15. května 2023 • 18:35

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Penalta pro Spartu správně, kopat ji mohla i Slavia. Co Zlín?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
  • Video se připravuje ...

    Penaltu pro Spartu pískl rozhodčí Dalibor Černý v nastaveném čase derby po souboji Mabila s Ogbuem správně. Jeden pokutový kop ale na základě nově zveřejněných záběrů z vozu VAR klidně mohla kopat i Slavia. Proč? I to najdete v novém díle pořadu Zlatá píšťalka, v němž hodnotíme výkony sudích. Stejně jako to, co bylo a nebylo posouzeno správně ve vyhecovaném záchranářském duelu Teplic se Zlínem, po němž zuřil trenér Pavel Vrba a sportovní ředitel Zdeněk Grygera bušil po utkání na dveře rozhodcovského videotýmu.

  • Petr Hocek (Jablonec–Baník 1:1)

    6, dobrý

    Trenér hostů Hapal byl od začátku zápasu nervózní, podrážděný vůči verdiktům rozhodčích, až se tomu divili i televizní reportéři pobývající u laviček. Neměl totiž moc důvod. Penalta pro Jablonec po Letáčkově faulu na Černáka (35.) byla jasná. Navíc mohl být Hapal rád, že Caduův gól nezhatila předcházející Buchtova ruka (51.) a že domácí nekopali další pokutový kop po zákroku Bitriho na Černáka (56.). Kouč správně vyfasoval žlutou za protesty (54.). Měli ji však od sudího Hocka vidět za ostrý skluz i Miškovič (14.) a Považanec (27.).

    SESTŘIH: Jablonec - Baník 1:1. Jistou záchranu ještě nemá ani jeden z týmů
    Video se připravuje ...

  • Dalibor Černý (Sparta–Slavia 3:2)

    6, dobrý

    Zásadní moment, tedy penaltu v nastavení, posoudil správně. Ogbu šel nesmyslně do skluzu na Mabila a u brankové čáry ho trefil bez míče (90+4.). Jasně že Mabil mířil směrem ze hřiště ven a míč by asi neměl. Ale právě proto jde o chybu hráče, rozhodně ne sudího. Hodně hraniční situaci řešil v 38. minutě, Kovář složil Jurečku, z nových záběrů VAR vyplývá, že o něco málo dřív trefil hráče než míč, mělo se jednat o penaltu. Krejčího zákrok na Douděru (44.)? Nejdřív jednoznačně trefil nejdřív míč, zákrok byl čistý. Jurečka měl za stoličku Panákovi dostat ŽK (75.).

    SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:2. Spektakulární drama! V nastavení rozhodl Krejčí z penalty
    Video se připravuje ...

  • Miroslav Zelinka (Bohemians–Slovácko 0:0)

    6, dobrý

    Přímý souboj o evropské předkolo dostal na starost aktuálně nejzkušenější český rozhodčí a zvládl ho. Zelinka příliš žlutých karet neuděluje a své zásady se v Ďolíčku držel. Poprvé napomínal až v šedesáté minutě, i když by si některé souboje nervózního zápasu možná zasloužily napomenutí už výrazně dřív. Relativně s nadhledem zvládal i místy vášnivou komunikaci hostující lavičky směrem do hřiště, kterou obstarával horkokrevný Veliče Šumulikovski. VAR Pavel Orel byl u videa bez práce.

    SESTŘIH: Bohemians - Slovácko 0:0. Opatrnost především. V Ďolíčku gól nepadl
    Video se připravuje ...

  • Tomáš Ulrich (Liberec–Č. Budějovice 4:0)

    6, dobrý

    Skupina o umístění je rájem pro začínající rozhodčí. Čtyřiatřicetiletý Ulrich se tak stal debutantem v nejvyšší soutěži. Milovník četby a hry na piano neměl na severu příliš složitou úlohu. Zvládl ji i díky tomu, že první ostřejší zákrok Adedirana na Pourzitidise ve 29. minutě správně „ocenil“ žlutou kartou. Jinak zápas v klidu plynul, domácí byli jasně lepší, hosté nezlobili - a to ani sudího.

    SESTŘIH: Liberec - České Budějovice 4:0. Slovan smetl Dynamo a zahraje si o sedmou příčku
    Video se připravuje ...

  • Michael Kvítek (Hradec Králové–Ml. Boleslav 2:0)

    6, dobrý

    Debutoval coby hlavní rozhodčí ve Fortuna lize. Rozdal celkem 10 žlutých karet a některé situace řešil příliš úzkoprse. Velkorysejší byl naopak v 69. minutě, kdy řešil snad jediný zásadní hraniční moment. Matěj Koubek tvrdě narazil ve vápně do Marka Matějovského, který předtím hrál míč, Kvítek penaltu neodpískal. To rozlítilo hostujícího kouče Hoftycha, který rovněž viděl žlutou. Matějovský rovněž protestoval, ovšem bez výsledku, sudí si za svým verdiktem stál. A o vyloženou chybu se asi nejednalo.

    SESTŘIH: Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:0. Votroci postoupili do finále skupiny o umístění
    Video se připravuje ...

  • Lukáš Nehasil (Teplice–Zlín 2:1)

    5, průměrný

    Extrémně těžké utkání. Nejvíc emocí vzbudila Chaloupkova ruka (75.). Z úhlu hlavního to vypadalo, že je u těla a stoper se snaží vyhnout míči, reálně ji ale stoper nešikovně vystrčil daleko od trupu takřka v pravém úhlu. Penalta ano, na VAR asi hraniční. Na konci nemohl vidět, že Kozák hrál u gólu rukou, zde byla přítomnost VAR klíčová (90.). Ruka Jukla (61.)? Míč ji trefil z bezprostřední vzdálenosti, nebyla tolik od těla. Spíš ne na penaltu. A únik Fantiše, po kterém chtěli hosté ČK (39.)? Útočník se zahákl za Horu, sudí měl pískat útočný faul.

    SESTŘIH: Teplice - Zlín 2:1. Dvougólový Fila, Ševci blízko sestupu
    Video se připravuje ...

  • Marek Radina (Plzeň–Olomouc 1:3)

    5, průměrný

    Řešil dvě klíčové situace. Nejdřív po zásahu VAR Starého neuznal Kašův gól (17.) kvůli tomu, že Chorý předtím trefil Zmrzlého ve výskoku. Pokud už by měl situaci posoudit jako faul, tak na hřišti, zásah VAR byl přemrštěný, Zmrzlý byl v souboji pozdě, Chorý nedělal žádný nepřirozený pohyb. Domácí pak chtěli penaltu poté, co Navrátil vlétl do Mosquery (40.). Hraniční, klidně se mohlo pískat, sudí nechal situaci být. Sporných momentů bylo ve vápně víc, právem je nechal být. Hejda měl vidět ŽK za velmi nešetrný zákrok kopačkou do hlavy Pokorného, bylo z toho krvavé zranění (28.).

    SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 1:3. Zmar Viktorie. Gól, pak obrat Sigmy
    Video se připravuje ...

  • Ladislav Szikszay (Brno–Pardubice 0:2)

    4, průměrný

    Dobře posoudil dva hlavní momenty – PK po Jeřábkově podražení Alliho (68.) a faul Hladíka na Nitu, po kterém skončil míč v síti (48.). Dobře měl nakročeno i u situace, kdy Nita trefil míč a teprve poté pronikajícího Řezníčka s nijak přemrštěnou intenzitou, sudí zprvu právem nechal akci plynout (70.). Po nesprávném zásahu VAR Machálka si ovšem situaci dlouho prohlížel a nakonec odpískal penaltu. V nastavení měl pískat faul těsně před vápnem za Ichovo podražení Endla, který zkoušel zidanovku. Krátce nato na druhou stranu utekli hosté a pojistili si vítězství druhým gólem.

    SESTŘIH: Brno - Pardubice 0:2. Řezníček zahodil dvě penalty, hosté se vzdalují sestupu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud