31. března 2015 • 17:57

Lístky na Lotyšsko? FAČR uznala chybu, další zápas bude v Plzni

Autor: jav, isport tv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dozvukům na nečekaně slabě zaplněný Eden při kvalifikačním utkání s Lotyšskem ještě není konec. Problém se zabýval i výkonný výbor Fotbalové asociace ČR na svém zasedání v Rajeckých Teplicích před přátelským utkáním se Slovenskem. V sobotu do ochozů dorazilo 13 722 diváků, kapacita největšího stadionu v zemi zůstala naplněna jen z 65 procent.



Konkrétní řešení, aby se podobná situace neopakovala, ze zasedání nevzešlo. „Toto téma se řešilo, své si řekli předseda asociace, STES, i členové výkonného výboru. Rezultát nebyl, ale chceme to nějak řešit,“ řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. Co stálo za slabou návštěvou? „Došlo k souhře několika pochybení. Cenotvorba, velký stadion v Praze. Je to složité odhadnout. Věřili jsme, že síla národní tým přiláká plný stadion,“ uvedl pak pro iSport TV.

Lístky na Lotyšsko? FAČR uznala chybu, další zápas bude v Plzni
Video se připravuje ...

Právě cena vstupenek byla zmiňována jako jeden z klíčových faktorů, proč zůstalo tolik sedaček prázdných. Lístky na Lotyšsko se prodávaly za 590, 990 a 1490 korun. Třeba na loňský šlágr s Nizozemci tak byly nižší cenové kategorie levnější stejně jako na další podzimní bitvu s Islandem.

FAČR musí pro kvalifikační zápasy vybírat výhradně ze tří variant, které musel nahlásit UEFA dopředu: Eden, Letná a Plzeň. „V souvislosti s tím jsme rozhodli, že zářijové utkání s Kazachstánem bude v Plzni, na menším stadionu a v regionu, který je po fotbale hladový,“ vysvětlil Řepka.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud