21. května 2023 • 10:40

Végh o Kinclově výzvě, podpořil i Vémolu: Prober se, nejsi staré železo

Autor: TV iSport, cze
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaostřil do první řady a bez velkého přemýšlení vypálil: „Vidím tady Attilku. Asi jsi přišel o prosincový zápas!“ Obhájce titulu Oktagonu Patrik Kincl po výhře nad Karlosem Vémolou volá po velké výzvě. Chtěl by Terminátora nahradit v boji proti legendárnímu Attilu Véghovi, který se měl právě s Vémolou střetnout v očekávané odvetě na konci roku. Slovák okamžitě vkročil do klece, aby si potenciálního rivala prohlédnul. „Nezáleží to na mně. Určitě nejsem dosra…, ale Karlos mi změnil život. Dal bych mu šanci,“ hodnotil před mikrofonem iSport TV, což potvrdil i v neděli na svém Instagramu. Na rozhovor se podívejte ve VIDEU.



Slovenský bijec po neočekávané výzvě neskrýval údiv. „Byl jsem překvapený, že chce se mnou zápas,“ přiznal. „Osobně bych zůstal na myšlence Vémola vs. Végh 2. Měl jsem nějaké plány, od začátku roku jsem trénoval. Mám to tak nastavené v hlavě i v rámci tréninkového procesu. Najednou bum a všechno se otočí? Abych řekl pravdu, dal bych Karlosovi šanci, stejně jako ji dal on mně.“

Od osudové porážky s Véghem Karlos Vémola v Oktagonu nepadl v sedmi případech. Jenže v sobotu v pražské O2 areně nedokázal najít účinný recept na šampiona Kincla. Předváděl marné pokusy o strhy, na které obhájce pásu odpovídal po celých pět kol lokty v klinči u pletiva. Bodoví rozhodčí měli na konci vřavy jasno, pás se vrátil do Hradce Králové.

Jeden z největších zápasů v historii českého MMA pozorně sledoval právě Végh, který ještě před začátkem turnaje rozdával fanouškům autogramy. Dlouhodobě tvrdil, že jeho odvetu s Vémolou nemůže případná porážka olomouckého rodáka narušit. Dobře si uvědomuje, že i on před prvním střetem české a slovenské jedničky polotěžké váhy neuspěl s Virgilem Zwickerem, který mu dokonce uštědřil knokaut.

Zakrvácený Karlos Vémola odchází po porážce Patrikem Kinclem v doprovodu své ženy Lely z O2 arény.
Zakrvácený Karlos Vémola odchází po porážce Patrikem Kinclem v doprovodu své ženy Lely z O2 arény.

„Měl jsem prohraný zápas, když měl Karlos vítěznou vlnu. Teď záleží na něm, na Oktagonu a pak na mně. V životě už nehledám výzvy, jsem na to dost starý, ale s Karlosem je to něco jiného, ten zápas mi změnil život. Nejde o nějaký titul, ale o nás dva, lidi by chtěli vidět odvetu,“ hodnotí Végh.

Vémola i po porážce s Kinclem stále drží titul polotěžké kategorie. Naopak Patrik Kincl se v minulosti profiloval coby nejlepší velterová váha v Česku, než nakonec zvolil přestup do střední divize, kde nyní neohroženě vládne. A zdá se, že si dělá zálusk na druhé Terminátorovo hájemství.

„Jsem překvapený, ale Patrik tím, že by zkusil devět trojku, nic neztratí, i kdyby prohrál,“ uvědomuje si Végh a rovnou přidává pohled, proč je pro něj duel nebezpečný. „Já bych ztratil hrozně moc. Bylo by to pro mě velmi riskantní.“

Někdejší šampion Bellatoru si v bojové kariéře už nepotřebuje nic dokazovat. Po Zápase století se v kleci ještě neobjevil, zato si zkusil exhibiční box se soupeři ze světa MMA.

„Nechci titul, ani někoho vyzývat, už to ve mně vyhořelo. Na Karlose jsem recept našel a znovu neukázal nic nového. Porazil sám sebe, Patrik udělal výbornou práci. Dokázal bych se vyhecovat na odvetný zápas a probudit starého Attilku. Sportovní plán je Karlito,“ uzavírá Végh debatu nad možným střetem s Kinclem.

A i proto Végh po velké prohře Vémolu podpořil. „Karlito můj," začal vyprávění v nedělním prohlášení na Instagramu. „Ukázal jsi bojové srdce. I když jsi byl rozbitý, šel jsi do toho jak blázen."

„Teď tě lidi budou házet, víš kam. Budou říkat, že patříš do starého železa, ale takoví jsou lidi. Když jsi nahoře, jsi nejlepší, a když dole, tak jsi největší kár," směřoval k Vémolovi slova povzbuzení.

„Bude to zápas o nás dvou, dej se do kupy. Prober se, ještě nejsi staré železo, ani já. Jsme stejně staří a uvidíme se v prosinci. Karlito můj, nezapomeň, jednou nahoře, jednou dole. Tohle je MMA," dodal Végh.

Oktagon 43 SESTŘIH: Kincl vs. Vémola. „Inspektor“ obhájil pás šampiona
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Oktagon 43
16. 5. 2023
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
David Kozma David Kozma Karlos Vémola Karlos Vémola Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz Patrik Kincl Patrik Kincl
Obnovit
Zprávy ze dne 16. 5. 2023
17:22
16. 5. 2023
Karlos Vémola

Hodně povedená rekapitulace. Ve videu Cesta na Oktagon 43 je výstižně a stručně vysvětlen příběh nevraživosti mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou. A vzájemné antipatie dvou elitních MMA zápasníků trvají dál. „Pro mě je super to, že je to osobní. Toho člověka opravdu nemám rád,“ říká v krátkém dokumentu aktuálně Kincl. „Všechno, co chci, ztratím jenom proto, že mě porazil tady ten kripl… To nedokážu připustit. Já v tom gymu klidně chcípnu,“ hlásí Vémola.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 16. 5. 2023
17:19
16. 5. 2023
Patrik Kincl

Čekal na odvetu skoro pět let. A konečně se tento moment blíží. Patrik Kincl tuto sobotu nastoupí proti Karlosovi Vémolovi v hlavním zápase turnaje Oktagon 43 v zaplněné O2 areně. Velkému duelu ale předcházelo mnoho mediálních povinností. Pro bojovníka, který je v jádru vcelku introvert, velké vystoupení z komfortní zóny. Věří ale, že nakonec bude moct říct: stálo to za to. „Jsem přesvědčený o výhře. Málokdy ve své kariéře jsem měl takovou jistotu v sebe sama,“ říká třiatřicetiletý bojovník pro iSport.cz. VÍCE ZDE >>>

Zprávy ze dne 16. 5. 2023
17:14
16. 5. 2023
Ondřej Němec, redaktor iSport.cz

Machmud Muradov, uzbecký zápasník v UFC, který se na zápasy připravuje v Česku, v rozhovoru pro iSport.cz promluvil také o nadcházející odvetě Kincl vs. Vémola 2. Jak zápas dvou nesmiřitelných rivalů tipuje? Čtěte ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud