22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 5. 3. 2022
18:04
5. 3. 2022
Fotbal

Fotbalisté Zlína i Plzně podpořili Ukrajinu v boji proti ruské invazi, přidali se i fanoušci.

 

Zprávy ze dne 5. 3. 2022
14:34
5. 3. 2022
Fotbal

Ruská agrese na Ukrajině ho zasáhla, připomněla mu totiž osud jeho rodiny. Marios Purzitidis (22), Řek ve službách fotbalového Liberce, ví od prarodičů, jaké to je odejít z domova před válkou, stát se uprchlíky. Více čtěte ZDE>>>

 

Zprávy ze dne 5. 3. 2022
13:13
5. 3. 2022
Ukrajina

Na halovém mistrovství republiky v atletice v Ostravě rozdávají žlutomodré stužky kvůli uctění Ukrajiny. Technický delegát šampionátu dovolil závodníkům stužky nosit i přímo na dráze.

Zprávy ze dne 5. 3. 2022
10:41
5. 3. 2022
Rusko

Stáj formule 1 Haas ukončila kvůli útoku na Ukrajinu smlouvu s ruským pilotem Nikitou Mazepinem a hlavním sponzorem společností Uralkali. Tým o tom informoval na twitteru. „Rozhodli jsme se s okamžitou platností ukončit partnerství s Uralkali i smlouvu s Nikitou Mazepinem. Stejně jako zbytek formule 1 jsme šokováni a zarmouceni invazí na Ukrajinu a přejeme si rychlý a mírový konec konfliktu,“ uvedla stáj.

Zprávy ze dne 5. 3. 2022
9:28
5. 3. 2022
Ukrajina

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová původně nechtěla do turnaje v Monterrey kvůli situaci v rodné zemi nastoupit, protože v prvním kole měla za soupeřku Rusku Anastasiji Potapovovou. Nakonec se rozhodla hrát a věnovat prémie z turnaje bezpečnostním složkám své země, která čelí ruské invazi. Ukrajinka nakonec padla až ve čtvrtfinále, čímž vydělala 5800 dolarů (136 000 korun).

Zprávy ze dne 5. 3. 2022
8:58
5. 3. 2022
Hokej

Hokejová Sparta nabízí Ukrajincům žijícím v Praze na rozptýlení vstup na nedělní zápas se Zlínem zdarma. „Tato doba musí být náročná nejen pro uprchlíky, ale i pro osoby ukrajinské národnosti dlouhodobě žijící v České republice. Moc rádi bychom jim poskytli alespoň minimální rozptýlení od negativních myšlenek a pozvali je na poslední domácí utkání základní části,“ píše klub ve webovém článku, jehož první část je psána ukrajinskou cyrilicí.

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud