze zámoří. Blízko k podpisu s Rytíři má být údajně kanadský bek Jake Dotchin. Sedmadvacetiletý rodák z Cambridge minulou sezonu nikde nehrál, má však nemalé zkušenosti z NHL. V dresu Tampy Bay a Anaheimu odehrál celkem 103 zápasů. Před třemi lety měl právě u Lightning slibnou budoucnost, kvůli nadváze s ním však klub během přípravy na ročník rozvázal spolupráci. (VÍCE čtěte ZDE<<<). Kladno by tak pro Dotchina byla první evropská zkušenost a možný pokus o restart kariéry, který u Středočechů vyšel například zadákovi Bradymu Austinovi. Možnému uzavření kontraktu s Rytíři nahrává i fakt, že kladenský Instagram začala v týdnu sledovat téměř celá Dotchinova rodina.

Zprávy ze dne 13. 5. 2021
10:23
13. 5. 2021
Rytíři Kladno

Dřívější spekulace se potvrdily. Hokejisty Kladna před novou sezonou v Tipsport extralize posiluje útočník Matěj Beran. Sedmadvacetiletý rodák z Plzně chtěl po velice povedeném ročníku v první lize, ve které za Litoměřice ovládl bodování základní části, opět hrát v elitní soutěži, což se mu také splní. Rytíři ale představili ještě jednu posilu. Ze Slovenska se do Česka vrací obránce Marek Baránek. Bývalý bek Litvínova či Karlových Varů zažil v Košicích produktivní sezonu (5 + 19 ve 42 zápasech). Nové smlouvy v klubu Jaromíra Jágra podepsali také tři útočníci Marek Račuk, Adam Kubík a Matyáš Filip.  

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
10:45
12. 5. 2021
Rytíři Kladno

Po návratu do Tipsport extraligy Kladno stále neodhalilo jedinou posilu před novou sezonou mezi elitou. Už brzy by se ale fanoušci mohli dočkat první. Rytíře Jaromíra Jágra má podle Kladenského deníku posílit útočník Matěj Beran. Někdejší hráč Pardubic či Sparty zažil povedený ročník v první Chance lize. V dresu Litoměřic nasbíral sedmadvacetiletý rodák z Plzně skvělých 52 kanadských bodů (17+35), s nimiž ovládl bodování základní části! Kromě Berana se hodně skloňuje i jméno forvarda Jakuba Strnada. Bývalý kladenský kapitán je volný po konci ročního angažmá v Mladé Boleslavi a údajně má mít nakročeno ke comebacku. Blízko k prodloužení spolupráce s Rytíři by měli být útočníci Adam Kubík, Marek Račuk a Matyáš Filip.  

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
16:04
1. 5. 2021
Rytíři Kladno

Hokejové Kladno už se probouzí do extraligové reality. Nabízí se otázky, jak dál. Jaké jsou změny v kádru? Fanoušci mohou být klidní, klíčový centr Tomáš Plekanec pokračuje. Klub ale intenzivně hledá gólmana. A v řešení je také jeden velký návrat! Více čtěte ZDE >>>

Kladenští hokejisté, postupující tým do extraligy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud