25. ledna 2021 • 12:18

Tragédie! Fotbalisté i s prezidentem zahynuli při pádu letadla

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři hráči brazilského fotbalového klubu Palmas ze čtvrté ligy zahynuli při nedělní havárii soukromého letadla, kterým letěli odděleně od zbytku týmu kvůli pozitivním testům na koronavirus. Nehodu šestimístného letounu nepřežili podle agentury AP ani prezident klubu s pilotem.



Hráči Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranule a Marcus Molinari, kteří cestovali na zápas s Vila Novou, byli podle mluvčí Palmas poslední den v karanténě. Letadlo se z dosud neznámých příčin zřítilo krátce po startu a začalo hořet. Podle přivolaných hasičů došlo nejméně ke dvěma explozím.

V listopadu 2016 se v Kolumbii zřítilo letadlo, které přepravovalo brazilský fotbalový klub Chapecoense, který letěl do Medellínu na finále Jihoamerického poháru. Při pádu letadla zahynulo 19 fotbalistů, 17 členů realizačního týmu a sedm členů vedení klubu. Ze 77 lidí na palubě jich přežilo šest včetně tří fotbalistů.

Tragédie vyvolala obrovskou vlnu zármutku a solidarity ve fotbalovém světě a klub se podařilo obnovit. Tým odehrál řadu charitativních zápasů a letos po dvou letech postoupil zpět do nejvyšší soutěže.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud