19. září 2018 • 07:35

Čeští baseballisté sahali s favorizovaným Nizozemskem po obratu

Autor: pdk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští baseballisté ve svém úvodním zápasu na turnaji Super6 v Hoofddorpu těsně prohráli s Nizozemskem 6:7. Domácí tým předvedl celkem třináct úspěšných odpalů a do výrazného vedení se dostal v úvodních směnách. Českým hráčům se podařilo skóre zdramatizovat, vyrovnat už ale nedokázali. „Byli jsme opravdu velice blízko, což nás zamrzí. Hráli jsme ale dobře,“ hodnotil Daniel Vavruša.



Začátek se českým hráčům nezadařil, ve třetí směně si jejich soupeř zařídil čtyři body. Výrazně tomu napomohl dvojbodový homerun Curta Smitha. „Bohužel jsme nezachytli několik vysokých míčů kvůli děsnému větru. Kdybychom alespoň jeden chytli, vyšli bychom ze směny bez bodu a bylo by to jiné,“ konstatoval Vavruša, který v šesté směně po úspěšném odpalu stáhl pěšce na domácí metu.

Soupeř ale přidával další body a v osmé směně už Nizozemsko vedlo 7:1. Pak se ale začaly dít velké věci! Nejprve Češi snížili po odpalu Martina Schneidera. Po úspěšném hitu Přemka Chrousta doběhla na domácí metu dvojice jeho spoluhráčů a rázem byl stav 4:7. Po dvou krátkých odpalech Jakuba Hajtmara a Petra Zýmy navíc upravili outsideři utkání dokonce na rozdíl jediného bodu. „Bylo neuvěřitelné, jak jsme se dokázali dostat zpátky do hry. Opravdu boží,“ konstatoval Daniel Vavruša.

V poslední směně se už čeští baseballisté prosadit nedokázali. V zítřejším zápase vyzvou Španělsko. „Ideální by bylo, kdybychom si pohlídali začátek a naopak se hned dostali do vedení,“ přál si Daniel Vavruša.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud