17. června 2019 • 09:38

Změny v trenérském štábu Sparty. Nejen nový asistent, Kováč končí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příchod nového trenéra Václava Jílka není jedinou změnou v realizačním týmu pražské Sparty. Trenér si z Olomouce přivedl asistenta Jiřího Saňáka, který doplní Michala Horňáka. Dosavadní asistenti Petr Janoušek a Radoslav Kováč končí, na vlastní žádost odchází i trenér brankářů Daniel Zítka.



Jílkův asistent Jiří Saňák přichází s velkým renomé z mládežnických kategorií, kde trénoval v Baníku Ostrava, Slavii, Olomouci či Mladé Boleslavi. V Boleslavi, Jablonci a Olomouci byl také asistentem u A týmu, po boku německého trenéra Winfrieda Schäfera si vyzkoušel i exotickou štaci v íránském klubu Esteghlal FC.

Dalšími novými tvářemi jsou fyzioterapeuti Adam Kuttenberg a Jan Čápek. První jmenovaný už ve Spartě působil u ženského týmu a v jarní části sezony byl i u mužského áčka, druhý přichází z Jablonce.

Hned pětice lidí naopak Spartu opouští. Odchází asistenti Radoslav Kováč a Petr Janoušek, fyzioterapeut Lukáš Marešovský a videotechnik Roman Hlaváč. Na vlastní žádost končí i bývalý gólman Daniel Zítka, který byl jedním z trenérů brankářů. Tento post zůstává obsazený Mariem Galinovičem, kterého si přivedl někdejší trenér Andrea Stramaccioni.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud