Marek Stodůlka
28. února 2021 • 11:03

Večer UFC nudil, Gane uspěl na body. Zklamaný prezident White: Vyhrál, ale...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taktická bitva s jasným vítězem. Hlavní zápas turnaje UFC Fight Night 186 ale nenaplnil očekávání. Zklamaný byl i prezident organizace Dana White. Ciryl Gane si totiž pohlídal vítězství na body bez toho, aby se opravdu pokoušel soupeře ukončit a Jairzinho Rozenstruik se za pětadvacet minut nezmohl na víc než čtyřicet devět úderů. 



Z jejich devatenácti zápasů skončily na body jen dva. I proto se čekala přebíjená, která může skončit každou vteřinou. Místo toho ale diváci nejspíš pokukovali po časomíře s tím, že už si přáli konec. Souboj Ciryla Gana s Jairzinhem Rozenstruikem, stejně jako celá akce, docela nudil. Oba bijci absolvovali plných pětadvacet minut a z devíti bitev na kartě tak zůstalo u jediného ukončení. Francouz byl ale po výhře samozřejmě nadšený i přes plytkou podívanou.

„Je opravdu nebezpečný, má velkou sílu v úderech, takže jsme se tomu museli přizpůsobit,“ vysvětloval Gane v pozápasovém rozhovoru. „Snažil jsem se ho ukončit. Opravdu. Ale byl to dobrý zápas.“

S tímto výrokem už tak úplně nesouhlasil Dana White. „Každý mluví o tom, že Cyril je teď obrovským vyzyvatelem, ale podívejte se, co s Jairzinhem udělal Francis Ngannou,“ pronesl šéf UFC na tiskové konferenci. „Tohle byla jeho párty a šance ukázat světu, kým je. Vyhrál, ale nechme to u toho. Vyhrál.“

Ngannou se na rozdíl od Francouze s rodákem ze Surinamu nepáral. Ve vzájemném zápase z května minulého roku jej knockoutoval za dvacet vteřin a vysloužil si tím titulovou šanci. Gane sice připsal osmé vítězství v kariéře a posunul se tak v žebříčku divize, určitě ale neoslnil. Na spojení vlastního jména se souslovím „zápas o titul“ si tak bude muset ještě počkat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud