24. listopadu 2018 • 04:59

Plzeň před LM: Chorý není Krmenčík, Kopic z formy. Mistra spasili jiní

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Zklamání mezi fotbalisty Plzně po remíze v LiberciZklamání mezi fotbalisty Plzně po remíze v LiberciFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Z pravidelných těsných výher se Viktoria Plzeň přehodila do módu „remízy 1:1“, kterou si po domácí „plichtě“ s Příbramí odvezla i v pátek z Liberce. Fotbalisté českého mistra odehráli špatné utkání, vzhledem k vyloučení Lukáše Hejdy můžou být za bod ještě hodně rádi. Většina hráčů západočeského mužstva předvedla výkon pod své možností, vepředu citelně chybí zraněný šutér Michael Krmenčík. Jak vypadá forma mužstva, které čeká v úterý klíčový duel Ligy mistrů na půdě CSKA Moskva?

  • Chorý není Krmenčík

    Liberec - Plzeň: Na nebezpečný plzeňský centr málem dosáhli Ekpai a Chorý
    Video se připravuje ...

    Utkání poctivě odmakal, podstoupil desítky soubojů, snaha mu nejde upřít. Jenže u Tomáše Chorého to stále není ono. Po zranění Michela Krmenčíka dostává prostor, aby začal splácet investované miliony, které do něj Plzeň vrazila transferem z Olomouce. Vytáhlý forvard ale byl často u míčů pozdě, nedokázal se prosadit do kvalitní koncovky. V závěru alespoň nastartoval vyrovnávací akci, po které skóroval Jan Kovařík. Sám ale ví, že musí přidat v produktivitě. „Měl bych začít dávat góly, abych se udržel v základu,“ uvědomil si bezprostředně po utkání (Celý rozhovor čtěte ZDE>>>).

  • Kopic z formy

    Liberec - Plzeň: Ševčík krásně našel Peška a ten se nemýlil - 1:0!
    Video se připravuje ...

    V uplynulé sezoně bral po zásluze cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy, Plzeň táhl za titulem. Každý zápas odehrál v nadstandardním levelu, byl na něj spoleh. Jenže v aktuálním ročníku to stále není ono. Jan Kopic ve 13 zápasech pouze jednou skóroval, bojuje se zdravotními problémy. Ani v Liberci mu to nešlo, většina plzeňských akcí chodila přes pravou, tedy Ekpaiovu stranu. „Možná budeme muset zvažovat, jestli by se neměl pořádně vyléčit, než aby nastupoval, ale nehrál stoprocentní,“ naznačil trenér Pavel Vrba jednu z příčin Kopicova trápení. Reprezentační záložník totiž podle všeho hrál s bolavým kotníkem, který ho stále omezuje…

  • Snaživí, ale neproduktivní Čermák s Ekpaiem

    Liberec - Plzeň: Hejda drsně zastavil Peška. Po zásahu videa musel do sprch!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Aleš Čermák se zlepšuje s počtem odehraných minut. V Liberci předvedl několik nadstandardních věcí, jeho techniku, fotbalové myšlení i kreativitu nelze zpochybňovat. Po vyloučení Lukáše Hejdy musel předčasně z placu, i tak ale ukázal, že se o něj Pavel Vrba může opřít. Na pravém kraji se snažil i Ubong Ekpai. Nabízel se, dával o sobě vědět, chtěl balon. Stejně jako Čermákovi ale i 23letému křídelníkovi chybí lepší finální fáze, aby dozrál v lepšího hráče.

  • Zadek držely opory

    SESTŘIH: Liberec - Plzeň 1:1. Bídnou Viktorii spasila Petrželova paráda
    Video se připravuje ...

    Roman Hubník vyhrával hlavičkové souboje, ubránil spousty libereckých nájezdů. Minus má u inkassované branky, nicméně pořád zůstává stabilním defenzivním pilířem. David Limberský tradičně odevzdal vysoký standard, stejně jako ve většině zápasů aktuálního ročníku zavřel levou stranu hřiště. Jestli se trenér Vrba může o někoho opřít, jsou to zmíněné dvě defenzivní opory. Zkušení hráči odmítají přibývající věk, možná i proto si váží každého utkání. Zatím oba právem patří do základní sestavy a dokonale prodávají porci zkušeností.

  • Zachránci náhradníci

    Liberec - Plzeň: Přišel, viděl, vysekl parádu. Viktoria po Petrželově sólu srovnává na 1:1!
    Video se připravuje ...

    Pavel Vrba vyslal do druhého poločasu čerstvé hráče na křídla. Jan Kovařík i Milan Petržela svému mužstvu výrazně pomohli. Petržela přišel na hřiště v 82. minutě a hned jeho první akce nesla gólové razítko. Využil pasu od Tomáše Chorého, zbavil se protihráčů na pravé straně a křižným pasem naservíroval balon před odkrytou branku pro skórujícho Kovaříka. „V poslední době hodně točíme hráče. Jsem rád, že ti, co nedostali prostor od začátku, nám pomohli,“ chválil Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud